دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 تير 1400 - 13:31
هشدار کارشناس فرهنگی به خانواده‌ها:

بحران حمایت عاطفی در کمین زوج‌های بدون فرزند است

یک کارشناس فرهنگی گفت: تک فرزندی و عدم فرزندآوری که در جامعه رواج پیدا کرده است در آینده نزدیک منجربه شکل‌گیری بحران حمایت عاطفی در خانواده می‌شود.
کد خبر : 594172
کودک



مریم‌سادات ظهوریان فعال فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا در خصوص مشکلات فرهنگی ناشی که منجر به کاهش جمعیت شده است، گفت: نقش اقتصاد در تامین معیشت خانواده بسیار حائز اهمیت است.


وی با بیان این‌که بعضا برخی خانواده‌های مرفه نیز از فرزندآوری امتناع می‌کنند، عنوان کرد: این افراد برای فرار از مسئولیت پذیری از فرزندآوری اجتناب می‌کنند.


این فعال فرهنگی عدم اعتماد به‌نفس و داشتن اعتماد به نفس بالا در مرد و زن را از دیگر عوامل امتناع از فرزندآوری دانست و ادامه داد: این افراد از این‌که بازمانده و نسلی از خودشان به جای بگذارند هراس دارند.


«فرزند کمتر زندگی بهتر» شعاری که کشور را دچار بحران کرد!


ظهوریان با تاکید بر این‌که تبلیغات سوئی که در گذشته با عنوان فرزند کمتر و زندگی بهتر انجام شد از دلایل مهم عدم فرزندآوری است، بیان کرد: پس از این فرهنگ‌سازی اشتباه عوامل دیگری مانند نابه‌سامانی‌های اجتماعی، مشکلات روحی، فرار از مسئولیت‌ها و سرخوردگی‌های ناشی از مسائل اقتصادی به بحران کاهش جمعیت دامن زد.


وی مهاجرت جوانان «به علت حس رهایی از گذشته و نرسیدن به آینده است»، تحولات فرهنگی ناشی از توسعه فضای مجازی را از دلایل فرهنگی عدم فرزندآوری عنوان کرد، و گفت: این موارد افراد را از ریشه خانواده جدا کرد و به سوی تجردگرایی سوق داد.


این فعال فرهنگی تحول‌گرایی ناشی از تبلیغات غربی را عامل اصلی گرایش افراد به سوی تجمل‌گرایی برای تولید فرزند دانست و ابراز کرد: عده‌ای از زنان و مردان بر این باور هستند که زمانی برای فرزند آوردن اقدام می‌کنند که بتوانند تمام کمبودهایی که خود درگذشته داشته‌اند را برای فرزندشان تامین کنند و این امر ناشی از فرهنگ‌سازی نادرست است.


ظهوریان با اشاره به این‌که عدم وابستگی افراد به خانواده و طلاق عاطفی که این روزها بین زوجین شایع شده است از دیگر دلایل عدم افزایش جمعیت است، ابراز کرد: پیوند و صمیمیت بین اعضای خانواده که در گذشته بسیار پررنگ بود این روزها رنگ باخته است و منجر به فرار افراد از مسئولیت‌پذیری در قبال افزایش جمعیت خانواده شده است.


وی یادآور شد: کاهش جمعیت علاوه‌ بر این‌که برای کشور بحران تلقی می شود و آسیب‌های خاص خودش را دارد، عدم فرزندآوری و تک فرزندی شرایطی را فراهم می‌کند که خانواده‌ها و تک فرزندان در آینده با بحران نداشتن پشتوانه عاطفی روبه‌رو خواهد شد که این موضوع در آینده نزدیک خانواده‌ها را دچار چالش می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب