دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 تير 1400 - 09:25
دانستنی‌های خانواده؛

چگونه حافظه کودکان را تقویت کنیم؟

کودکانی‌ که حافظه قوی دارند از اعتماد به نفس بالایی برخوردارهستند و هنگام مواجهه با موضوعات مختلف به دلیل درک عمیق از آن بهترین واکنش را نشان را نشان می‌دهند.
کد خبر : 593613
کودک



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، کودکانی‌که حافظه قوی دارند در برخورد با موضوعات مختلف آنها را به خوبی به خاطر می‌سپارند و به نتایج درست‌تری از موضوعات می‌رسند از این‌رو از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند و برای زندگی آینده کمتر دچار بحران می‌شوند.


روش‌های تقویت حافظه کودکان


تقویت حافظه کودک با رفع عوامل استرس‌زا


اضطراب، استرس و فشار روانی باعث جلوگیری از حرکت سیال اطلاعات به بخش جلوی مغز می‌شود، در این بخش از مغز حافظه بلند مدت شکل می‌گیرد پس باید قبل از آموزش کودکان اقداماتی مانند کاهش فشار روانی و استرس را انجام داد در این زمینه می‌توان با موسیقی‌های شاد و کودکانه، بازی‌های ساده و مفرح، خنده و … از میزان استرس و اضطراب کودکان کم کرد. در این حالت ظرفیت یادگیری مغز کودکان برای پذیرش و ثبت اطلاعات بصورت قابل ملاحظه‌ای افزایش می یابد.


نقش قدرت تمرکز در تقویت حافظه کودکان


سرعت یادگیری در کودکان با افزایش قدرت تمرکز بیشتر می‌شود و وقایع و موضوعات به سرعت در ذهن ثبت و در حافظه بلند مدت فرد قرار می‌گیرد. در مورد کودکان، با کمک گرفتن از ابزارهای کمک آموزشی نظیر، فیلم های آموزشی، پوستر، معما و پرسش و پاسخ می‌توان حس کنجکاوی را در آنان تحریک کرد این کار باعث جلب توجه و تمرکز کودکان خواهد شد.


چگونه حافظه کودکان را تقویت کنیم؟



تاثیر رنگ‌ها در تقویت حافظه بلند مدت کودکان


رنگ‌ها از جمله مواردی هستند که مغز روی آنها واکنش زیادی نشان می دهد و رنگ‌ها تحریک پذیری مغز و تقویت حافظه کودکان را به همراه دارد.


با بهره گیری از رنگ‌ها در محیط و وسایل کمک آموزشی کودکان می‌توان ظرفیت یادگیری و حافظه آنها را تقویت کرد. رنگ‌ها در حافظه کودک باعث یادآوری مطالب، حقایق و آموخته های او خواهد شد. به همین دلیل متخصصین علم عصب، استفاده از تصاویر و اجسام رنگی را در وسایل کودکان، به والدین پیشنهاد می‌کنند زیرا از نظر آنان استفاده از رنگ‌ها تحریک پذیری مغز و تقویت حافظه کودکان را به همراه دارد.



چگونه حافظه کودکان را تقویت کنیم؟


افزایش حافظه با تشویق کودکان


تشویق کودکان باعث شکوفا شدن استعدادهای آنها می‌شود، بنابراین تشویق استعدادها و توجه به برداشت‌ها و تحلیل های شخصی کودک، می‌تواند قدرت تحلیل و تجزیه در مغز او را افزایش دهد و این مسئله موجب تقویت حافظه بلند مدت می‌شود


نقش تکرار مطالب در تقویت حافظه کودکان


هنگامی‌که کودک مطلبی را یاد می‌گیرد از او بخواهی برای شما توضیح دهد این‌کار باعث می‌شود موضع را بهتر درک کند و حافظه بلند مدت ماندگار و در نتیجه، هم فن بیان و هم حافظه‌اش تقویت می‌شود.


به کار بردن شیوه های تربیتی مناسب و استفاده از راهکارهای تقویت حافظه، منجر به، دستیابی کودک به حافظه پایدار خواهد شد و سرعت یادگیری او را افزایش خواهد داد.


در انتها لازم به ذکر است، عواملی مانند استرس و فشارهای روانی برای حافظه کودک مخرب بوده و عواملی هم‌چون استفاده از رنگ‌ها، توجه به کودک، تنوع در آموزش، تشویق، تکرار، استراحت و … موجب تقویت تمرکز و حافظه کودکان می‌شوند از این رو خانواده‌ها برای رشد و افزایش و تقویت حافظه کودک سعی کنند اقدامات لازم را برای ایجاد چنین بسترهایی فراهم کنند.


انتهای پیام/۴۱۶۱




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب