ضعف در مدیریت پیشگیری از سرقت، از دلایل رشد سرقت است
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، علیرضا مهربانی، قاضی دادسرای عمومی و انقلاب تهران با اشاره به روند رو به رشد آمار سرقت در کشور گفت: تا دو سال در تهران یک دادسرای ویژه سرقت در غرب داشتیم اما با توجه به افزایش وقوع سرقت، دادستانی تهران مجبور شد یک دادسرای ویژه سرقت در شرق نیز تأسیس کند.
وی با بیان اینکه در نواحی دادسراهای عمومی شعب ویژه سرقت داریم، اظهار کرد: علت این مسئله افزایش سرقت است که سبب میشود دادسراهای ویژه سرقت، کفایت لازم را نداشته باشند و شعب ویژه نیز بار رسیدگی به این جرائم را به دوش میکشند.
قاضی دادسرای عمومی انقلاب تهران ناحیه 2 سعادت آباد درباره دلایل رشد سرقت در کشور بیان کرد: در چند سال اخیر در مدیریت پیشگیری از وقوع سرقت ضعف داشتهایم. البته برای پیشگیری از سرقت نمیتوانیم نگاه قانونی داشته باشیم بلکه باید از منظر اجتماعی نیز آنها را بررسی کنیم و این مسئله را در رسیدگیهای قضایی کاملاً میتوان لمس کرد.
وی افزود: قبل از افزایش گسترده سرقت، با مجرمان و سارقان حرفهای سر و کار داشتیم اما متأسفانه در چند سال اخیر شاهد وقوع سرقت توسط افرادی میشویم که سابقهای نداشتهاند و سارق حرفهای محسوب نمیشوند.
مهربانی از جنبههای فرهنگی نیز موضوع سرقت را مورد بررسی قرار داد و تأکید کرد: متولیان فرهنگی باید در این حوزه ورود کنند. آموزش و پرورش و تمام نهادهای اثرگذار در امور فرهنگی باید در پیشگیری از وقوع و رشد سرقت وارد عمل شوند.
وی با بیان اینکه در حوزه سرقت با طیف گستردهای از سارق، موضوع سرقت و انگیزه مواجه هستم، گفت: یک دسته از سارقان، مجرمان حرفهای هستند که عموماً با ضعف اقتصادی و سرخوردگی در کودکی و نوجوانی مواجه شدند. وقتی موقعیت این افراد را بررسی میکنیم متوجه میشویم عمدتاً ساکن مکانهای خاص هستند؛ به این صورت که در یک منطقه خاص، نوع مشخصی از یک سرقت شایع شده است و جوانان آن منطقه سرقت و زورگیری انجام میدهند.
قاضی دادسرای عمومی انقلاب تهران ناحیه 2 سعادت آباد با تأکید بر اینکه برای پیشگیری از سرقت باید ریشه سرقت، سارقین و انگیزههای آن ها را بشناسیم، اظهار کرد: عمده ترین دلایل گرایش به سرقت مسائل فرهنگی و اقتصادی به موازات یکدیگر هستند.
مهربانی درباره دیدگاه قانون به مجرمین سرقت که به دلیل اعتیاد دست به این کار میزنند، گفت: دیدگاه قانون گذار این است که این افراد پس از بازپروری به عنوان شهروند به جامعه بازگردند اما متأسفانه این بخش را مورد غفلت قرار دادهایم و در بازپروری معتادین ضعف داریم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/