دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 تير 1400 - 09:22
دانستنی‌های خانواده؛

با پرحرفی کودکان چه‌کنیم؟

پرحرفی در کودکان علت‌های مختلفی دارد که والدین با آگاهی از آنها می‌توانند روحیه پرسش‌گری را برای بروز خلاقیت در کودک تقویت کنند.
کد خبر : 592897
کودک



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، کودکان تا قبل از سه سالگی، فقط از طریق حسی ـ حرکتی و لامسه نسبت به جهان اطراف خود آگاهی کسب می‌کنند، اما پس از سه سالگی می‌تواند جمله بسازد و مفاهیم را متوجه شود و شروع به صحبت کردن کند.


اما هنگامی‌که کودک به حرف می‌افتد والدین را کلافه می‌کند، از این‌رو بسیاری از والدین، نگران زیاد صحبت کردن کودکانشان هستند، در حالی که زبان به عنوان یکی از عوامل رشد شناختی کودکان محسوب می‌شود و می‌توان از این واکنش رفتاری، نقطه قوتی برای رشد مهارت‌های ارتباطی کودک به وجود آورد.


دلایل پرحرفی کودکان


حس کنجکاوی


یکی از مهم ترین علت های پرحرفی در کودکان، حس کنجکاوی و تمایل به دانستن همه چیز است. وقتی کودک ما را سؤال پیچ می کند و پشت سر هم پرسش های عجیب و غریب می پرسد، لازم است با صبر و حوصله به آنها پاسخ دهیم و این روحیه پرسشگری را در او تقویت کنیم.


نیاز به توجه بیشتر


یکی دیگر از مهمترین علت های پرحرفی در کودکان، نیاز به جلب توجه است. زمانی که مادران با تلفن به مدت طولانی صحبت می‌کنند یا در جمعی مشغول صحبت هستند و از کودکشان غافل می‌شوند، کودک با صحبت کردن طولانی یا پرسش‌های مکرر سعی می‌کند که توجه مادر را به خود جلب کند.


ترس


گاهی ترس در کودکان باعث زیاد صحبت کردن او می‌شود. این اتفاق به ویژه در سنین پایین و برای کودکانی که شب‌ها از تنها خوابیدن در اتاق خود می‌ترسند، اتفاق می‌افتد. چنین کودکانی از والدینشان می‌خواهند که کنار آنها بمانند و به حرف‌هایشان گوش دهند.


حسادت


حسادت عامل دیگر پرحرفی در کودکان است. گاهی پس از به دنیا آمدن فرزند جدید در خانواده، کودکان بالای سه سال از روی حسادت و جلب توجه والدین شروع به پرحرفی می‌کنند.


این‌ها مواردی هستند که موجب پرحرفی کودک می‌شود و در واقع اگر والدین به فرزندشان به اندازه کافی توجه کنند و برایش به طور اختصاصی وقت بگذارند و باز هم فرزندشان به طور غیرعادی صحبت کند، باید به دنبال ریشه‌های روانی قضیه بگردند.


البته لازم به ذکر است در برخی موارد کم‌حرفی کودکان می‌تواند نشان از افسردگی کودک داشته باشد که باید پیگیری و درمان شود.


انتهای پیام/4161




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب