دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 تير 1400 - 11:15

کشته شدن ۲۱۲ نفر در اعتراضات اخیر آفریقای جنوبی

خشونت‌ها در آفریقای جنوبی که در پی زندانی شدن رئیس‌جمهور پیشین این کشور کلید خورده، تاکنون به کشته شدن ۲۱۲ نفر منجر شده و دستگیری بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر را به دنبال داشته است.
کد خبر : 595124
پلیس آفریقای جنوبی



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، اعتراض‌های خشونت‌آمیز به زندانی شدن زوما در حالی روز جمعه هشتمین روز خود را هم پشت سر گذاشت که رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی مدعی است این ناآرامی‌ها و غارت‌ها در اثر تحریک و با برنامه‌ریزی قبلی رخ داده است. او می‌گوید اقدام‌های خشونت‌بار توسط افرادی صورت گرفته است که قصد تحریک برای شورش را دارند.


سیریل رامافوسا که برای نخستین بار از زمان آغاز این ناآرامی‌ها در نهم ژوئیه، در دوربان سومین شهر بزرگ آفریقای جنوبی واقع در استان کوازولو-ناتال از مناطق درگیری حاضر شده بود، گفت که آغاز کنندگان این خشونت‌ها تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت. او افزود تعداد قابل‌توجهی از این افراد شناسایی شده و به هیچ کس اجازه هرج و مرج در کشور داده نمی‌شود.


رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی معتقد است کسانی که پشت این اقدام‌ها قرار دارند به دنبال ایجاد یک خیزش در میان مردم هستند.


او شورش‌ها و خشونت‌های یک هفته اخیر را حمله به دموکراسی خواند و گفت: ۲۵ هزار نظامی برای کنترل ناآرامی‌ها و برخورد با معترضان ساماندهی شده‌اند که بزودی برای برقراری آرامش به مناطق مختلف کشور اعزام خواهند شد. این تعداد ۱۰ برابر آن چیزی است که در ابتدای هفته بسیج شده بودند.


همچنین به گفته پلیس آفریقای جنوبی، ۱۲ نفر مظنون در پشت این وقایع قرار دارند که یکی از این افراد بازداشت شده است و مابقی نیز تحت نظر قرار دارند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از آغاز ناآرامی‌ها تاکنون در آفریقای جنوبی دستگیر شده‌اند.


رادیو بین المللی فرانسه هم گزارش داد: تعداد کشته‌ها از یکصد نفر در روز پنجشنبه گذشته به ۲۱۲ نفر در زمان حاضر بنا بر آخرین آمار اعلام شده رسیده است.


ژنرال رودزانی مافوانیا - Rudzani Maphwanya رئیس ستاد نیروهای مسلح آفریقای جنوبی هم که به شهرک الکساندرا رفته بود، اعلام کرد تاکنون ۲۵۰۰ نفر در جریان این درگیری‌ها دستگیر شده‌اند. او گفت اجازه نخواهد داد که اراذل و اوباش به اقدامات خرابکارانه‌شان ادامه دهند.


بی.بی.سی هم می‌نویسد پس از چندین روز غارت گسترده مواد غذایی در فروشگاه‌ها که منجر به کمبود آن شد، در زمان حاضر افسران پلیس به نگهبانی از محموله‌های مواد غذایی روی آورده‌اند. به گفته یکی از شهرداران محلی حدوداً یک میلیارد دلار در منطقه کوازولو-ناتال به سرقت رفته و دستکم ۸۰۰ فروشگاه غارت شده است.


به گفته یکی مسوولان ایالت کوازولو-ناتال - KwaZulu-Natal یک هفته ناآرامی در این ایالت باعث تخریب یا مسدود شدن جاده‌ها توسط شورشیان شده و دولت در تلاش است تا غذا و مواد مورد نیاز را به مردم برساند.


او گفت که ارتش برای محافظت از نقاط حساس اعزام شده و پلیس هم مسوول حفاظت از محموله‌های اکسیژن، دارو و سایر کالاهای اساسی شده است.


رامافوسا رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی می‌گوید برای چندین روز، انبارها، کارخانه‌ها و مراکز خرید در کوازولو-ناتال و ژوهانسبورگ هدف غارت و تخریب قرار گرفته است.


جاکوب زوما رئیس‌جمهور پیشین آفریقای جنوبی که از سوی دادگاه به اتهام فساد مالی به ۱۵ ماه زندان محکوم‌شده، هفتم ژوئیه برای سپری کردن دوران محکومیت زندانی شد.


نخستین حوادث در آفریقای جنوبی به دنبال زندانی شدن رئیس‌جمهور پیشین این کشور با سوزاندن لاستیک و انسداد جاده‌ها در دو استان کوازولوناتال در شرق و گاوتنگ در شمال‌شرق کشور آغاز شد. ناآرامی‌ها سپس در اعتراض به بیکاری‌ها و محدودیت‌های جدید علیه کرونا فوران کرد و منجر به دخالت ارتش شد.


یورو نیوز هم می‌نویسد؛ در جریان این درگیری‌ها کارخانه‌ها به آتش کشیده شدند و فروشگاه‌ها و مراکز اقتصادی نیز غارت شد. درنهایت در پی ناتوانی پلیس در کنترل اوضاع، ارتش نیز به میدان آمد.


خسارات واردشده به کسب‌وکارها و مراکز اقتصادی قابل‌توجه است و تعطیلی بسیاری از فروشگاه‌ها به دلیل این ناآرامی‌ها، ساکنان را به‌ویژه در ژوهانسبورگ با کمبود کالاهای اساسی مواجه کرده است.


مقامات بهداشت آفریقای جنوبی نگران هستند که این تجمعات درحالی‌که کشور به‌تازگی موج سوم شیوع کرونا را پشت سر گذاشته باعث تشدید ابتلا به کووید-۱۹ شود.


انتهای پیام/۴۱۰۶/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب