دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 تير 1400 - 14:55

افشای حضور بازجویان موساد در زندان‌های عربستان

فعالان حقوق بشری عربستان از حضور بازجویان سازمان امنیت خارجی رژیم صهیونیستی در زندان‌های آل سعود خبر دادند.
کد خبر : 593721
موساد



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، افشاگری فعالان حقوق بشر عربستانی درباره حضور بازجویان موساد (سازمان امنیت خارجی رژیم صهیونیستی) در زندان‌های سعودی و اقدام آن‌ها در بازجویی از زندانیان فلسطینی در بند رژیم ریاض، رسوایی دیگر برای رژیم آل سعود رقم زد.


در سال‌های اخیر برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس ازجمله عربستان، امارات و بحرین شمشیر را علیه مسلمانان به‌ویژه فلسطینیان از رو بسته‌اند و در راستای رضایت صهیونیست‌ها هر اقدامی انجام می‌دهند، به حدی که درِ زندان‌های سعودی برای بازجویی از فلسطینیان به روی بازجویان موساد بازشده است.


از ۲۵ شهریورماه سال گذشته (۱۳۹۹) که توافقنامه سازش میان رژیم صهیونیستی و دو کشور کوچک عربی امارات و بحرین با دلالی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا در کاخ سفید به امضاء رسید و این دو کشور عرب حاشیه خلیج‌فارس رابطه غیرعلنی خود را پس از سال‌ها با تل‌آویو علنی کردند، کارشناسان و تحلیلگران مسائل منطقه در آن زمان بارها اقدام دو کشور امارات و بحرین را جاده‌صاف‌کن آل سعود در برقراری رابطه علنی میان ریاض – تل‌آویو اعلام نمودند؛ در سال‌های اخیر نیز همواره شواهدی از برقراری رابطه غیرعلنی میان سران ریاض با تل‌آویو منتشرشده که همگی گویای این حکایت است که سران عربستان و اسراییل فقط منتظر یک رویداد که به‌احتمال‌زیاد مرگ شاه سعودی است، برای برقراری رابطه علنی می‌باشند.


دستگاه امنیتی آل سعود در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ بود که دکتر محمد الخضری که در آن زمان ۸۱ ساله بود را به همراه پسرش هانی و ۱۶۰ فلسطینی دیگر مقیم عربستان که از اعضای جنبش حماس بودند را به اتهام حمایت از ملت فلسطین و کمک مالی به مقاومت این ملت، بازداشت کرد.


الخضری و یارانش در حالی توسط دستگاه امنیتی ریاض بازداشت شدند که وی رئیس دفتر حماس در عربستان است و چندین سال است که با هماهنگی رژیم سعودی و مجوز آن رژیم، در عربستان فعالیت می‌کرد.


تا پیش از این اخبار گویای آن بود که الخضری و یارانش به دلیل فعالیت‌های حمایت‌گرانه از فلسطین بازداشت و مورد بازجویی مأموران امنیتی عربستان قرار گرفته‌اند، ولی افشاگری فعالان حقوق بشر عربستانی از حضور بازجویان موساد در زندان‌های آل سعود برای بازجویی از رئیس و اعضای دفتر جنبش حماس در این کشور، برگ جدیدی از جنایت آل سعود علیه فلسطینیان و مقاومت فلسطین گشود.


در روزهای اخیر نشست مجازی زندانیان فلسطینی در عربستان سعودی به میزبانی وب‌سایت مرآة الجزیره و با شرکت فعالان مطرح معارضان سعودی برگزار شد و حاضرین در خصوص شرایط وخیمی که زندانیان فلسطینی در عربستان به سر می‌برند، سخن گفتند.


در این نشست گفته شد که شرایط این زندانیان هیچ بهبودی نیافته و رژیم سعودی با عدم آزادی آن‌ها و محرومیتشان از حقوق قانونی و اولیه، به‌طور روشن دست به نقض حقوق بشر می‌زند.


سعید بن ناصر الغامدی رئیس شورای سازمان حقوق بشر عربستان (سند) که به دست تعدادی از مخالفان عربستانی (مستقر در لندن) اداره می‌شود، از وجود بازجویان خارجی و غیرعربستانی برای بازجویی از فلسطینی‌ها خبر داده و گفته که به‌احتمال‌زیاد این بازجویان از عناصر سازمان جاسوسی موساد می‌باشند.


وی در تأکید بر این نظر خود گفته، سوالاتی که از زندانیان فلسطینی در بازجویی‌ها شده، سؤالاتی است که اسرائیلی‌ها می‌پرسند و هیچ ارتباطی به موضوعات داخلی عربستان ندارد.


او سپس در این نشست از شکنجه شدید فلسطینی‌ها سخن گفت و اظهار داشت که پای یکی از زندانیان فلسطینی براثر این شکنجه‌ها شکسته است. وضعیت همه زندانیان یک‌طرف و شرایط دکتر محمد الخضری نماینده حماس در عربستان بدتر از باقی زندانیان است. او برای سال‌ها مورد اعتماد شاهزاده‌ها و دستگاه‌های حکومتی عربستان در این کشور فعالیت می‌کرد و بازداشت او تجاوز به مصونیت دیپلماتیک است؛ به‌خصوص اینکه الخضری و دیگر بازداشت‌شدگان قوانین عربستان را نقض نکرده بودند.


محمد العمری مدیر نهاد رسانه‌ای الجزیره العربیه نیز طی سخنانی در این نشست گفت که زندانیان فلسطینی از نقض فاحش حقوقشان خبر می‌دهند و موضوع آن‌ها ابعاد فرا داخلی گرفته است.


به گفته وی، برخی زندانیان فلسطینی گفته‌اند که بازجویان آن‌ها چهره اروپایی داشتند و به نظر می‌رسد که افسران موساد بوده باشند.


عبدالقادر المرتضی رئیس کمیته امور اسرای یمن نیز در این نشست حضور داشت و پیشنهاد عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصارالله یمن مبنی بر آزادی نظامیان سعودی در قبال زندانیان فلسطینی را یادآور شد و گفت که سعودی‌ها پیشنهاد عبدالملک الحوثی را رد کردند.


بنابر اخبار درز کرده از زندان‌های رژیم آل سعود، الخضری و پسرش در دوره بازداشت در زندان‌های آل سعود با نقض حقوق بشر مواجه می‌باشند؛ ازجمله این نقض‌ها می‌توان به حبس در سلول انفرادی، نداشتن ارتباط با دنیای خارج و محرومیت از گرفتن وکیل اشاره کرد.


رژیم آل سعود برای برقراری رابطه مستقیم و سازش با رژیم صهیونیستی به دنبال زمینه‌سازی است و در این مسیر از طریق رسانه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی وابسته به خود، سعی در موجه نشان دادن چهره رژیم سعودی با ارائه دروغ‌ها و اتهامات فراوان به فلسطینیان و دیگر کشورها دارد و دستگیری رئیس دفتر حماس و ۱۶۰ نفر از اعضای آن در عربستان در ۱۷ ماه گذشته، فقط یک نمونه از آن است.


به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران مسائل منطقه، مقامات و نویسندگان سعودی با تحرکات رسانه‌ای خود قصد دارند جاده عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را برای تحرکات سیاسی سران سعودی به‌ویژه محمد بن سلمان ولیعهد این کشور هموار کنند.


مروری بر عملکرد و سیاست‌های آل سعود در ارتباط با کشورهای اسلامی نشان می‌دهد که سیاست‌های حاکمان عربستان، همواره در مغایرت با خواسته‌های اصولی مسلمانان منطقه به‌ویژه فلسطینیان و در مقابل در راستای منافع رژیم صهیونیستی بوده است و دفاع تمام‌قد آل سعود از عادی‌سازی روابط امارات و بحرین با تل‌آویو در ۲۵ شهریورماه سال گذشته، مؤید همین واقعیت است.


اگر به اقدامات آل سعود و مقامات دو کشور امارات و بحرین در سال‌های اخیر در منطقه و به‌ویژه در ارتباط با فلسطین نگاه کنیم، چیزی جز خیانت از آن‌ها به چشم نمی‌خورد؛ آنان همواره با فروش خون مردم مسلمان منطقه، به دنبال تأمین منافع خود و رژیم صهیونیستی و در یک مسیر بوده‌اند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب