داوران برای قضاوت مسلح نیستند/ مربی و بازیکن جایگاه خود را درک نمیکنند
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، برخورد نامناسب شهاب گردان با داور چهارم دیدار سایپا و ذوبآهن، بار دیگر نشان داد فوتبال ایران از لحاظ اخلاقی شرایط خوبی را سپری نمیکند و باید ضمن نگرانی بابت رفتارهای بازیکنان و داوران، راهکارهای مناسبی برای نوع برخورد با اشتباهات تأثیرگذار داوران پیدا کرد.
داوران ایرانی مسلح به ابزار قضاوت نیستند
امیر حاج رضایی در مورد فقدان امنیت داوران به خبرنگار ورزش آنا اظهار کرد: مسئله داوری مستمسکی برای بیشتر تیمهای بازنده و آنهایی که تصور میکنند حقشان ضایع شده، گشته است. نافی اشتباهات داوران نیستم ولی در قیاس آنها با همتایان خارجی متوجه میشویم که داوران ایرانی برای قضاوت مسلح نیستند. داوران در اروپا و دیگر کشورهای موفق در ورزش فوتبال از هِدسِت استفاده میکنند و از طریق این وسیله مفید با عوامل بیرونی در ارتباط هستند. زمانی که قیمت ارز پایین بود با 6 هزار دلار امکان خرید چنین وسیلهای وجود داشت اما اجازه دادند تا داوران ایرانی از چنین تکنولوژی محروم بمانند.
وی داد: تصویر یکی از داوران را برای قضاوت در دیدار سوپرجام یا مسابقه مهم دیگری دیدم که به صورت او چسب زده بودم تا وسایل ارتباطی را در اختیار داشته باشد و شکل او همانند فردی بود که پانسمان شده است. فوتبال ایران بیمار است و داوران برای قضاوت مسلح نیستند. داور مغرض نداریم که در تصمیمات خود تعمد داشته باشد. این قشر زحمتکش برای هر قضاوت یک میلیون و 800 هزار تومان دریافت میکنند که اگر 30 قضاوت در فصل داشته باشد در حدود 50 میلیون دریافتی خواهد داشت و البته این تعداد قضاوت به داوری نمیدهند. دستمزد داوران با تأخیر 6 ماهه تا بیش از یک سال پرداخت میشود و نتیجه میگیریم که آنها عاشق شغل قضاوت هستند که چنین شرایط دشواری را تحمل میکنند.
داوران نیاز به VAR دارند
کارشناس فوتبال خاطرنشان کرد: از سیستم کمکداور ویدئویی VAR که اشتباهات داوری را به صفر نزدیک میکند در فوتبال ایران استفاده نمیکنیم. تکنولوژی مفیدی که دائم اطلاعات برای قضاوت بهتر به داور میدهد. شکل اداره کرده فوتبال توسط مدیران پیشین فدراسیون فوتبال که بالغ بر 12 سال مسئولیت داشتند به گونهای بود که 6 میلیون یورو بدهی به مارک ویلموتس را شاهد هستیم اما صندلیهای ورزشگاه آزادی شمارهدار نشد.
وی یادآور شد: در رقابتهای یورو 2020 شاهد حذف تیمهای بزرگی بودیم که قهرمان و نایبقهرمان جام جهانی و قهرمان دوره پیش یورو بودند اما بازیکنی از این تیمها به داور حمله نکرد. البته که قیاس معالفارق است ولی فوتبالیستهای داخلی که از وضعیت رفاهی خوبی بهره میبرند دائم در حال اعتراض به طلب خود هستند. باشگاه موظف به تعهد بر قرارداد منعقد شده است اما فوتبالیستی که عزت نفس خود را زیر سؤال میبرد و به غذایی که به او داده شده، اعتراض میکند کار غلطی انجام داده و طلبکار است، قوانین شکنندهای داریم و فاقد قانونی هستیم که مربی و بازیکن جایگاه خود را درک کنند. کمیته انضباطی حکمی میدهد و کمیته استیناف آن را رد میکند.
بیشتر بخوانید:
گردان حقی برای رفتار پرخاشگرانه نداشت/ او پشیمانترین چهره فوتبال ایران است
اسیر طنز تلخ ناداوری هستیم/ ناظر دیدار با سایپا نیاز به ناظر داشت
دروازهبان ذوب آهن تا اطلاع ثانوی محروم شد
برخی بازیکنان سیر شدهاند
حاج رضایی افزود: به کمیته انضباطی نامه میزنند که داور دیدارشان تغییر کند. مگر داوران به باشگاهها نامه میزنند که سرمربی یا بازیکن تیمتان را عوض کنید. به داور بابت تصمیمی که گرفته حمله میشود. قصد دفاع یکجانبه را از داوران ندارم و آنها هم دچار اشتباهات تأثیرگذاری میشوند اما مدیران قبلی فدراسیون از این قشر دفاع نکردند و باید به آنها برای قضاوت بهتر کمک شود. برخی از بازیکنان آنقدر سیر شدهاند که طلبکار هستند و این مشکلات باید حل شود. سالها گفته شده اما رفع نمیشود و برای رشد فوتبال به چنین راهکارهایی نیاز داریم.
وی ادامه داد: فرهنگسازی یک نیاز مبرم در فوتبال ایران است و باید گامهای مثبتی برداشته شود. بداخلاقی و حمله به داور در واقع تداخل در مسئولیت قاضی میدان ورزشی است و فدراسیون فوتبال باید محکم، قاطع و بدون انعطاف برخورد کند. در رقابتهای یورو 2020 و کوپا آمریکا که سطح بالاتری از فوتبال را ارائه میکنند شاهد حمله به داور نیستیم. یک شبه به آنها نمیرسیم و البته دوست نداریم به آنها برسیم. وقتی تیمی ناکام میشود نباید علیه داوران باشد و باید مانعی برای جلوگیری از حمله به این قشر ایجاد شود.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/