کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در دستان تروریستهای تحریرالشام
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، شورای امنیت سازمان ملل متحد نهم ژوئن گذرگاه باب الهوی بین ترکیه و سوریه را که در کنترل مخالفان دولت قانونی بشار اسد رئیسجمهور سوریه است برای یک سال دیگر بهمنظور ارسال کمکهای بشردوستانه تعیین کرد.
این تصمیم با منشور سازمان ملل در تضاد است، حق حاکمیت دولت سوریه بر مبادی ورودی و خروجی کشور را نادیده میگیرد و یک کمک مستقیم به تروریستهای هیئت تحریر الشام (وابسته به شبکه القاعده) است.
بیاعتنایی طرفهای غربی شورای امنیت به استقرار ثبات در سوریه
البته متن توافق تمدید ارسال کمکهای بشردوستانه از باب الهوی به سوریه بر این نکته تأکید کرده است که دبیرکل سازمان ملل متحد باید بهطور منظم در مورد آنچه که بعد از ارسال کمکهای انساندوستانه به منطقه تحت کنترل القاعده اتفاق میافتد گزارش دهد.
حتی اگر سازمان ملل بخواهد بر ورود و توزیع اجناس موجود در کامیونهای کمکهای بشردوستانه نظارت کند به علت اینکه همه افرادی که در سمت سوری باب الهوی هستند از تحریر الشام هستند بازهم کل محموله تحویل این گروه خواهد شد.
روسیه و چین بهعنوان دو عضو دائم شورای امنیت قصد داشتند که با این توافق مخالفت کنند اما گوش شنوایی نبود و آنها نیز مجبور شدند که اصرار نکنند.
حقایق مهمی در خصوص آنچه در این گذرگاه میگذرد وجود دارند اما رسانههای غربی معمولاً آنها را کنار میگذارند یا تحریف میکنند. بههرحال سوءاستفاده از باب الهوی برای کمکرسانی به تروریستهای مستقر در ادلب یک امر ساده و پیشپاافتاده نیست و آنقدر برای تحتفشار قرار دادن دمشق مهم است که ترکیه، آمریکا و تروریستهای مستقر در ادلب به هر اقدامی دست میزنند که این شانس را از دست ندهند.
بیشتر بخوانید:
ادامه گلولهباران مناطق شمالی سوریه توسط گروه تروریستی النصره
شورای امنیت با تمدید یکساله ارسال کمکهای انسانی به سوریه موافقت کرد
شاید ارائه دلایل مستند برای قطع فوری ارسال کمکهای انسان دوستانه از باب الهوی به سوریه و درواقع به منطقه تحت کنترل تروریستها بتواند به مقامات سازمان ملل کمک کند تا به عمق فاجعهای که خواسته یا ناخواسته به آن دامن میزنند آگاه شوند.
اولین و مهمترین دلیل این است که این کمکها مستقیماً به دست هیئت تحریر الشام میافتند. بخش سوری گذرگاه باب الهوی در کنترل این گروه است. اعضای این گروه تروریستهای خارجی و افراطگرایانی سختگیر هستند که در سال ۲۰۱۵ از ترکیه به ادلب حمله کردند و کنترل این منطقه را به دست گرفتند. بهعلاوه کسانی که هنگام شکست از ارتش سوریه از حلب و سایر شهرها بیرون ریخته شدند هم به ادلب آمدند و به تحریر الشام پیوستند.
کمکهای انساندوستانه سازمان ملل به شمال غربی سوریه بهجای کمک به پایان دادن درگیریها، باعث طولانی شدن جنگ میشود
این کمکها بهطور مؤثر و مستقیم از جدائیطلبان پشتیبانی میکند. استان ادلب و شبهنظامیانی که در آنجا حکومت میکنند، به دنبال جدا کردن دائمی این منطقه از سوریه هستند. آنها در تلاشاند با آموزش فرقهای، تبلیغ زبان ترکی و حتی استفاده از ارز ترکی منطقه را کلاً ترکی کنند.
دلیل دیگر برای قطع ارسال کمکهای بشردوستانه از باب الهوی، نقض منشور سازمان ملل است که طبق آنهمه کشورهای عضو باید از تهدید تمامیت ارضی کشور عضو دیگر خودداری کنند. ترکیه و ایالاتمتحده بزرگترین متخلفان منشور سازمان ملل در این خصوص هستند، زیرا این دو کشور تعداد زیادی نیروی نظامی در شمال سوریه دارند که بهطور غیرقانونی اراضی این کشور را اشغال کردهاند اما این موضوع که سازمان ملل متحد از این روند مطلع است و بازهم اصرار دارد از باب الهوی برای ارسال کمک به سوریه استفاده کند واقعاً شرمآور است.
دلیل سوم این است که کمکها به شمال غربی سوریه بهجای کمک به پایان دادن به درگیری، باعث طولانی شدن درگیری میشود. بدیهی است که، پس از ناکامی در سرنگونی دولت سوریه با استفاده از توان نظامی، اکنون قدرتهای غربی از ابزارهای دیگری برای حمله به دمشق استفاده میکنند. آنها همچنان در امور داخلی سوریه مداخله میکنند. غرب به رهبری آمریکا که در جنگ اقتصادی علیه دولت قانونی دمشق بسر میبرد برای طولانیتر کردن جنگ در این کشور به منطقه جدائیطلب ادلب بهصورت مستقیم و غیرمستقیم کمک میکند.
تحریمهای ضد سوری سزار ناقض قوانین بینالمللی
دلیل چهارم این است که کمکهای غربیها به منطقه تحت کنترل تروریستها در شمال غرب سوریه به آنها وجهه انسان دوستانه میدهد یعنی اینکه غرب میخواهد مردم سوریه درد و رنجی را که از بابت تحریمهای ایالاتمتحده و اروپا به آنها تحمیلشده را فراموش کنند. تحریمهای سزار، اعمالشده توسط ایالاتمتحده در میان بیماری همهگیر کووید-۱۹، تأثیر وحشتناکی بر روند سرعت سرایت این بیماری بین مردم داشته است. با غیرقانونی دانستن بانک مرکزی سوریه و تقریباً غیرممکن کردن تجارت با سوریه، ارزش پول این کشور را به شدت تضعیف شده است. قیمت بسیاری از کالاها چهار یا پنج و حتی ده برابر افزایشیافته است. ایالاتمتحده در روز روشن و آشکارا روغن و گندم شرق سوریه را میدزدد. ایالاتمتحده با منع صادرات قطعات و تجهیزات برای تعمیر یا بازسازی نیروگاهها، به تولید و شبکه انتقال برق کشور لطمه فروان زده است. تحریمهای سزار پشتیبانی از هرگونه امور مربوط به دولت، ازجمله مدارس و بیمارستانها را منع هم میکنند.
مطابق قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در دسامبر سال ۲۰۲۰، اقدامات قهری یکجانبه مانند قانون سزار غیرقانونی است و منشور ملل متحد، حقوق بینالملل و قوانین بینالمللی حقوق بشر را نقض میکند.
کمکهای بشردوستانه تجارت بزرگی است و سود کلانی را به جیب تروریستهای تحریر الشام، سازمانهای جاسوسی ایالاتمتحده و حتی ترکیه روان میکند
بااینوجود به دلیل سلطه اقتصادی جهانی ایالاتمتحده، اقدامات خصمانه این کشور علیه سوریه هنوز هم ادامهدارند.
کمکهای بهاصطلاح انسان دوستانه غربیها که از طریق باب الهوی به صورتی تبعیضآمیز به دست هیئت تحریر الشام میرسد نتیجهای جز کمک به تقسیم سوریه ندارد. پیش از اشغال توسط تحریر الشام، استان ادلب دارای یکمیلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت بود اما تعداد ساکنان اصلی ادلب امروز خیلی کمتر است. هنگامیکه تروریستهای تحریر الشام یا همان جبهه النصره سابق همه استان را به کنترل خود درآوردند و قوانین قهقرائی خود را حاکم کردند بیشتر ساکنان قبلی ادلب به دیگر استانها ازجمله لاذقیه و طرطوس گریختند اما برخی به ترکیه رفتند. برخی از شبه نظامیان مخالف دمشق و طرفداران آنها ترجیح میدادند به ادلب بروند تا اینکه با دولت آشتی کنند. بهعنوانمثال، هنگامیکه حلب شرقی توسط ارتش سوریه پس گرفته شد، هشت هزار شورشی و خانوادههای آنها به ادلب منتقل شدند. در حال حاضر احتمالاً یکمیلیون نفر در ادلب زندگی میکنند.
بیشتر بخوانید:
مرکز صلح روسیه اعلام کرد: ارسال کمکهای انسان دوستانه بیشتر به سوریه
در گفتوگو با نماینده دبیرکل سازمان ملل مطرح شد؛ ایران بر اجرایی شدن توافقات ادلب تاکید کرد
نکته مهم اینجاست که جمعیت حدود ۱۷ میلیونی که در مناطق تحت کنترل ارتش سوریه زندگی میکنند کمتر کمکی از سازمانهای بینالمللی دریافت میکنند بنابراین کمک به غیرنظامیان در سوریه باید بهطور عادلانه و متناسب توزیع شود. این کار را میتوان با نظارت یک سازمان معتبر بینالمللی مانند هلالاحمر یا صلیب سرخ انجام داد. با توجه به منشور سازمان ملل، کشورهای غربی باید به استقلال سیاسی دولت سوریه احترام بگذارند و مداخلات مداوم و تلاشهای خود را برای تغییر رژیم متوقف کنند.
بسیاری از سازمانهای غیردولتی غربی برای تمدید فعالیت باب الهوی به آب و آتش میزنند. بهعنوانمثال، کمیته نجات بینالمللی - که اغلب فعالیتهای خود را با منافع سیاست خارجی ایالاتمتحده همسو کرده و پوششی را برای عوامل سیا فراهم کرده است - میلیونها دلار سرمایه جمع کرده است که باید برای کمک به همه سوریها استفاده کند اما این کار انجام نمیشود.
کمکهای بشردوستانه تجارت بزرگی است و سود کلانی را به جیب تروریستهای تحریر الشام و سازمانهای جاسوسی ایالاتمتحده و حتی ترکیه روان میکند. متأسفانه کمکهای بشردوستانه به سوریه سیاسی شدهاند و به دست یک گروه خاص جنگطلب میرسند و درواقع در راه تداوم جنگ و بیثباتی سوریه مصرف میشوند.
زمان آن رسیده است که روسیه، چین و دیگر کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل مجوز استفاده از باب الهوی را وتو کنند تا شانس ادامه جنگ و ناامنی در سوریه را به حداقل برسانند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/