دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 تير 1400 - 14:32
با حضور فعال استادان انجام شد؛

پایان طرح بینش مطهر در دانشگاه آزاد اسلامی قم

طرح بینش مطهر ویژه استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان قم به پایان رسید.
کد خبر : 592012
حجت الاسلام حسن خیری



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از قم، حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم در مراسم اختتامیه طرح بینش مطهر که با حضور فعال استادان به پایان رسید با تشکر از دست‌اندرکان اجرای طرح بینش مطهر در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: استان قم باید در اجرای فعالیت‌های شاخص فرهنگی برای کل کشور الگو شود.


وی فهم دقیق از علوم دینی را از ویژگی‌های شخصیتی شهید مطهری برشمرد و افزود: شهید مطهری اهل تکلیف بود و هر کجا احساس می‌کرد تکلیف الهی وجود دارد، آن را عملیاتی می‌کرد. در مسئله حجاب احساس کرد که جامعه به مباحث حجاب از دیدگاه اسلام نیاز دارد؛ بنابراین به‌صورت دقیق موضوع حجاب را برای جامعه تبیین کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم یکی از ویژگی‌های شخصیتی شهید مطهری را حریت و آزادگی شهید مطهری دانست و اضافه کرد: شهید مطهری آزاده بود و در نگارش زندگی امام حسین علیه‌السلام، قیام او را قیامی حیاتبخش معرفی کرد که اسلام را زنده نگه داشته است.


وی مبارزه با جهل دینی را از دیگر ویژگی‌های شخصیتی شهید مطهری معرفی کرد و گفت: شهید مطهری با جهل مردم به‌ویژه با جهل دینی مبارزه می‌کرد.


خیری شاگردی شهید مطهری نزد علامه طباطبایی را بسیار حائز اهمیت و ارزشمند دانست و بیان کرد: می‌توان گفت علامه طباطبایی توسط شهید مطهری فضای بحث و مباحثه دینی را در جامعه ایجاد کرد و شاگردان زیادی مانند علامه مصباح یزدی و شهید مطهری بر دانش و معرفت علامه طباطبایی رشد کردند و توانستند فعالیت ماندگار ارائه کنند.


اخلاص؛ دلیل ماندگاری شهید مطهری


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در واحد قم نیز در مراسم اختتامیه طرح بینش مطهر با اشاره به بررسی و مطالعه راز ماندگاری شهید مطهری اظهار کرد: مقام معظم رهبری نسبت به خلأ به‌وجود آمده پس از شهادت شهید مطهری دغدغه داشته‌اند که فرمودند با حضور علامه مصباح یزدی خلاء ایجاد شده در عرصه خدمت به جامعه دینی و اسلام برطرف شده است.


حجت‌الاسلام علیرضا مستشاری اخلاص شهید مطهری را از دلایل ماندگاری شهید برشمرد و افزود: شهید مطهری غیرت دینی داشت و برای دین می‌سوخت؛ بنابراین هرگاه احساس می‌کرد دین در حال ضربه خوردن است از همان دیدگاه وارد شد، همچنان ورود ایشان به عرصه حجاب، دانشگاه و پاسخ به شبهات دینی دانشگاهیان نشان از دغدغه او به مباحث دینی است.


وی افزود: شهید مطهری به دنبال نیاز جامعه دینی بود و بر اساس نیاز جامعه فعالیت خود را متمرکز می‌کرد؛ بنابراین اگر کتاب یا مقاله‌ای را تألیف می‌کرد بر اساس نیاز جامعه و احساس تکلیف بود.


مستشاری هجرت شهید مطهری از حوزه به دانشگاه را از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی شهید مطهری برشمرد و گفت: شهید مطهری در آن برهه از زمان احساس کرد دانشگاهیان از نظریات دینی ایشان در دانشگاه استفاده خواهند کرد و از حوزه علمیه به دانشگاه هجرت کرد.


وی افزود: حضور شهید مطهری در دانشگاه ایشان را در تاریخ ماندگار کرد که اگر فعالیت شهید مطهری در حوزه علمیه متمرکز می‌شد، او در زمره مراجع محسوب می‌شد؛ اما رمز ماندگاری شهید مطهری حرکت و هجرت ایشان از حوزه به سمت دانشگاه بود.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در واحد قم با تأکید بر اینکه آثار شهید مطهری تا ۱۰۰ سال دیگر پاسخگوی سؤالات جوانان است، افزود: بحث زمان‌شناسی شهید مطهری بسیار حائز اهمیت و ارزشمند است؛ زیرا موضوع شناسی و پاسخ دادن ایشان به موضوعات متعدد در زمان مشخص از ویژگی‌های شخصیتی اوست.


وی گفت: آن چیزی که به آثار و زندگی شهید مطهری برکت داد، شهادت شهید مطهری بود؛ بنابراین خون شهید مطهری سبب شد آثار او برکت داشته باشد و ماندگار شود.


دوره بینش مطهر با حضور دانشجویان برگزار می‌شود


پایان طرح بینش مطهر در دانشگاه آزاد اسلامی قم


مسئول دبیرخانه طرح بینش مطر در قم هم در سخنانی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم را نخستین واحد دانشگاهی در کشور برشمرد که طرح بینش مطهر را به پایان رسانده است، اظهار کرد: طرح بینش مطهر در دانشگاه آزاد اسلامی قم به بهترین شکل ممکن اجرایی و با حضور فعال استادان برگزار شد و در آینده‌ای نزدیک دوره بینش مطهر با حضور دانشجویان برگزار خواهد شد.


حجت‌الاسلام ناصر قیلاوی‌زاده با بیان اینکه در دوران زندگانی شهید مطهری عالمان زیادی وجود داشتند، گفت: حضرت امام خمینی رحمت الله علیه شخصیت شهید مطهری را بی‌نظیر و منحصربه‌فرد معرفی و مقام معظم رهبری نیز بر مطالعه آثار شهید مطهری به طلاب و دانشگاهیان تأکید دارند.


وی گفت : طرح بینش مطهر در راستای تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر بازخوانی و مطالعه آثار شهید مطهری در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.


مسئول دبیرخانه طرح بینش مطهر در قم بیان کرد: شهید مطهری درآثار خود از تمام منابع اسلامی حتی منابع اهل سنت استفاده می‌کرد و نخستین کسی است که برای تبیین تمدن اسلامی در تقابل و مواجهه با تمدن غربی از خود تفکر غربی استفاده کرده است.


قیلاوی‌زاده اظهار کرد: شهید مطهری در نقد تفکر غربی از منابع و اندیشه غرب استفاده کرده و این نکته بسیار مهم در آثار شهید مطهری مشهود است.


به گزارش آنا،مراسم اختتامیه طرح بینش مطهر با حضور جمعی از صاحب‌نظران، استادان و مدیران درون سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی قم به میزبانی معاونت دانشجویی فرهنگی این واحد دانشگاهی برگزار شد.


انتهای پیام/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب