ایجاد چالش جدید برای پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی ارشد
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چند روزی است که مصوبهای از وزارت علوم در فضای مجازی دستبهدست میشود که هنوز مشخص نیست که چرا و چگونه چنین تصمیمی در پایان عمر دولت به تصویب رسیده است.
این مصوبه مربوط به پذیرش در دوره کارشناسی ارشد است. بر اساس این مصوبه پذیرش در دوره کارشناسی ارشد فقط در رشتههای مرتبط با دوره کارشناسی صورت میگیرد. یعنی بر این اساس دیگر دانشجویان رشتههای غیر مرتبط نمیتوانند وارد دوره کارشناسی ارشد شوند.
علیرغم اینکه یکی از مسئولان وزارت علوم از تصویب این مصوبه در شورای سنجش و پذیرش دانشجو خبر میدهد اما فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور به خبرنگار آنا میگوید: مصوبه این بوده است که معاونت آموزشی وزارت علوم برای سنوات آینده رشتههای امتحانی مرتبط با هر مجموعه امتحانی را در قالب گروههای آموزشی بررسی و ارتباط رشته را برای هر رشته امتحانی(نه رشته گرایش) تعیین کرده است تا برای بررسی و طرح در جلسات آتی شورای سنجش و پذیرش دانشجو ارائه کند.
وی تأکید میکند: این موضوع پس از تصویب شورا اطلاعرسانی شده و یک سال پس از زمان تصویب اجرا خواهد شد بنابراین فعلاً تا بررسی و تصویب نشود، قابل اجرا نیست.
پذیرش در رشتههای مرتبط ارشد و کارشناسی
شاید جالب باشد که متن این مصوبه که قبل از اعلام رسمی در فضای مجازی دستبهدست شده را بررسی کنیم. در متن این مصوبه بحثبرانگیز آمده است: «تاکنون پذیرش دانشجو در آزمون کارشناسی ارشد در همه رشتهها از بین همه داوطلبان و صرفنظر از رشته تحصیلی در دوره کارشناسی صورت میپذیرفت که آسیبهای زیادی را به کیفیت آموزش عالی وارد ساخته است.»
در ادامه آمده است: «پس از بررسیهای تخصصی و پیگیریهای مستمر دفتر برنامهریزی آموزش عالی بر اساس مصوبه اخیر شورای سنجش و پذیرش کشور از سال ۱۴۰۱ سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد فقط از بین دانشآموختگان دوره کارشناسی رشتههای مرتبط امکانپذیر خواهد بود.»
قرار است رشتههای زیرمجموعه هر گروه آزمایشی تا ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰ به دفتر برنامهریزی آموزشی وزارت علوم ارسال شود.
بیشتر بخوانید:
همه چیز درباره ثبتنام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ + نکات مهم دفترچه
وظایف شورای سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی مشخص شد
واکسیناسیون دانشجویان تحصیلات تکمیلی تا مهر ۱۴۰۰
تغییر ترکیب شورای سنجش در دولت آینده
البته به گفته سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور هنوز این موضوع در شورای سنجش و پذیرش دانشجو به تصویب نرسیده است اما سؤال مهم این است که چرا دقیقاً در روزهای پایانی چنین تصمیمی اتخاذ شده است؟ شاید لازم باشد که نگاهی به ترکیب اعضای شورای سنجش و پذیرش دانشجو شود، در بررسی ترکیب این شورا میتوان دریافت که با روی کار آمدن دولت جدید اعضای این شورا تغییر اساسی خواهد کرد چراکه شورا متشکل از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (رئیس شورا)، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دو نفر از رؤسای دانشگاههای دولتی به انتخاب وزارتین، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس دانشگاه پیام نور، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور (دبیر شورا) و دو نفر از نمایندگان کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری بهعنوان ناظر است.
بر این اساس با آمدن دولت جدید، ترکیب شورا غیر از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تغییر خواهد کرد. از طرفی شاید دولت آینده برنامه تازهای برای آموزش عالی کشور داشته باشد. بنابراین انتظار میرود که تصمیم گیران حداقل تا آمدن دولت جدید صبور باشند و برنامهریزی برای آینده را به دولت بعدی واگذار کنند و از تصمیمات شتابزده خودداری کنند چراکه امید جوانان با تصمیمهای شتابزده خدشهدار میشود.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/