تحول وزارت علوم در دولت آینده جهت تحقق تمدن نوین اسلامی الزامی است/ مسئلهمحوری اولویت دانشگاهها باشد
به گزارش خبرنگار حوزه نظام دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدمهدی زاهدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آنا در پاسخ به این سوال که از دولت آینده چه انتظاراتی برای بهبود آموزش عالی کشور و بازگردادندن دانشگاه به جایگاه علمی خود وجود دارد؟ گفت: اگر به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی توجه کنیم فرازهای بسیار پر معنا و پر محتوا و رهنمودهای بسیار کارشناسانه و متخصصانهای را مقام معظم رهبری بیان فرمودهاند که به ما در پاسخ به این سوال کمک میکند.
زاهدی در ادامه افزود: یکی از آنها موضوع تمدن نوین اسلامی است و برای رسیدن به این تمدن نوین اسلامی مقام معظم رهبری ابتدا یک سیر تاریخی ۴۰ ساله بعد از انقلاب را تبیین فرمودند و بعد نگاه به آینده را تشریح کردند که موضوع این سوال است.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب ۷ محور را در بیانیه گام دوم برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی مطرح میکنند. اولین محور موضوع علم، پژوهش و فناوری است و اتفاقا در جملهای دیگر ایشان بحث علم و فناوری را به عنوان پیشران این پیشرفت و توسعه و رسیدن به قله تمدنسازی اسلامی معرفی میکنند. پس مهمترین کار دولت آینده در حوزه علم و فناوری، این است که به صورت عام و به صورت خاص وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آن بستر لازم برای حرکت قطار روی ریلی که در چهار سال آتی گذاشته میشود را فراهم کند چرا که وزارت علوم نقش محوری در تحقق تمدن نوین اسلامی دارد. البته این ریل خود شامل ابعاد مختلفی است.
زاهدی تصریح کرد: همچنین یک دگرگونی اساسی هم در نظام آموزش عالی هم در محتوا و کیفیت و هم در کمیت و هم بهرهگیری از امکانات روز دنیا نیاز داریم که اصطلاح آمایش آموزش عالی را برای آن بکار میبرم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بحث دیگر در حوزه پژوهش مطرح است در چهار سال پیشرو باید کاری کنیم که اساس پژوهش مسئلهمحوری و ماموریتگرایی باشد که البته کار بسیار سختی است اما باید این اهداف را دنبال کنیم تا دانشگاههای ما به جایی برسند که در بحث ماموریتگرایی کار بیفایده انجام ندهد و پروژههای مورد نیاز کشور را کار کنند.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در ادامه گفت: موضوع دیگر این است که در خود حوزه فناوری هم باید تحولی ایجاد کرد تا بتوان شرکتهای دانشبنیان زیادی را داشته باشیم و صنعت و دانشگاه بایستی ارتباط تنگاتنگی داشته باشند و حتما باید اقداماتی انجام شود که از خامفروشی و مواد اولیه فروشی به مرحلهای برسیم که اقتصاد دانشبنیان را رقم بزند که تحقق خود این اهداف کار و تلاش زیادی را میطلبد.
انتهای پیام/۴۱۶/
انتهای پیام/