الگوگیری از فعالیت تشکیلاتی امام جواد(ع) برای پیشبرد اهداف فرهنگی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از بوشهر، باقر گرگین در جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر اظهار کرد: امام جواد(ع) برای گسترش فضایل، معنویت، فکر و اندیشه اسلام ناب محمدی به ایجاد تشکیلات و شبکهسازی اقدام کرد و به این ترتیب که در کنار خود حلقههایی محدود از افراد قابل اعتماد را جمع کرده و در راستای تبیین ضرورتهای معرفت دینی و تاریخی آن مقطع را بیان میفرمود.
وی ادامه داد: این حلقههای محدود نیز حلقههایی با ویژگیهای مشابه در اطراف خود گرد آوردند و به اینصورت شبکه عظیم فرهنگی ولایت به وجود آمد و رسالتی که بر عهده امام بود، محقق شد. این اقدام قابل تحسین امام میتواند چراغ راهی برای اقدامات فرهنگی کنونی جامعه باشد؛ چراکه جامعه نیازمند شکل دادن این روحیه و الگوی تشکیلاتی است و هر فرد باید بنا به تخصص و دغدغهمندی گروههایی شکل دهد.
این مسئول افزود: امروزه ضرورت کار تشکیلاتی و فعالیتهای مسئلهمحور و گروهمحور که بتواند در جامعه رشد و گسترش پیدا کند، بسیار احساس میشود که بهترین نمونه آن سیرهای است که امام جواد(ع) انجام داد و اسلام ناب را حفظ کرد. مأمون خلیفه عباسی که مانند سایر خلفای بنیعباس از پیشرفت معنوی و نفوذ باطنی امامان معصوم و گسترش فضایل آنان بین مردم هراس داشت، سعی کرد ایشان را تحت مراقبت خاص خویش قرار داده تا امکان فعالیت گسترده و بهصورت عام از ایشان سلب شود. مأمون نخستین کاری که کرد، دختر خویش امالفضل را به ازدواج حضرت امام جواد(ع) درآورد تا مراقبی دائمی و از درون خانه، بر امام گمارده باشد. رنجهایی که امام جواد(ع) از ناحیه این مأمور خانگی برده در تاریخ معروف است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر درباره مراحل انجام رویداد ملی صنایع خلاقانه و فناوریهای فرهنگی در استان بوشهر عنوان کرد: فراخوان این رویداد اواخر سال ۱۳۹۹ منتشر شد و از دانشجویانی که دارای ایدهها و طرحهایی که میتوانند منجر به تولید شغل و اثر شوند، دعوت شد. بر این اساس ۵۲ اثر از سراسر استان جمعآوری و به دبیرخانه مرکزی ارسال شد.
دشمنان اسلام راههای گوناگون برای مقابله با شریعت الهی پیادهسازی میکردند
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز گفت: دشمنان اسلام از دیرباز راههای بسیار گوناگون، متعدد و گاهی جذاب برای مقابله با شریعت الهی پیادهسازی میکردند. یکی از این راهها، ساخت احادیث و روایات جعلی منتسب به پروردگار، رسول خدا(ص) و ائمه(ع) بود. تا پیش از خلافت مأمون، برخورد با اهلبیت(ع) خشونتآمیز بود؛ اما مأمون روش خود را عوض کرد و به ظاهر با دوستی و صلح ضمن کنترل امام به دشمنی پنهان با امام جواد(ع) پرداخت.
حجتالاسلام سیدمهدی قاضیزاده ادامه داد: یکی از احادیث جعلی در زمان امام جواد(ع) ساخته شد که روزی در مجلسی که مأمون و امام علیهالسلام و گروه بسیاری از علما در آن حضور داشتند از امام پرسیدند، روایت شده که جبرئیل در حضور پیامبر اسلام(ص) گفت: «یا محمد! خداوند به شما سلام میرساند و میفرماید:«من از فلانی(یکی از امرا) راضی هستم، از او بپرس که آیا او هم از من راضی است؟» نظر شما درباره این حدیث چیست؟ که امام علیهالسلام فرمودند: پیامبر(ص) فرمودند: «کسانی که بر من دروغ میبندند، بسیار شدهاند و بعد از من بسیار خواهند بود، هرکس به عمد بر من دروغ ببندد، جایگاهش در آتش خواهد بود. پس چون حدیثی از من برای شما نقل شد، آن را به کتاب خدا و سنّت من عرضه کنید، آنچه را که با کتاب خدا و سنت من موافق بود، بگیرید و آنچه را که مخالف کتاب خدا و سنّت من بود، رها کنید. این روایت(درباره آن فرد) با کتاب خدا سازگار نیست، زیرا خداوند فرموده است: ما انسان را آفریدیم و میدانیم در دلش چه چیز میگذرد و ما از رگ گردن به او نزدیکتریم. با توجه به این نکته که آیا خوشنودی یا ناخشنودی فلانی بر خدا پوشیده بوده تا آن را از پیامبر پرسید، این عقلاً محال است.
وی با تأکید بر اینکه دشمنی دشمنان همواره مکارانه و کینهتوزانه است، مطرح کرد: این روال در زمان کنونی نیز چندان تغییر نکرده و دشمنان یک روز با جنگ تحمیلی، روز دیگر با ترور و تحریم و در دورهای نیز با تهاجم فرهنگی به مقابله با دین خدا برخاستهاند. دشمن با کنترل افکار و ذهن افراد و مسئولان از طرق مختلف نقشه پلید خود را پیش میبرد که باید با آگاهی از این موارد هوشمندانه به مقابله با آن پرداخت.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/