در اجرای طرح واکسیناسیون عقب هستیم
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت گروه جامعه خبرگزاری آنا، محمدرضا ظفرقندی در آخرین نشست خبری با اصحاب رسانه قبل از انتخابات کشوری این سازمان که امروز ( دوشنبه ۲۸ تیر) برگزار شد، گفت:انتخابات سازمان نظام پزشکی در ۲۰۴ شهرستان به نتیجه رسید و در ۱۶ شهرستان به دور دوم محول شد؛ اعلام رسمی در ۲۲ ماه آتی تعیین شده است، مرحله بعد انتخاب رئیس سازمان است که مستقیماً از طرف مجمع معرفی و انتخاب میشود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ضمن بیان اینکه وظیفه سازمان این است که بنا بر قانون مدافع سلامت مردم باشد، گفت: نوعی از رد صلاحیتها را شاهد بودیم که باعث ناراحتی اعضای جامعه پزشکی شد. خیلی از روسای انجمنهای علمی رد صلاحیت شدند. با افرادی تماس گرفتند و گفتند شرکت نکنید وگرنه رد صلاحیت خواهید شد. آنها هم به خاطر حفظ شان خود به میدان نیامدند. ما اعتراض کردیم و اخبار آن را منعکس کردیم.
وی در همین باره ادامه داد: بحث این است که چرا مسیر قانونی را طی نمیکنیم و حق انتخاب را از جامعه پزشکی سلب میکنیم. برخی از روسای انجمنهای علمی مسیر صلاحیت را برای پست فعلی خود طی کردهاند ولی همین فرآیند در انتخابات سازمان نظام پزشکی رد صلاحیت شدند.
ظفرقندی در خصوص مشکلات مربوط به واکسیناسیون در کشور گفت: ما در واکسیناسیون عقب هستیم.آمار و ارقام و قیاس کشور با کشورهای دیگر این را نشان میدهد. تاکنون زیر ۵ درصد واکسیناسیون داشتیم و در مقایسه با اغلب کشورها پایین است. ما از تمام افراد در حوزه اجرا متشکریم و میدانیم که هرگز جا را خالی نکردند، اما در بحث سیاستگذاری بسیار نقد وجود دارد.
وی افزود: برخورد با ویروس یا با واکسیناسیون وسیع و یا با کنترلهای اجتماعی سخت ممکن بود. واکسیناسیون میتوانست مرگومیر را کاهش دهد. کشورهایی مانند انگلیس، ایتالیا یا فرانسه وضعیت بدتری از ما داشتند اما امروز مرگومیر تکرقمی دارند.
رئیس سازمان نظام پزشکی ضمن بیان اینکه آمار اعلامی واکسن دقیق نیست، بیان کرد: ما گفتیم واکسن باید برای همه باشد و برای این اظهار مورد هجمه قرار گرفتیم و هزینه هم دادیم.وظیفه سازمان این بود که برای مردم باشد و قانون این را از ما خواسته است. ما وظیفه نداریم که مطالبات را فراموش کنیم و تابع دستورات باشیم.
ظفرقندی گفت: کشورهایی که اقتصاد قوی داشتند واکسیناسیون را بالا نبردند و با کنترل دقیق مرگ را به یک نفر در دو هفته رساندند یا جشن پایان کرونا گرفتند. کشورهایی مانند کره این چنین بودند. اما کشورهایی مانند ایران، هند که نه امکان کنترل داشتند و نه واکسیناسیون انجام دادند، با هر پیک وارد بحران جدید میشوند. بحث این است که چرا واکسن صادر میکنیم یا چرا وعدههای بیجا میدهیم. چرا میگوییم تا خرداد فلان قدر واکسن زده میشود و الان هیچ کدام را انجام ندادهایم. فکر نکنید که تنها کشورهای پولدار واکسیناسیون موفق داشتند، کشوری مانند شیلی و برزیل هم درصد بالای واکسیناسیون دارد.
وی افزود: درباره کرونای انگلیسی که آن را خیلی مسری میدانستند نشان سرایت یعنی شاخص آر ۱.۳ بود اما در کورانی دلتا ۸ است. راهی جز واکسیناسیون نداریم.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/