جشنواره فیلم کوتاه تهران در فهرست جشنوارههای مورد تایید اسکار
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، نشست اعلام دستاورد بزرگ سینمای ایران و جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران در عرصه جهانی با حضور سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران صبح امروز(شنبه ۱۲ تیر) در سازمان سینمایی و به صورت برخط برگزار شد.
سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران درابتدای نشست اعلام دستاورد بزرگ سینمای ایران در عرصه بین الملل با ابراز تاسف از درگذشت دو تن از همکاران رسانه ای در سانحه واژگونی اتوبوس و جان باختن هموطنان عزیز در حادثه کرونا بیان کرد: اگرچه من این نشست را با خبر تسلیت آغاز کردم، اما حامل خبر مهمی برای سینمای ایران در عرصه بین الملل هستم و خوشحالم که آن را به شما منتقل می کنم.
وی افزود: این خبر مربوط به رویدادی در ارتباط با جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران است که سی و هشتمین دوره برگزاری خود را در اواخر مهر امسال پیش رو دارد. انجمن سینمای جوانان ایران به عنوان یکی از موسسات تابع سازمان سینمایی به عنوان قدیمی ترین نهاد سینمایی کشور متولی برگزاری این رویداد است. افتخار این را دارم که تاکنون در ۴ دوره به عنوان دبیر این رویداد فعالیت کرده ام.
موسوی خاطر نشان کرد: در حال حاضر حدود ۱۰ هزار فستیوال معتبر و غیرمعتبر در جهان در حال برگزاری است. در تاریخچه ۳۷ ساله از زمان مسئولیت دبیری ام متوجه شدم که این رویداد یک سرمایه ملی است.این رویداد از نظر قدمت، اعتبار برگزار کنندگان رقم های جوایز و تعداد شرکت کنندگان مهم ترین جشنواره خاورمیانه است. به لحاظ داوران نیز همواره تراز بالایی داشته است و همچنین از نظر پرداخت جوایز نیز در قیاس با بسیاری ازفستیوال های معتبر دنیا اهمیت زیادی دارد.
وی ادامه داد: از دو سال گذشته من و همکارانم تلاش کردیم این جشنواره به لیست جشنواره های مورد تایید اسکار وارد شود. مهم ترین جایزه سینمایی جهان نیز جایزه ای است که آکادمی علوم و هنرهای تصویری متحرک آن را اهدا می کند و یکی از جوایز آن به عنوان اسکار شناخته می شود و مهم ترین جایزه معتبر سینمایی جهان است و تخمین زده می شود یک میلیارد نفر به شکل زنده مراسم آن را می بینند و سال هاست ما نیز نماینده ای در بخش فیلم های غیرانگلیسی زبان به این آکادمی معرفی می کنیم و بیش از ۱۰۰ کشور مراسم اهدای جوایزش را پوشش می دهند. این ها همه نشان از اهمیت این رویداد بین المللی سینمایی دارد.
وی درباره مکانیزم های بخش فیلم کوتاه اسکار نیز توضیح داد: جشنواره هایی که از نظر آکادمی کوالیفای یا اسکار کوالیفای مثل کلرمون فران یک بخش ملی و بین الملل دارد و فیلم برگزیده آن به صورت خودکار به اسکار معرفی می شود، آثار منتخبشان به اسکار معرفی می شود. با جمع آوری اطلاعات و جمع آوری ۴۰ سال کاتالوگ جشنواره فیلم کوتاه تهران، صحبت با افراد موثر و مهمانان بین المللی سال های اخیر و معرفی گرفتن از آنها و طی فرآیند پیچیده ای که شبیه به دفاع از یک پایان نامه است، در ۳۰ ژوئن پیامی دریافت کردیم که جشنواره فیلم کوتاه تهران به یکی از دروازه های ورود آثار به اسکار تبدیل شده است و این مهم ترین خبر برای این رویداد است.
وی ادامه داد: در حال حاضر کشورهای معدودی نظیر ژاپن، کره جنوبی، هند، سنگاپور و در شمال آفریقا فقط مصر این افتخار را دارند که جشنواره های اسکارکوالیفای باشند. امروز این افتخار برای سینمای ما نیز کسب شده است. برای جوانان سینمای کوتاه و انجمن سینمای جوانان ایران نیز یک دستاورد بزرگ است. در سی و هشتمین دوره ۴۵۳۲ فیلم که از ۱۲۸ کشور جهان حضور دارند و جالب است این حضور گسترده در حالی است که شرکت کنندگان هنوز این خبر را نمی دانند. این فیلم ها به ترتیب بیشتز از هند، اسپانیا، برزیل و آمریکا و... به دست مان رسیده اند.
وی خاطر نشان کرد: ما همچنین اعلام کردیم در همه این سال ها به دلیل تحریم های یک جانبه نتوانسته ایم هیچ مبلغی از شرکت کنندگان دریافت کنیم بلکه هزینه هم کرده ایم و یارانه ای نیز به آن اختصاص داده ایم. به طور طبیعی تنها ۲۵۰ هزار یورو می توانستیم از ثبت نام در این جشنواره دریافت کنیم.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران خاطر نشان کرد: دو نکته ای که جشنواره تهران را متفاوت کرده است رایگان بودن و دیگری قدمت و سابقه ای است که با قواعد فرهنگی خود توانسته است پیوسته برگزار شود و حالا نیز یکی از دروازه های ورود به اسکار شده است. در حال حاضر ۱۲۷ رویداد سینمایی اسکار کوالیفای و ۴۲ تای آن مربوط به آمریکا هستند. ما نیز با توجه به قرارگیری در لیست جشنواره های مورد تایید اسکار باید هر سال ۱ تا ۱۵ اکتبر اعلام کنیم کدام فیلم موفق به دریافت جایزه بزرگ جشنواره مان شده است و آن فیلم مستقیم به لیست اسکار برای ارزیابی وارد می شود.
وی ادامه داد: درباره درج لوگوی اسکار در جشنواره فیلم کوتاه تهران قواعدی وجود دارد که باید رعایت شود. فیلم منتخب جایزه بزرگ نیز باید یکم تا پانزدهم اکتبر هر سال به اسکار اعلام شود. جشنواره سی و هشتم نیز تا ۱۵ مرداد در بخش ملی به ثبت نام خود ادامه می دهد. بیش از ۲۷۲ فیلم ایرانی تا امروز در این رویداد ثبت نام کرده اند و فرصت هنوز ادامه دارد. در سال گذشته با ۱۰ مدرس بین المللی ۲۰ نشست تخصصی برگزار کردیم و ۳۳ هزار نفر شاهد لایوهای آموزشی جشنواره فیلم کوتاه تهران در دوره ۳۸ بودند. امیدواریم در دوره سی و هشتم نیز این بخش را با قوت ادامه دهیم. امید است جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران همچنان افتخار آفرین باشد. در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰ حضور بین المللی از سینمای کوتاه در رویدادها و جشنواره های مهم جهان داریم و خوشحالیم که جشنواره فیلم کوتاه تهران به عنوان یک نهاد پیوسته با آکادمی اسکار ثبت شده است.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/