دانشجوی مخترع واحد گناباد: به خاطر آزمایشگاهها و کارگاههای پیشرفته، دانشگاه آزاد اسلامی را برای تحصیلات تکمیلی انتخاب کردم
حمید مرویشهری، خبرنگار آنا در گناباد- در خبرها آمده بود که دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی گناباد موفق به ساخت دستگاه پرچمزدای برقی انار شده است. خبر بسیار خوبی بود و موفقیتی دیگر برای واحد گناباد، مصصم شدم از نزدیک گفتوگویی با این جوان خلاق و با ذوق داشته باشم.
حسن فرازمند دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق قدرت واحد گناباد و مخترع جوان در مجموعه آزمایشگاههای کشاورزی بود که به سراغش رفتم. جوانی محجوب، ساده و بیغل و غش و کم رو به نظر میرسید. پس از چاق سلامتی که رد و بدل شد و عرض تبریکی که داشتم؛ گفتم از خودت بگو اهل کجا هستی جند سالته و...؟ و پاسخ داد متولد و ساکن شهرستان کاشمر و مجرد هستم و ۲۸ سال دارم و اکنون دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد برق قدرت هستم.
پرسیدم دانشجوی کارشناسی ارشد برق در مجموعه آزمایشگاهی کشاورزی و دامپزشکی چه کار میکند. پاسخ داد: من غیر از رشته برق در امور کشاورزی هم تبحر دارم و از طرفی در پرورش مرغ گوشتی اطلاعات خوبی دارم چرا که در مرغداری هم فعالیت دارم و بنابراین به نوعی با این مجموعه هم در ارتباط هستم.
از اختراعش و دستگاهی که ساخته است، بیشتر جویا شدم. او گفت: با کمک و همکاری برادرم حسین فرازمند که مدرک دکتری گیاه پزشکی از دانشگاه ایالتی مسکو-روسیه دارد و همسر وی خانم نرگس بهار، کارشناس ارشد علوم محیط زیست دانشگاه تهران، پس از برنامه ریزی و تحقیقات گسترده موفق به ساخت دستگاه پرچمزدای برقی انار برای جلوگیری از خسارت آفت کرم گلوگاه شدیم که در نهایت، اسفند سال ۱۳۹۳ این اختراع را به ثبت رساندیم.
فرازمند در باره اهمیت دستگاه پرچم زدایی اظهار کرد: این دستگاه با توجه به شناخت زیستشناسی آفت کرم گلوگاه و نحوه تخمگذاری حشره بالغ آن روی میوههای انار و در راستای تولید محصول سالم و ارگانیک طراحی شده است.
او افزود: دستگاه پرچمزدا با حرکت چرخشی برس انتهای دستگاه، موجب حذف پرچمها از داخل تاج میوه انار میشود؛ بنابراین، این روش موجب جلوگیری از تخمریزی آفت روی میوه شده و در نهایت از کرمی شدن میوه جلوگیری میکند و با توجه به اینکه در محصول انار هیچگونه حشرهکش مصرف نمیشود و اکثر کشاورزان تمایل به استفاده از کودهای حیوانی و شخم دارند و انار یکی از محصولات صادراتی کشور هم هست، بنابراین کنترل غیرشیمیایی آفات مهم و محدود کننده تولید این محصول امری ضروری به نظر میرسد.
فرازمند ادامه داد: کشاورزان به طریق سنتی اقدام به حذف پرچم می کنند که این روش به غیر از آسیب رساندن به داخل تاج میوه موجب افزایش ریزش گل و میوه نیز میشود و علاوه بر آن مستلزم به کارگرفتن کارگر زیاد و صرف هزینه بیشـتر است که استفاده از دستگاه پرچم زادای برقی این مشکلات را نخواهد داشت.
این مخترع در رابطه با مزایا و ویژگیهای دستگاه پرچم زدای انار بیان کرد: سبک و قابل حمل بودن دستگاه، ارزان بودن، کارایی بالا، عدم زخم کردن داخل تاج میوه، حداقل مصرف انرژی و کاربرد طولانی مدت آن، امکان راحت شارژ باتری روی دستگاه و یا تعویض باتریهای دستگاه در حین کار و... از جمله ویژگیهای این دستگاه است.
از فرازمند پرسیدم آیا نمونه مشابه دستگاهی که اختراع کردهاند هم وجود دارد؟ گفت: نمونه برقی آن داخلی و یا خارجی را من ندیدهام.
در ادامه، صحبت را عوض کردم و از فرازمند پرسیدم چرا دانشگاه آزاد اسلامی گناباد را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده است؟ پاسخ داد: من دانش آموخته کارشناسی رشته برق قدرت از واحد گناباد هستم و برای همین که شناخت خوبی از این مجموعه بویژه آزمایشگاهها و کارگاههای پیشرفته و بینظیر آن دارم و از طرفی اساتید واحد گناباد هم از تجربه بالایی برخوردار هستند، بنابراین واحد گناباد را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کردم و از این انتخاب راضی و خشنود هستم و با توجه به اینکه دکتری قدرت را هم آوردهاید باز هم ادامه خواهم داد. از طرفی من کاشمری هستم و کاشمر هم نزدیک و همسایه شهرستان گناباد است.
از فرازمند پرسیدم قصد ندارد به جرگه متاهلان بپیوندد. با خنده و با ذوق میگوید به تازگی دست بکار شده است و به اتفاق خانوادهاش به خواستگاری رفتهاند. گفتم پس فقط منتظر بله هستی و باز هم با خنده میگوید بله و البته هر چه قسمت باشد.
حسن فرازمند علاوه بر اینکه در زمینههای فنی تلاش میکند و تبحر دارد. میگوید پیمانکار چند شرکت است و عضو انجمن انرژی ایران هم هست و اینکه چند طرح دیگر هم در دست تهیه و اجرا دارد.
برای این دانشجوی با ذوق و خلاق و شایسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد و دیگر جوانان شایسته و متعهد میهن اسلامی و عزیزمان آرزوی توفیق بیش از پیش داریم.
انتهای پیام/