دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 تير 1400 - 09:16

عفو بین‌الملل پس از ۱۰ سال یاد قدیمی‌ترین زندانی بحرین افتاد

سازمان عفو بین‌الملل که به گزارش‌ها و مداخلات مغرضانه مشهور است، پس از ۱۰ سال به یک اظهارنظر ساده در خصوص قدیمی‌ترین زندانی بحرینی بسنده کرد.
کد خبر : 595340
سازمان عفو بین‌الملل



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی اعلام کرد یکی از قدیمی‌ترین زندانیان سیاسی جهان، سال‌هاست در زندان‌های بحرین در بازداشت به سر می‌برد.


عفو بین‌الملل در این گزارش نوشته است که حسن مشیمع سیاستمدار زندانی از قدیمی‌ترین زندانیان سیاسی است که سال‌ها است در بحرین از حبس رنج می‌برد.


گزارش عفو نشان می‌دهد که مشیمع ۳ هزار و ۷۳۰ روز را بدون احتساب بازداشت‌های قبلی در زندان گذرانده و به نقش اصلی وی در اعتراض‌های مسالمت‌آمیز در جریان وقایع بیداری اسلامی در بحرین اشاره‌کرده است.


این گزارش همچنین تأیید می‌کند که بحرین یکی از کشورهای است که حقوق بشر را نقض می‌کند، به‌طوری‌که وضعیت وخیم حقوق بشر در این کشور هر بار موردتوجه بسیاری قرار می‌گیرد و فعالان حقوق بشری در بحرین و خارج از کشور بارها به این مسئله اعتراض کرده‌اند.


حسن مشیمع ۷۳ ساله که به دلیل شرکت در تظاهرات آزادی‌خواهی در سال ۲۰۱۱ به زندان محکوم شد و همچنان در بازداشت به سر می‌برد.


او از رهبران مخالفان بحرین و یکی از برجسته‌ترین مدافعان حقوق بشر در این شیخ‌نشین حاشیه جنوبی خلیج‌فارس است.


مقام‌های بحرینی، مشیمع را در سال ۱۹۹۵ به دنبال اعتراض مسالمت‌آمیز دستگیر کردند و این آغاز فعالیت‌های سیاسی و حقوق بشری وی بود و پس از آن او دوباره دستگیر شد و پنج سال را در زندان گذراند


مشیمع از سال ۲۰۰۲ به‌عنوان دبیر کل حزب الوفاق و در سال ۲۰۰۵ به‌عنوان دبیر کل جنبش الحق بحرین خواستار آزادی‌های سیاسی و رعایت حقوق بشر در کشورش بوده است.


پس از خیزش‌های آزادی‌خواهی و دموکراسی در انقلاب‌های بیداری اسلام، وی بار دیگر دستگیر و به حبس ابد محکوم شد.


به‌تازگی تحرکات و فشار نهادهای بین‌المللی حقوق بشری و کشورهای مختلف برای آزادی مشیمع افزایش‌یافته است.


بحرین از ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ میلادی شاهد انقلاب مردمی علیه رژیم آل خلیفه است و مردم خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند.


ناآرامی‌های بحرین تاکنون ده‌ها کشته و هزاران زخمی برجای گذاشته و رژیم آل خلیفه همچنین صدها بحرینی را نیز سلب تابعیت کرده است.


گروه‌های مدافع حقوق بشر بارها رژیم آل خلیفه را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شده است.


انتهای پیام/۴۱۰۶/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب