دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 تير 1400 - 01:05
آنا گزارش می‌دهد؛

چشم انتظار شگفتی از گوش‌شکسته‌ها در المپیک/ توکیو، خاطرات خوش لندن را تکرار می‌کند؟

کشتی ایران با ۱۱ سهمیه در میدان المپیک توکیو حضور پیدا خواهد کرد و در انتظار شگفتی است.
کد خبر : 593422
حسن یزدانی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی طلای کشتی آزاد آسیا را کسب کرد



به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، شمارش معکوس برای آغاز المپیک به صدا درآمده است و از اول مردادماه ورزشکاران ایران باید به مصاف رقبای خود به میدان بروند. کاروان ورزشی ایران با ۶۶ سهمیه در این بازی‌ها شرکت می‌کند. در ادوار المپیک رشته‌های کشتی، وزنه‌برداری و تکواندو سه ضلع مدال‌آوری ایران محسوب می‌شوند، البته در المپیک لندن احسان حدادی در پرتاب‌ دیسک تاریخ‌سازی کرد و مدال نقره آن رقابت‌ها را از آن خود کرد؛ در این دوره مسئولان ورزش امیدوارند علاوه بر سه ضلع اصلی مدال‌آوری ایران، ورزشکاران در رشته‌های تیراندازی، شمشیربازی و کاراته موفق به کسب مدال شوند.


کشتی؛ امید اول ایران در تمامی ادوار المپیک


کسب مدال در کشتی ایران سابقه طولانی دارد به طوری که در طول تاریخ المپیک این رشته با کسب ۴۳ مدال(۱۰ طلا، ۱۴ نقره و ۱۹ برنز) در صدر جدول رشته‌های مدال‌آور است. عملکرد درخشان کشتی‌گیران در طول المپیک باعث شده تا مسئولان ورزش همیشه از این رشته انتظارات زیادی داشته باشند. در کاروان ورزشی ایران در المپیک توکیو هم ۱۱ سهمیه به کشتی‌گیران ایران رسیده است که ۵ نماینده در کشتی فرنگی و ۶ نماینده در کشتی آزاد باید به مصاف رقبای خود بروند.


بیشتر بخوانید:


در المپیک لندن برای کشتی فرنگی معجزه رخ داد/ هر ۵ فرنگی‌کار ایران شانس کسب مدال دارند



تاریخچه حضور کشتی در المپیک


اولین حضور کشتی‌گیران به سال ۱۹۴۸ المپیک لندن برمی‌گردد. ۷ کشتی‌گیر در این بازی‌ها شرکت کردند که هیچ کدام موفق به کسب مدال نشدند. در المپیک ۱۹۵۲ فلاند، مسیر مدال‌آوری برای کشتی ایران هموار شد و کشتی آزاد توانست با هشت سهمیه در این میدان حضور پیدا کند. حاصل کار آن‌ها سه مدال برنز و دو مدال نقره بود. محمود ملاقاسمی مدال برنز، ناصر گیوه‌چی مدال نقره، جهانبخت توفیق مدال برنز، عبدالله مجتبوی مدال برنز و غلامرضا تختی گردن‌آویز نقره را از آن خود کردند.


در المپیک ۱۹۵۶ استرالیا کشتی آزاد باز هم پای ثابت حضور در المپیک بود و با ۸ نماینده در این مسابقات شرکت کرد. در این دوره کشتی آزاد برای نخستین بار به مدال طلا رسید. محمدعلی خجسته‌پور و مهدی یعقوبی مدال‌آوران نقره، امامعلی حبیبی و غلامرضا تختی مدال‌آوران طلا در این دوره بودند. در المپیک ۱۹۶۰ ایتالیا، کشتی‌گیران فرنگی هم به جمع المپیکی‌ها اضافه شدند و در این دوره کشتی آزاد با ۸ نماینده و کشتی فرنگی با ۴ نماینده در این میدان حضور پیدا کردند. محمد ابرایم سیف‌پور مدال برنز، غلامرضا تختی مدال نقره و محمد پذیرایی در کشتی فرنگی به مدال برنز رسیدند.


در المپیک ۱۹۶۴ توکیو کشتی آزاد با ۷ نماینده و کشتی فرنگی با ۵ نماینده در این بازی‌ها شرکت کردند. اکبر حیدری و محمدعلی صنعتکاران هر دو موفق به کسب مدال برنز شدند و کشتی فرنگی از کسب مدال بازماند. المپیک ۱۹۶۸ به میزبانی مکزیک برگزار شد و کشتی آزاد با ۸ نماینده و کشتی فرنگی با یک نماینده در این رقابت‌ها شرکت کردند. ابوطالب طالبی موفق به کسب مدال برنز، شمس‌الدین سیدعباسی مدال برنز و عبدالله موحد به مدال طلا رسیدند. در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ کشتی آزاد همچنان پیشتاز بود و با ۱۰ نماینده و کشتی فرنگی با ۵ نماینده در این مسابقات حضور پیدا کردند. ابراهیم جوادی موفق به کسب مدال برنز و رحیم علی‌آبادی در کشتی فرنگی به مدال نقره رسید.


بیشتر بخوانید:


همه کشتی‌گیران اعزامی به المپیک شانس مدال دارند/ چرخه انتخابی از تیم ملی ندیدیم


در المپیک ۱۹۷۶ مونترال کشتی آزاد ۱۰ نماینده و کشتی فرنگی ۷ نماینده داشت. منصور برزگر موفق به کسب مدال نقره شد و فرنگی‌کاران هم از کسب مدال بازماندند. المپیک در سال ۱۹۸۸ به میزبانی سئول برگزار شد، کشتی آزاد با ۸ نماینده و کشتی فرنگی با ۷ نماینده به المپیک راه پیدا کردند که حاصل کار آنها تنها کسب مدال نقره عسگری محمدیان در کشتی آزاد بود. در المپیک ۱۹۹۲ به میزبانی استرالیا کشتی آزاد با ۱۰ نماینده و کشتی فرنگی با ۶ نماینده در المپیک به میدان رفتند.در این دوره برادران خادم پا به عرصه گذاشتند و امیررضا خادم و رسول خادم هر دو موفق به کسب مدال برنز شدند. عسگری محمدیان هم مدال نقره کسب کرد. کشتی فرنگی باز از کسب مدال بازماند.


در سال ۱۹۹۶ المپیک به میزبانی ایالات متحده آمریکا برگزار شد و کشتی آزاد با ۹ نماینده و کشتی فرنگی با یک نماینده در این دوره رقابت‌ها شرکت کردند. امیررضا خادم باز هم به مدال برنز این رقابت‌ها رسید اما رسول خادم طلایه‌دار شد و عباس جدیدی هم به مدال نقره دست پیدا کرد. کشتی فرنگی هم بدون کسب مدال به کار خود پایان داد. در سال ۲۰۰۰ المپیک سیدنی اگرچه تعداد کشتی‌گیران المپیک زیاد بود و کشتی فرنگی با ۸ سهمیه و کشتی فرنگی با سه سهمیه در میدان المپیک حضور پیدا کردند اما تنها علیرضا دبیر موفق به کسب مدال طلا شد. در المپیک ۲۰۰۴ یونان، کشتی فرنگی با ۶ سهمیه و کشتی آزاد با ۷ سهمیه در این بازی‌ها شرکت کردند. مسعود مصطفی جودکار و علیرضا رضایی موفق به کسب مدال نقره شدند و علیرضا حیدری به مدال برنز رسید. کشتی فرنگی هیچ مدالی کسب نکرد. در سال ۲۰۰۸ المپیک پکن اگرچه کشتی فرنگی ۵ سهمیه و کشتی آزاد هم ۷ سهمیه کسب کردند اما تنها حاصل کار آنها تک مدال برنز سید مراد محمدی در کشتی آزاد بود.


بیشتر بخوانید:


ایراد اصلی چرخه انتخابی حضور المپیکی‌ها در جهانی است/ کار کشتی در المپیک سخت است


لندن؛ المپیک شگفتی‌ساز بنا و شاگردان


کشتی فرنگی در المپیک لندن شگفتی‌ساز شد؛ این المپیک برای کاروان ورزشی ایران یک استثنا بود به طوری که ایران با کسب ۷ مدال طلا، ۵ نقره و یک برنز به عنوان دوازدهمی به کار خود پایان داد. کشتی‌گیران فرنگی و آزاد در سالن مسابقات المپیک لندن غوغا به پا کردند و کشتی فرنگی موفق به کسب سه مدال طلا( حمید سوریان، قاسم رضایی و امید نوروزی) شد. در کشتی آزاد هم با کسب یک طلا، یک نقره و یک برنز تاریخ‌ساز شدند.


در المپیک ۲۰۱۶ ریو، کشتی ازاد و فرنگی هر کدام با ۶ سهمیه راهی المپیک شدند که حسن یزدانی در کشتی آزاد موفق به کسب مدال طلا، کمیل قاسمی مدال نقره و حسن رحیمی به مدال برنز رسیدند. در کشتی فرنگی هم سعید عبدولی و قاسم رضایی هر دو به مدال برنز رسیدند.


حالا در آستانه المپیک توکیو هستیم؛ المپیکی که زیر سایه کرونا برگزار می‌شود. تیم کشتی فرنگی با هدایت محمد بنا و با ترکیب ناقص در المپیک حضور پیدا خواهد کرد و کشتی آزاد هم زیر نظر غلامرضا محمدی با ترکیب کامل در این رقابت‌ها حضور خواهد شد. به گفته کارشناسان، کشتی‌گیران ایران می‌توانند همچون المپیک لندن با کسب مدال‌های رنگارنگ دل مردم ایران را شاد کنند البته به این شرط که از استرس به دور باشند و تنها روی کسب مدال تمرکز کنند در چنین شرایطی می‌توان چشم انتظار شگفتی از گوش‌شکسته‌ها در میدان المپیک باشیم.


 چشم انتظار شگفتی از گوش‌شکسته‌ها در المپیک/ توکیو، خاطرات خوش لندن را تکرار می‌کند؟


پیکارهای کشتی در المپیک توکیو از ۱۰ مردادماه با مبارزه وزن‌های ۶۰ و ۱۳۰ کیلوگرم آغاز می‌شود. «علیرضا نجاتی» و «امین میرزازاده» نخستین نمایندگان ایران هستند که باید به مصاف رقبا بروند. علیرضا نجاتی در وزن ۶۰ کیلوگرم، محمدرضا گرایی در وزن ۶۷ کیلوگرم، محمدعلی گرایی در وزن ۷۷ کیلوگرم، محمدهادی ساروی در وزن ۹۷ کیلوگرم و امین میرزازاده در وزن ۱۳۰ کیلوگرم ۵ نماینده کشتی فرنگی ایران در بازی‌های المپیک توکیو هستند.


رقابت‌های وزن ۶۰ و ۱۳۰ کیلوگرم کشتی‌ فرنگی روزهای ۱۰ و ۱۱ مردادماه و مسابقات وزن‌های ۷۷ و ۹۷ کیلوگرم هم در روزهای ۱۱ و ۱۲ مردادماه برگزار می‌شود. ایران در وزن ۸۷ کیلوگرم نماینده ندارد و در وزن ۶۷ کیلوگرم محمدرضا گرایی در روزهای ۱۲ و ۱۳ مردادماه به روی تشک خواهند رفت. محمدعلی گرایی و محمدهادی ساروی دو فرنگی‌کار پرامید کشورمان به ترتیب در رده چهارم و سوم این اوزان قرار دارند.


در کشتی آزاد هم امید اول ایران برای کسب مدال خوش‌رنگ طلا حسن یزدانی کشتی‌گیر وزن ۸۶ کیلوگرم کشورمان است. از بین ۶ سهمیه به دست آمده کشتی آزاد تنها یزدانی سابقه حضور در المپیک را دارد و پنج کشتی‌گیر دیگر رضا اطری، مرتضی قیاسی، مصطفی حسین‌خانی، محمدحسین محمدیان و امیرحسین زارع برای نخستین بار میدان المپیک را تجربه می‌کنند. تیمی جوان و آینده‌دار که اهالی کشتی به مدال‌آوری آن‌ها و درخشش در توکیو چشم دوخته‌اند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب