مقایسه آنچه در یورو گذشت و در فوتبال ایران میگذرد
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، مسابقات یورو ۲۰۲۰ و کوپا آمریکا به پایان رسید و تیمهای ملی ایتالیا و آرژانتین به عناوین قهرمانی دست یافتند. نکات اخلاقی زیادی در رقابتهای معتبر فوتبال جهان دیده شد که هر یک از آنها به تنهایی میتواند برای فوتبال کشورمان عبرت آمیز باشد.
از اتفاقات تلخ و شیرین بازی دانمارک و سوئد گرفته تا رفتارهای روبرتو مانچینی سرمربی تیم ملی ایتالیا در پایان دیدارهای تیمش مقابل اسپانیا و انگلیس که به سمت سرمربیان این دو تیم رفت و در نشست خبری پس از بازی نیز به هر دو احترام گذاشت. بعد از فینال کوپا آمریکا لیونل مسی در حالی که اشک میریخت همه همبازیانش او را احاطه کرده و اتحاد تیمی آرژانتین را به رخ کشیدند اما در آنسو نیمار به خاطر باخت در فینال در حال گریه کردن بود که مسی لحظاتی بعد سمت وی آمده و او را در آغوش گرفت.
در شرایطی که در عالیترین سطح رقابتهای فوتبال جهان شاهد اتفاقات اخلاقی از این دست بودیم، در فوتبال ایران اتفاقاتی غیر قابل تحمل رخ میدهد. سرمربیان تیمهای مطرح فوتبال کشورمان علیه تیم مقابل مصاحبه میکنند و روابط عمومی باشگاهها نیز به همراه دیگر عوامل، علیه باشگاه مقابل و رقیب سنتی دست به انتشار بیانیه یا پاسخگویی در قالب مصاحبه میزنند.
اعتراضهای قبل و بعد از بازی به داوری از سوی همه تیمهای لیگ حال بهم زن شده است. مربیان و بازیکنان خیلی راحت به داوران و تیمهای رقیب خود تهمت و افترا میزنند. بدتر از همه صدا و سیما هم به این مسائل دامن زده و با دعوت از افرادی به ظاهر پیشکسوت وقت برنامههای خود را با مزخرفات آنها پر میکند. این اتفاقات باعث مکدر شدن جامعه فوتبال شده اما نقطه پایانی بر آنها وجود ندارد.
لیاقت نشستن در کلاس درس را نداریم
امیر حاج رضایی درباره اینکه چرا در فوتبال ایران شاهد اتفاقات مثبت اخلاقی نیستیم اما در بالاترین سطح فوتبال جهان مسائلی از این دست بارها رخ میدهد، به خبرنگار ورزش آنا اظهار کرد: معلمان فوتبال جهان مدرسان خوبی هستند ولی باید بپذیریم که در ایران شاگردان خوبی نیستیم و لیاقت نشستن در این کلاس درس را نداریم. مقایسه فوتبال اروپا و آمریکای جنوبی که سردمدار بهترین نوع فوتبال جهان هستند با ایران غلط است چرا که آنها عمل میکنند و ما در حرف مدعی اخلاقمداری هستیم.
علاقهای به صحبت درباره لاطائلات ندارم
وی ادامه داد: بارها و بارها در مورد ضعفهای اخلاقی فوتبال ایران صحبت کردهایم ولی در روی همان پاشنه میچرخد. احترام به حریف جایگاه مناسبی دارد ولی در ایران رعایت نمیشود. معلمان کرامت ورزش رفتار صحیح را در کلام و عمل انجام میدهند اما در ایران جز زشتی، بدی، مانیفست و افشاگری چیز دیگری دیده نمیشود. من به شخصه علاقهای ندارم تا در مورد لاطائلات صحبت کنم چون باعث آشفتگی ذهنم میشود و البته بسیاری دیگر هم همینگونه هستند. به سطح فنی این فوتبال کاری ندارم و نمیخواهم مدعی شوم به خاطر پایینتر بودن نسبت به فوتبال جهان در موردش صحبت میکنم اما آنقدر در زندگی اجتماعی دردهای زیادی وجود دارد که ترجیح میدهم از طریق رسانهها فقط متوجه نتایج شوم.
پادووانی را ویلچرنشین کردند
این کارشناس فوتبال افزود: وقتی از روی متنهای خبری متوجه بیانیهها میشوم، اصلاً خبر را باز نمیکنم و از آن رد میشوم چون میدانم صحبت علیه یکدیگر است و استفاده از حرفهای مخفف هم وجود دارد. هیچ چیز جالبی در فوتبال داخلی وجود ندارد که من را بر سر ذوق آورد. به عنوان نمونه بازیکنی مانند لئوناردو پادووانی از آن سر دنیا برای فوتبال به ایران میآید. او دچار آسیب نخاعی میشود و به جای آنکه هزینههای درمانش با وجود پولهای زیادی که وجود دارد پرداخت شود، چنین هزینهای انجام نمیشود تا او ناچار به نشستن بر روی ویلچر شود و پس از آن هم مطالبات وی با تأخیر داده میشود تا این بازیکن برزیلی ناچار به شکایت به فیفا شود. به دفعات در مورد فوتبال ایران حرف زدم و مطلب جدیدی برای عنوان کردن ندارم.
فوتبال اروپا و آمریکای جنوبی پاستوریزه نیست
وی درباره حمایت فدراسیون فوتبال انگلیس از بازیکنان سیهچردهای که مقابل ایتالیا پنالتی از دست دادند و همچنین درگیری تعدادی از هواداران آشوبطلب انگلیسی با طرفداران ایتالیایی عنوان کرد: تردیدی وجود ندارد که فوتبال اروپا و آمریکای جنوبی پاستوریزه نیست. برخی اتفاقات تلخ رخ میدهد ولی افراد صاحب مسئولیت متخلفان را اعمال قانون میکنند. آنقدر هم مقدار این اتفاقات کم است که دیده نمیشود ولی اینجا هر روز با این قبیل مسائل مواجه هستیم. محتوا فرقی نمیکند ولی فرم آن تغییر میکند. گاهی اوقات آنقدر کم است که میتوان نادیده گرفت. آنجا مردان بزرگ و با فرهنگ ادارهکننده هستند اما در اینجا ملاک، پست و مقام است. خیلیها توهینپذیر هستند برای جایگاهی که فکر میکنند اهمیت زیادی دارد.
حاج رضایی خاطرنشان کرد: فوتبال برای پاکی و زلالی است و در ایران اندک افرادی هستند که سالم زندگی میکنند ولی به خاطر تنگ بودن فضا برای حضور آنها، ناچار به خانهنشینی هستند. ۱۲ تا ۱۳ سال افرادی بر مسند ریاست فدراسیون فوتبال نشستند ولی کدام کار فرهنگی را به درستی انجام دادند؟ فاصله زیادی داریم و حفرهای بزرگ در مقابلمان است که پر کردن آن بسیار بسیار دشوار است.
بیشتر بخوانید:
واکنش شدیداللحن معاون اجرایی استقلال به صحبتهای گلمحمدی
شکایت رسمی استقلال از سرمربی پرسپولیس
واکنش باشگاه پرسپولیس به بیانیه باشگاه استقلال
وی اضافه کرد: چیزی که ذهن من را مشغول کرده، بیماری حمیدرضا صدر است. فردی فرهنگی ورزشی که متأسفانه در حال از دست رفتن است. صحبتهای افرادی که حاشیهسازی میکنند و مروج افکار غلط هستند، اهمیتی برای من ندارد. ما با فوتبال مطرح جهان فاصله نوری داریم و نمیخواهیم یاد بگیریم. اوایل بازی مربیان دو تیم به هم گل میدهند ولی در پایان مسابقه علیه یکدیگر هستند و حتی در جریان مسابقه احترام یکدیگر را حفظ نمیکنند. وقتی سراغ این افراد میروی، همگی خود را مدعی اخلاق و اصالت در ورزش میدانند ولی در عمل به گونهای دیگر رفتار میکنند. صدور بیانیههای فراوان باشگاهها علیه یکدیگر تبدیل به اتفاقی روزمره در فوتبال ایران شده و نابسامانی فرهنگی در فضای فوتبال ایران موضوعی است که به وضوح دیده میشود. نیاز به قوانین قاطع که از بسیاری اتفاقات جلوگیری کند به شدت حس میشود چرا که با صحبت کردن این قبیل اتفاقات در حال گسترش است و بر میزان افزوده میشود.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/