دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ابهران در گفت‌وگو با آنا:

فقدان شایسته‌سالاری باعث کاهش امثال فغانی شده است

پیشکسوت داوری گفت: رضایت‌مندی بر شایسته‌سالاری اولویت پیدا کرده و این موضوع باعث کاهش امثال علیرضا فغانی در داوری ایران شده است.
کد خبر : 593663
علیرضا فغانی



به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، افت محسوس قضاوت داوران در سطح اول فوتبال ایران به گونه‌ای بوده که کمیته و دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال به این نتیجه رسید که علیرضا فغانی داور بین‌المللی کشورمان که به استرالیا مهاجرت کرده برای قضاوت در دیدار دربی استقلال و پرسپولیس و چند هفته پایانی لیگ برتر و دیدارهای باقیمانده جام حذفی به ایران بازگردد. موضوعی که با موافقت فغانی مواجه شده است.


احمد ابهران درباره بازگشت علیرضا فغانی به قضاوت دیدارهای فوتبال باشگاهی ایران به خبرنگار ورزش آنا عنوان کرد: هر فردی دوست دارد به درجات عالی دست یابد. علیرضا فغانی نیز یکی از بهترین داوران فوتبال ایران به شمار می‌رود و باید از چنین سرمایه‌ای به نحو احسن استفاده کرد. در این موضوع تردیدی نیست که وی یکی از سرمایه‌های داوری ایران در آسیا و جهان بوده و تصمیم گرفته برای ادامه زندگی به استرالیا مهاجرت کند ولی او تحت پرچم ایران کار قضاوت را در دیدارهای مختلف دنبال می‌کند.


نیاز جامعه داوری به فغانی


وی ادامه داد: کوچک‌ترین ایرادی ندارد که فغانی برای قضاوت به ایران بازگردد و در سال‌های آینده نیز بتوانیم از چنین سرمایه ارزشمندی بهره ببریم ولی تردیدی در این موضوع وجود ندارد که باید از سرمایه‌های خود به بهترین شکل استفاده کنیم. درست است که فغانی تصمیمی شخصی گرفته و ممکن است افراد زیادی در کشورمان که در اصناف مختلف مشغول به کار هستند برای ادامه زندگی از کشور خارج شوند اما با توجه به مهارت و توانایی‌هایی که فغانی دارد، کمیته داوران فدراسیون فوتبال باید به شکلی عمل کند که امثال فغانی بتوانند به سطح اول فوتبال کشورمان کمک کنند.


حداقل استاندارد قضاوت رعایت نمی‌شود


پیشکسوت داوری خاطرنشان کرد: این موضوع که چرا ما نتوانستیم امثال علیرضا فغانی‌ها را در فوتبال کشورمان نداشته باشیم به این خاطر بوده که داوران همانند فوتبالیست‌ها از پایین‌ترین سطح رشد می‌کنند و به مقاطع بالاتر می‌رسند. افت سطح داوری به خاطر این است که تصمیمات درستی در عرصه مدیریت و هدایت داوران کشورمان صورت نمی‌گیرد. در بالاترین سطح فوتبال کشورمان تعدد حضور داوران موجب شده تا در طول یک فصل به صورت میانگین ۶ تا هفت قضاوت به یک داور نرسد در صورتی که استاندارد داوری گویای آن است که یک داور برای موفقیت در حرفه‌اش در طول فصل باید حداقل ۱۵ مسابقه را سوت بزند. این موضوع در مورد دیگر حرفه‌ها نیز صدق می‌کند و فردی که کمتر در سطح اول کار خود باشد ناخواسته افت می‌کند.


شایسته‌سالاری نیاز داوری است


وی افزود: خداداد افشاریان که در حال حاضر رئیس کمیته داوران است، از دل داوران کشورمان به چنین جایگاهی رسیده است. او باید بداند که شایسته‌سالاری اصل مهمی در پیشرفت سطح قضاوت داوران کشورمان است نه اینکه رضایتمندی اولویت قرار بگیرد. داورانی که اشتباهات تأثیرگذاری می‌کنند باید به سطوح پایین‌تر بروند و بهترین‌ها باقی بمانند تا بتوانند با قضاوت بیشتر به داوری کشور کمک کنند. فقدان شایسته‌سالاری منجر به کاهش داورانی در سطح فغانی شده است.




بیشتر بخوانید:


فغانی در بازی‌های پایانی لیگ و جام حذفی کمک می‌کند


قضاوت فغانی در رقابت‌های انتخابی جام جهانی قطر




داوری شهرت‌طلبی است


ابهران در مورد اینکه تأخیر در پرداخت مطالبات داوران باعث افت قضاوت آنها شده، عنوان کرد: مسلماً کمیته داوران باید حق تمامی افرادی که زیرمجموعه‌اش هستند را بگیرد. سطح قضاوت داوران می‌تواند ارتباطی به مسائل مالی نداشته باشد چون داوری عشق است و به نوعی شهرت‌طلبی هم محسوب می‌شود ولی نباید فراموش کنیم که داوری درجه‌بندی دارد. در تاریخ فوتبال ما جعفر نامدار، محمد فنایی و علیرضا فغانی سه داور برجسته محسوب می‌شوند که در بالاترین سطح قضاوت کرده‌اند. دیگر داورانی که به سطح آنها نرسیدند به خاطر اینکه فضای رقابتی مناسبی برای آنها فراهم نشده و در نتیجه هر آنچه که در چنته دارند رو می‌کنند. بهتر است ضمن ایجاد فضای رقابتی مناسب در پرداخت مطالبات داوران نیز اقدام لازم صورت گیرد تا در آینده افراد شایسته‌ای در سطح داوری داشته باشیم.


کیفیت قضاوت داوران فوتبال ایران دچار افت محسوسی شده و بازگشت فغانی برای داوری در دیدارهای مهم همانند مسکنی برای کاهش اشتباهات تأثیرگذار این قشر زحمتکش است. بدون شک باید اقدامات جدی در عرصه شایسته‌سالاری صورت گیرد تا داوران زبده کشورمان شناسایی شوند و انگیزه لازم را برای قضاوت در سطحی بالاتر داشته باشند.


انتهای پیام/۴۰۴۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب