دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1400 - 14:44
آنا از یک استعفای حاشیه‌ساز در وزارت علوم گزارش می‌دهد؛

صدمه بدون پاسخ معاون وزیر به نظام آموزشی کشور

برخی از ادعاها بیش از اینکه منجر به جلوگیری از تخلفات شود باعث بی‌اعتمادی در میان آحاد جامعه می‌شود، دقیقاً همین رویکرد از طرف یکی از معاونان وزیر علوم اتخاذ شد و وی بدون اینکه درباره عملکردش پاسخگو باشد به بهانه فرصت مطالعاتی از کشور خارج شد.
کد خبر : 594613
وزارت علوم



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در روزهای پایانی دولت به یکباره خبر استعفای مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان باعث تعجب همگان شد. بسیاری از دانشجویان می‌گویند که چرا صدیقی تا پایان مسئولیتش صبر نکرد و زودتر از موعد خداحافظی کرد؟ البته همین خداحافظی زودهنگام گمانه‌زنی‌ها را درباره صدیقی افزایش داد و باعث یادآوری جنجال بورسیه‌ها در سال ۹۳ شد و این سؤال را به ذهن‌ها متبادر کرد که چرا صدیقی بدون اینکه به افکار عمومی درباره ادعایش توضیح بدهد، رفت.


ادعای حاشیه‌ساز معاون وزیر


صدیقی پس از پایان دولت دهم و در همان روزهای ابتدایی که وارد سازمان امور دانشجویان شد ادعای تخلف گسترده در زمینه بورسیه را مطرح کرد. صدیقی به‌عنوان رئیس سازمان امور دانشجویان مدعی شد که ۳ هزار دانشجو بدون داشتن شرایط قانونی در دولت دهم بورسیه شده‌اند. ادعایی که بعداً از سوی وزارت علوم(همان جایی که صدیقی معاونش بود) تکذیب شد. وزارت علوم در آبان‌ماه ۹۳ در اطلاعیه‌ای عنوان کرد که از ۳ هزار و ۷۷۲ نفر بورسیه شده در سال‌های ۸۸ تا ۹۲، بورسیه ۵۰۸ نفر لغو شده که این افراد با پرداخت خسارت مجاز به ادامه تحصیل شدند، همچنین از تحصیل ۳۶ نفر به‌طور کلی جلوگیری به عمل آمد. یعنی در مجموع ۳۶ نفر متخلف اصلی بودند.


انفصال از خدمت روسای دانشگاه‌ها


این ادعا لطمات زیادی به کشور وارد کرد و باعث شد که بسیاری از افرادی که به‌صورت قانونی بورسیه شده بودند جایابی نشوند چراکه روسای برخی از دانشگاه‌ها اعتقادی به جایابی آن‌ها نداشتند. در ادامه این افراد ناگزیر شدند که شکایت‌های متعددی در نهادهای مختلف علمی و قضایی مطرح کنند. این امر مسئولان دانشگاه‌ها را نیز گرفتار کرد. بر این اساس تعدادی از روسای دانشگاه‌ها نظیر امیرکبیر، تربیت مدرس و صنعتی اصفهان از دیوان عدالت اداری حکم انفصال از خدمت دریافت کردند.


محمدعلی کی نژاد رئیس هیئت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در مهرماه ۱۳۹۹ گفت: تمام دانشگاه‌ها موظف به اجرا و رعایت حکم دیوان عدالت اداری هستند؛ چراکه احکام صادر شده توسط دیوان عدالت و هیئت‌های مرکزی جذب دانشگاه لازم‌الاجرا است.


اکنون که مدت‌هاست از صدور حکم انفصال از خدمت روسای دانشگاه‌ها می‌گذرد هنوز کسی عنوان نمی‌کند که سرانجام بورسیه‌ها چه شد؟ آیا افرادی که باید جایابی می‌شدند جایابی شده‌اند یا نه؟ آیا روسای دانشگاهی که حکم انفصال از خدمت دریافت کرده‌اند به آرای دیوان عدالت اداری عمل کرده‌اند یا نه؟




بیشتر بخوانید:


انفصال از خدمت دو رئیس دانشگاه دولتی در پرونده بورسیه‌ها


رؤسای دانشگاه‌های متخلف به دنبال راه فرار/ «فرصت چندماهه»، حکم انفصال را ملغی می‌کند؟!




خروج بدون پاسخگویی


با این حال می‌گویند که مجتبی صدیقی به بهانه گذراندن فرصت مطالعاتی از کشور خارج شده است. منصور غلامی، وزیر علوم در مراسم معارفه سرپرست جدید سازمان امور دانشجویان درباره فرصت مطالعاتی صدیقی گفت: «برای صدیقی از حدود ۲ سال پیش شرایطی برای استفاده فرصت مطالعاتی پیش آمده بود، اما به‌دلیل نیازی که مجموعه به خدمات او داشت با صبوری این زمان را به تأخیر انداخت.»


شنیده‌ها حاکی از آن است که صدیقی برای گذراندن فرصت مطالعاتی به هلند رفته است و این رفتن وی باعث شده کسی پاسخگوی بی‌اعتمادی که صدیقی به‌عنوان رئیس سازمان امور دانشجویان به نظام آموزشی کشور وارد کرده نباشد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب