دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1394 - 09:20
گزارش آنا از کش و قوس بودجه وزارت ورزش و جوانان

بودجه معاونت ساماندهی امور جوانان فاجعه‌آمیز است

در حالی که مسئولان کشور همواره بر حل مشکلات و معضلات حوزه جوانان تاکید دارند اما عضو فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی، بودجه معاونت ساماندهی امور جوانان را فاجعه آمیز و اسفناک می‌داند تا جایی که به گفته معاون ساماندهی امور جوانان با افزایش دو برابری بودجه این معاونت نیز هیچ یک از مشکلات جوانان حل نمی‌شود.
کد خبر : 59337

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدرضا رستمی، معاون ساماندهی امور جوانان در آخرین روز گردهمایی معاونان امور جوانان استان ها در قشم بر موضوع بودجه این معاونت تاکید کرد و گفت: حتی با افزایش دو برابری بودجه معاونت جوانان هیچ یک از مشکلات این حوزه حل نخواهد شد و ما تقاضای افزایش چهل برابری بودجه را داشتیم و برای این درخواست برنامه‌هایی نیز ارائه داده‌ایم زیرا مسئولان اجرایی کشور تاکید دارند که مشکلات جوانان باید حل شود و این موضوع فقط از طریق افزایش بودجه امکانپذیر است. همچنین بودجه نهادهای دولتی که به حوزه جوانان اختصاص دارد باید شفاف سازی و مشخص شود که کدام دستگاه دولتی با چه میزان اعتبار باید در این حوزه فعالیت کند. اعتبار ساماندهی امور جوانان باید در دستگاه‌ها و نهادهای دولتی کاملا مشخص باشد.


بودجه معاونت جوانان اسفناک و فاجعه آمیز است


میرهادی قره سید رومیانی، عضو فراکسیون جوانان مجلس به خبرنگار آنا گفت: از میزان بودجه وزارت ورزش و جوانان متوجه اراده دولت و حاکمیت برای بررسی حوزه جوانان می‌شویم اما با توجه به اقدام شتاب زده وزارت ورزش و جوانان متاسفانه حوزه اصلی و اصیل جوانان در ورزش فرورفته و پنهان باقی مانده است.


وی افزود: سال‌های گذشته شاهد توجه جدی به حوزه جوانان بودیم و فراکسیون جوانان نیز در جلسه شورای عالی جوانان موضوع عدم پرداخت به حوزه جوانان و تاثیرگذاری اساسی ورزش در آن را مطرح کردیم که بودجه اساسی برای این حوزه در نظر گرفته شود.


این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سال گذشته نزدیک به 9 میلیارد تومان برای حوزه جوانان در وزارت ورزش و جوانان درنظر گرفته شد که اگر این رقم را به مجموعه شهرهای کشور تقسیم کنیم به هر یک از شهرها یک میلیون تومان هم نمی‌رسد.


قره سید رومیانی، بودجه معاونت جوانان را بسیار اسفناک و فاجعه آمیز دانست و گفت: با توجه به ورود معاون جدید جوانان وزارت ورزش و جوانان در این حوزه نزدیک به 500 میلیارد تومان و حتی بیشتر، از منابع مشارکت خصوصی جذب شده است بنابراین بودجه دولتی به سمت بودجه خصوصی و سرمایه گذاری خصوصی پیش می‌رود اما نیازمند است که مجلس نیز تغییر و تحولی در رسیدگی به حوزه جوانان داشته باشد.


عضو فراکسیون جوانان مجلس گفت: این موضوع را در دستورکار خود قرار دادیم و با برنامه‌هایی از جمله دعوت از مسئولان و وزیر و صاحب نظران در حوزه جوانان باید در نگرش‌ها و سیاست‌های مجلس در حوزه جوانان تغییراتی ایجاد کنیم.


وی ادامه داد: حوزه های اشتغال، مسکن و آموزش جوانان در وزارت ورزش و جوانان همچنان مورد غفلت واقع شده است بنابراین معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان باید در مسایلی از جمله آموزش،‌ اشتغال و تسهیلات مسکن و ازدواج به صورت جدی وارد عمل شود و البته همه این موضوعات در شورای عالی جوانان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.


قره سید رومیانی گفت: با همت رئیس جمهوری تاکنون دو جلسه در شورای عالی جوانان برگزار شده است و دستور جلسات خوبی برای حل و فصل معضلات جوانان بررسی شده است.


وی همچنین در خصوص بودجه معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان برای سال آینده گفت: به نظر می‌رسد اگر دولت از طریق سازمان برنامه و بودجه، محل و منبع آن را مشخص کند ما هم کمک خواهیم کرد که تغییرات ایجاد شود.


یاس، منشاء بسیاری از آسیب‌های اجتماعی


به گفته محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان، منشاء بسیاری از آسیب‌های اجتماعی یاس و نا امیدی در جامعه است، اما در تکمیل این جمله باید تصریح کرد، تنها عامل ممانعت از بروز این نا امیدی، رفع بیکاری و ایجاد زمینه‌های لازم برای تفریح سالم جوانان است.


این روزها دولت تدبیر و امید در حال تهیه برنامه ششم توسعه و بودجه سال 95 برای تقدیم به مجلس شورای اسلامی است و باید منتظر ماند و دید چه سهمی برای اشتغال و تفریح سالم برای جوانان در نظر گرفته است.


بودجه معاونت ساماندهی امور جوانان تافته جدا بافته نیست


این در حالی است که رضا معصومی‌راد، رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با وجود مهم دانستن موضوع جوانان برای دولت یازدهم به خبرنگار آنا گفت: در بودجه سال 95 با وجود تمام مشکلات برای همه حوزه‌ها تاکید داریم که به بخش جوانان،‌ ورزش، زنان و گردشگری کمک ویژه‌ای داشته باشیم اما باید در نظر داشته باشیم که همه این مباحث به بودجه کلان کشور مرتبط است و ابتدا باید وضعیت همه بخش‌ها و دستگاه‌ها مورد بررسی قرار گیرد.


وی افزود: ما که تافته جدا بافته از دیگران نیستیم بنابراین بودجه‌ای که معاونت جوانان تاکید بر افزایش آن دارد مربوط به خود این معاونت است و به جوانان وام ازدواج نمی‌دهد بنابراین مگر معاونت جوانان برای پیگیری یک نامه و پیگیری برنامه‌های جوانان چقدر بودجه نیاز دارد؟ مگر هزینه ارسال یک نامه و پیگیری آن بیش از هزار تومان است؟


رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور همچنین در مورد برنامه ششم توسعه گفت: کارگروهی زیر نظر وزارت ورزش و جوانان گزارش مبسوطی در حوزه جوانان در برنامه ششم توسعه تهیه کرده که به سند راهبردی نیز رسیده است.


وی افزود: مطالبه ما از وزارت ورزش و جوانان این است که اعلام کنند در قالب برنامه ششم برای جوانان چه برنامه‌ها،‌ اهداف، شاخص‌ها و سیاست‌های اجرایی را پیگیری خواهند کرد. وزارت جوانان بر اساس این برنامه ریزی مشخص می‌کند که برای مشارکت اجتماعی جوانان،‌ توانمندی جوانان، ‌اوقات فراغت و رصد مسایل جوانان و تذکر دادن به دستگاه‌های بی توجه به موضوعات جوانان چه اقداماتی انجام خواهد داد.


معصومی راد با تاکید بر اینکه در برنامه ششم سند راهبردی برای جوانان به خوبی طراحی و تدوین شده است، افزود: اهداف، راهبردها و سیاست‌های خوبی برای حوزه جوانان در نظر گرفته شده است و در لایحه برنامه ششم به دنبال اخذ مجوزهای مورد نیاز هستیم اما متاسفانه به دلیل محدودیت زمانی برای تدوین برنامه برنامه ششم، روی اخذ مجوزهای ضروری و پیگیری مسایل خاص تمرکز کردیم.


رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: در قالب برنامه ششم توسعه از وزارت ورزش و جوانان برنامه خواستیم و مطابق آن برنامه نیز طی برنامه ششم، وزارت جوانان را مورد خطاب قرار می‌دهیم که براساس برنامه‌های تدوین شده برای جوانان چه اقداماتی انجام داده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب