وعدههای وزیر ورزش در جلسه اعتماد مجلس عملی نشد
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، حجتالاسلاموالمسلمین رسول حسن یزدی تنها روحانی کشور که دارای مدارج آکادمیک و دانشگاهی در رشته تربیت بدنی است هستیم. او لیسانس مدیریت ورزشی (مدیریت و برنامه ریزی تربیت بدنی) و کارشناسی ارشد مدیریت راهبردی در سازمانهای ورزشی و در دکترای تخصصی نیز در رشته مدیریت ورزشی تحصیل کرده است. وی که پایهگذار و اولین مدیر ورزشی در مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور است و حدود سه دهه با تمامی جوانب ورزش از پرداختن به رشتههای مختلف ورزشی بهعنوان ورزشکار تا مربی و سرپرست تیم و حتی در کسوت رئیس هیئت ورزشی تا تدریس در دانشگاه به خوبی با کم و کیف ورزش آشناست.
آنا: به نظر شما عملکرد وزارت ورزش و جوانان در دولت تدبیر و امید را چگونه میتوان ارزیابی کرد؟
- در دولت تدبیر و امید آخرین وزارتخانهای که صاحبش را پیدا کرد وزارت ورزش بود و این موضوع میتواند نشان از تفکرات و اهداف خاص بر سر متولیان این وزارتخانه باشد و در نهایت شخصی از بدنه دانشگاه که سالها در حوزه مدیریت ورزش تدریس کرده بود بر این مسند تکیه زد اما در نهایت خود دولت هم این شخص را برنتافت و محترمانه اعلام استعفا کرد و در تاریخ ۱۱ آبان ۹۵ وزیر فعلی ورزش در معرض رأی نمایندگان قرار گرفت و این درحالی بود که این شخص یک بار در این موقعیت قرار گرفته بود و با ۱۴۸ رأی مخالف از رسیدن به این پست باز مانده بود اما در تاریخ یاد شده و با تغییر در ترکیب مجلس دهم گزینه همیشگی رئیس جمهور برای ورزش کشور با ۱۹۳ رأی به ساختمان سئول برسد و جالبتر اینکه پس از پایان دولت یازدهم و در جلسه رأی اعتماد دولت دوازدهم به رغم عملی نشدن هیچ یک از شعارهای ایشان در مجلس با رأی موافق ۲۲۵ نماینده دوباره معتمد نمایندگان لقب گرفت این در حالی است که از تنها موفقیت ورزش در این مدت، میتوان صعود تیم ملی ایران به جام جهانی را ذکر کرد.
آنا: مگر چه قول و قرارهایی به مجلس و مردم داده شده بود که عملی نشد؟
-برای اینکه چیزی از قلم نیفتد بنده سعی میکنم در بخش جوانان عین مطالبی که وزیر ورزش در جلسه رأی اعتماد آبان ۹۵ در مجلس ایراد کرد را قرائت کنم البته به میزانی که از حوصله این مصاحبه خارج نباشد. پس از آن با زبان آمار کم کاری و در عین حال مظلوم واقع شدن بخش جوانان در کشور را توصیف کنم.
بخشی از نطق جلسه رأی اعتماد وزیر: نه در حوزه ورزش و نه در حوزه جوانان حرکت جدی و اثرگذاری در این وزارتخانه ندیدیم تا جایی که تعامل با حوزه علمیه در زمان آقای سعیدلو بهعنوان سازمان تربیت بدنی و در زمان آقای عباسی بهعنوان اولین وزیر در بالاترین سطح به انعقاد تفاهم با حوزه علمیه انجامید این در حالی است که در دولت یازدهم و دوازدهم تنها به تفاهم نامهای در سطح یکی از معاونین بسنده شد علیالخصوص که در این مسئله به حوزه مدیریت بنده در زمان حضور در حوزه علمیه بر میگردد. قول میدهم مسئله جوانان مسئله اصلی کشور شود و این مهم در صورتی محقق میشود که همه دستگاههای مسئول مشارکت مجدانه نمایند و با همکاری فرابخشی و فرا قوهای همه ظرفیتهای پیدا و پنهان کشور برای ارتقاء جایگاه جوان ایرانی به کار گرفته شود. با سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و ارزیابی عملکرد دستگاههای مرتبط با امور جوانان از طریق شورای عالی جوانان، ناهماهنگی بین سازمانها و دستگاههای همعرض در ارائه خدمات به نسل جوان را با بهبود نظام آماری و جلب مشارکت فعالانه جوانان در فرآیند تصمیمسازی برطرف و ناهمگونی از درک مشترک ملی از مسئله جوانان را سامان دهم.
در باب شورای عالی جوانان بهتر است آماری خدمت شما بدهم و آن اینکه از زمان تصویب قانون تشکیل شورای عالی جوانان یعنی از سال ۷۱ تاکنون تعداد جلسات تشکیل شده ۳۹ جلسه به این شرح است: سال ۷۲ تا ۷۶، ۱۱ جلسه شورای عالی جوانان و از سال ۷۶ تا ۸۴، ۱۵ جلسه و از سال ۸۴ تا ۹۲، ۱۰ یا ۱۱ جلسه و از سال ۹۲ تا الان فقط ۳ یا ۴ جلسه تشکیل شده که این آمار به راحتی بیانگر افت توجه و ارزشگذاری به مسئله مهم جوانان است و البته این عدم تشکیل جلسات شورای عالی فقط به این شورا برنمیگردد و بقیه شوراها نیز به همین درد مبتلا هستند اما مهم این است کسانی از رکود جلسات شورای عالی جوانان در دولت دهم و یازدهم گلهمند بودند که بخشی از آن به دوران بلاتکلیفی تشکیل وزارت ورزش بر میگردد و تاریخ جلسات گاهی نشان دهنده برگزاری این جلسات با فاصله سه ماه میباشد متأسفانه در زمان تصدی خودشان افت محسوسی را نشان میدهد. موضوع دیگری که در این بین مطرح است تخطی از اساسنامه شورای عالی جوانان است که در این اساسنامه ۳ بار نام نوجوانان برده شده که ذیل ساماندهی جوانان قرار میگیرند از جمله در بحث اوقات فراغت اما بهرغم دستور رئیس جمهور اما وزارت ورزش زیر بار این موضوع نرفته و هیچ قدمی بر نداشته است. به نظر میرسد همین مقدار برای تبیین عدم اجرای شعارهای این وزارتخانه در بعد جوانان کفایت میکند.
آنا: با تمام انتقاداتی که در حال حاضر به وضعیت جوانان در ساختار فعلی وجود دارد به نظر شما چه اقدامی برای بهبود وضعیت فعلی می توان انجام داد؟
- به اعتقاد بنده در شرایط کنونی که زمان جابهجایی دولت فعلی با دولت آینده است کار اجرایی خاصی امکانپذیر نیست و حتی بعد از تغییرات در دولت هم امکان تحول خاصی تا مدتها مثلاً انفکاک زودهنگام در وزارت ورزش و جوانان وجود ندارد چرا که این تغییرات دوباره مصوبه مجلس را طلب میکند که پروسه زمانبَری است، اما مهمترین کار این است که رئیس جمهور محترم و تیمی که اثرگذار در انتخاب وزیر ورزش و جوانان خواهند بود، اولاً شخصی را در جایگاه وزارت قرار دهند که دغدغه هر دو بخش ورزش و جوانان را داشته باشد و ثانیاً مدیران ارشد و حتی میانی و مدیران استانی را بهگونهای انتخاب و در نهایت همراه کنند که دغدغه همزمان ورزش و جوانان را با ارائه برنامه های همسو بین این دو بخش داشته باشند چرا که ساختار سازمانی این وزارت خانه سنگینی ۲ تا ۳ معاونت رسماً به سمت ورزش است یعنی معاونت قهرمانی و همگانی و معاونت بانوان عملاً بخش عمدهای از پتانسیل این وزارتخانه بر ورزش متمرکز شده و در معاونتهای دیگر مثل معاونت امور حقوقی و استانها یا معاونت توسعه مدیریت و منابع نیز بسیاری از امکانات و منابع بر ورزش متمرکز است.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/