از کاهش سهمیه وزنهبرداری تا دوپینگ ملیپوش کاراته در المپیک توکیو/ نوشداروی وزارت ورزش پس از مرگ سهراب!
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، پدیده دوپینگ در چند سال اخیر به یکی از آفتهای ورزش ایران بدل شده است، کمتر کسی شوک به وزنهبرداری ایران را قبل از المپیک توکیو از یاد میبرد، فدراسیون جهانی وزنهبرداری که از سوی کمیته بینالمللی المپیک به خاطر موضوع دوپینگ تحت فشار قرار گرفته بود، در سال ۹۷ قوانین جدیدی اعلام کرد که به موجب آن وزنهبرداری ایران متضرر شد. با اعلام فدراسیون جهانی کشورهایی که نمونه آزمایش دوپینگ آنها از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ بین ۱۰ تا۲۰ مثبت شده بود با کاهش سهمیه مواجه شدند. کشور ایران هم به دلیل مثبت اعلام شدن تست دوپینگ وزنهبرداران در آن بازه زمانی از سوی فدراسیون جهانی با کاهش سهمیه مواجه شد و در نهایت به وزنهبرداری ایران برای حضور در المپیک توکیو تنها دو سهمیه اختصاص داده شد.
حالا در آستانه المپیک توکیو در شرایطی که ملیپوشان المپیکی در تب و تاب رسیدن به المپیک توکیو پس از یک سال وقفه هستند، تست دوپینگ یکی از ملیپوشان کاراته شوک بدی به او و کاروان ورزش ایران وارد کرده است. البته این ملیپوش المپیکی کشورمان یکی از بااخلاقترین ورزشکاران ایران است که موضوع دوپینگش هم به صورت ناخواسته به وجود آمده است. کاراتهکای المپیکی کشورمان به دلیل بیماری به پزشک خانوادگی خود مراجع کرده و تجویز دارویی از سوی پزشک و مصرف آن، باعث شده که تست دوپینگ او مثبت اعلام شود. البته متأسفانه این ورزشکار در این موضوع بسیار غفلت کرده چرا که به مسئولان فدراسیون پزشکی- ورزشی و همچنین پزشک تیم ملی اطلاع نداده و این دارو را بدون اطلاع و هماهنگی مصرف کرده است. اما حالا این سؤال به وجود میآید که چرا در آستانه المپیک توکیو نباید نظارت بیشتری روی ورزشکاران وجود داشته باشد و یا چرا ورزشکار باید چنین غفلتی انجام دهد؟
اگرچه کاروان ورزشی ایران برای حضور در المپیک توکیو در حال حاضر دارای ۶۶ سهمیه است اما به گفته اهالی ورزش این المپیک به لحاظ مدالآوری یکی از مشکلترین دورهها محسوب میشود و عملاً در برخی از رشتههای کاروان ایران حرفی برای گفتن ندارد؛ بهخصوص اینکه در رشتهای مثل وزنهبرداری، سهراب مرادی و کیانوش رستمی دو چهره شناخته شده ایران و جهان موفق به کسب سهمیه نشدند و حتی رئیس فدراسیون وزنهبرداری هم قولی برای کسب مدال در این رشته نداده است.
حالا مثبت شدن تست دوپینگ ورزشکار کاراته در شرایطی که یکی از شانسهای اصلی کاروان ایران برای کسب مدال بود، شرایط را برای ورزش ایران دشوار کرد و این نگرانی وجود دارد که شاید به دلیل عدم نظارت مسئولان برای سایر ورزشکاران المپیکی هم این اتفاق رخ بدهد. البته علاوه بر تست دوپینگ این ملیپوش کاراته، تست دوپینگ یکی از بانوان تکواندو هم مثبت اعلام شده است، اما حضور رشته تیمی تکواندو در این دوره از المپیک به صورت آزمایشی است و این امکان وجود دارد که یک ورزشکار دیگر جایگزین او شود ولی در خصوص کاراته به دلیل اینکه سهمیه توسط فرد کسب شده عملاً با مثبت شدن تست دوپینگ فرصت حضور در المپیک از او گرفته شد.
البته دوپینگ در ورزش حرفهای یکی از موضوعات رایج در هر کشوری است، اما نظارت دقیق از سوی متولیان ورزش هر کشور در این چند سال اخیر باعث شده تا حدودی این معضل جهانی کنترل شود، اما این نقد به متولیان ورزش ایران وارد است که چرا نباید در سال منتهی به المپیک نظارتها بیشتر از قبل شود و یا ورزشکار بیشتر از همیشه توجیه شود و از خطرات مطلع شود، بدون شک اگر این ملیپوش کاراته، مسئولان فدراسیون پزشکی- ورزشی و یا پزشک تیم ملی را از شرایط خود مطلع میکرد، آنها به او اجازه مصرف این دارو را نمیدادند و زحمات خودش و فدراسیون در این دو سال از بین نمیرفت اما ناآگاهی یا عدم نظارت کافی چنین اتفاقات تلخ را در ورزش ایران رقم زد.
به گفته دبیرکل کمیته ملی المپیک به دلیل عمدی نبودن دوپینگ ورزشکار المپیکی کشورمان، فعلاً ۲۰ ماه محرومیت برای او در نظر گرفته شده است، البته این موضوع از سوی کمیته ملی المپیک در حال پیگیری است و هنوز تکلیف حضور او در المپیک توکیو مشخص نشده است. امروز هم وزارت ورزش و جوانان با ارسال نامهای به فدراسیونهای ورزشی جریمههای تخلفات دوپینگ را اعلام کرد، هر چند این اقدام به نوعی نوشدارو پس از مرگ سهراب است. در شرایطی که کمتر از یک ماه دیگر تا المپیک زمان باقی مانده و عملاً یکی از ورزشکاران ایران که شانس زیادی هم برای کسب مدال داشت در آستانه خطر از دست دادن المپیک است، این جرایم سنگین نمیتواند راهگشا باشد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/پ
انتهای پیام/