زیاده خواهی آمریکایی همزمان با بن بست وین
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در حالی که هنوز موضوعات هسته ای و برجامی میان ایران و 1+4 و در واقع میان ایران و آمریکا حل نشده و به نظر می رسد قفل بزرگی نیز بر مذاکرات وین خورده ، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران مدعی شد که آن چه را وی «توافق ناقص» می خواند برای آزادی آمریکاییهای بازداشتشده در ایران نخواهد پذیرفت. این اظهارات در وضعیتی بیان می شود که ایران همواره گفته به موضوع زندانیان آمریکایی به عنوان یک مسئله انسانی می نگرد و مسائل دیگر میان تهران و واشنگتن را به این موضوع گره نخواهد زد.
در عین حال وزیر خارجه کشورمان نیز تاکید کرده زمانی پرونده زندانیان آمریکایی بررسی خواهد شد که گفت وگو بر سر تبادل همه زندانیان ایرانی با همه زندانیان آمریکایی باشد و نه صرفا افراد خاص و محدود .شبکه «انبیسی» آمریکا به نقل از «رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران نوشته دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا مصر است تمامی آمریکاییهایی که در ایران بازداشت شدهاند آزاد شوند و در مذاکراتش با تهران در خصوص این گروه از زندانیان «توافق ناقص» را نخواهد پذیرفت.
وی گفت: «ما در دولت اوباما روی این موضوع کار کردیم. آن موقع توانستیم برخی از شهروندانی را که ناعادلانه زندانی شده بودند آزاد کنیم ولی نتوانستیم این کار را برای همه زندانیها انجام دهیم.»مالی درباره افرادی که دولت آمریکا قصد دارد آن ها را آزاد کند گفت: «ما میگوییم همه آن ها باید به وطن برگردند. نمیخواهیم توافق را ناقص کنیم. نمیخواهیم این بار هم برخیها را از قلم بیندازیم. می دانم دفعه قبل چقدر رنجآور بود و نمیخواهم تاریخ تکرار شود.»
یک منبع آگاه در این ارتباط در گفت وگو با خراسان ضمن رد ادعاهای رابرت مالی تصریح کرد : این اظهارات بی ربط به مذاکرات و موضوع آن بوده ضمن این که ایران نیز هرگز دنبال یک توافق ناقص نیست و نخواهد بود و تا همه منافع کشورمان در توافق احتمالی تامین نشود آن را تایید نخواهد کرد. وی افزود : جمهوری اسلامی ایران از هیچ منفعت خود در مذاکرات وین عقب نشینی نکرده و در برابر زیاده خواهی های آمریکا خواسته های متناسب دارد از سوی دیگر آمریکایی ها همچنان چماق تحریم خود را بالا نگه داشته اند و در تازه ترین اقدام وزارت بازرگانی آمریکا اسامی ۳۴ شرکت را به بهانه ارتباط با حکومتهای ایران، چین و روسیه در فهرست سیاه همکاریهای اقتصادی قرار داد.
وزارت بازرگانی آمریکا بهانه تحریمها علیه شرکتهای مستقر در چین را اتهامات حقوق بشری و نقض حقوق بشر در استان سینکیانگ اعلام کرده است. چند شرکت هم به بهانه کمک به نوسازی ارتش چین در فهرست تحریمها قرار گرفتهاند.
سخنگوی وزارت خارجه چین به قرار دادن ۳۴ شرکت در لیست سیاه به بهانه ارتباط با چین، روسیه و ایران واکنش نشان داد. «وانگ ونبین» گفت: «لیست سیاه آمریکا در واقع، ابزاری برای سرکوب برخی شرکتها و صنایع معین در چین به بهانه حقوق بشر و ابزاری است که آمریکا از آن برای بیثباتکردن سینکیانگ و مهار چین استفاده میکند.
چین، قاطعانه با این مخالف است.»از سوی دیگر خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داد که طبق اعلام وزارت اقتصاد و دارایی کره جنوبی ، هونگ نام کی وزیر دارایی این کشور و جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا روز جمعه در حاشیه نشست گروه 20 (G-20) در ونیز ایتالیا یک نشست دوجانبه برای بحث درباره موضوعات مختلف برگزار کردند که یکی از آن ها نحوه آزادسازی دارایی های مسدود شده ایران در حساب های بانکی کره جنوبی بوده است.
یونهاپ در ادامه گزارش داد: سئول در تلاش است با حمایت ایالات متحده از یک کانال در سوئیس برای استفاده از بخشی از پول مسدود شده ایران در کره جنوبی برای فروش کالاهای بشردوستانه، شامل محصولات درمانی شرکت های سوئیسی به ایران استفاده کند. این خبرگزاری جزئیات بیشتری درباره چگونگی انجام این کار ارائه نداده است.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/