خطونشان ژرمنها برای برنامه موشکی و منطقهای ایران
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، فرانک والتر اشتاینمایر رئیسجمهور آلمان که امشب (چهارشنبه ۳۰ ژوئن) وارد تلآویو میشود، در گفتوگو با روزنامه صهیونیستی هاآرتص بر مواضع مشترک برلین و تلآویو در برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.
اشتاین مایر فردا به قدس میرود و با نفتالی بنت نخستوزیر رژیم صهیونیستی و پائیر لاپید وزیر امور خارجه و معاون نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیدار و گفتوگو میکند.
رئیسجمهور آلمان با تکرار مواضع صهیونیستها در قبال برنامه هستهای ایران در مصاحبه خود مدعی شد که نگرانیهای رژیم صهیونیستی در قبال ایران موجه است.
وی با حمایت از مواضع ایران در قبال برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران و با اتهامزنی به تهران گفت: نگرانیهای اسرائیل درباره تهدید ایران که مشتاق به تسلیحات هستهای است، قطعاً موجه است. من در طول سالهای مذاکرات دشوار با ایران، دائماً از این نگرانیها مطلع بودم و گفتوگوهای زیادی با اسرائیل در خصوص این موضوع داشتم و جدیدترین آن همین چند هفته پیش با رئیسجمهور (روون) ریولین و رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل در برلین بود.
اشتاینمایر سپس با تأکید بر هدف مشترک برلین و تلآویو در قبال ایران گفت: در خصوص بحث ایران، آلمان و اسرائیل یک هدف راهبردی مشترک دارند: ایران نباید به تسلیحات هستهای دست پیدا کند. ما همچنان خواستار محدود کردن برنامه موشکی ایران و فعالیتهای ثباتزدای ایران در منطقه هستیم.
رئیسجمهور آلمان با این حال ادامه داد که اختلافاتی میان صهیونیستها و آلمان در زمینه تحقق هدف مشترک راهبردی در خصوص ایران وجود دارد.
وی در این خصوص توضیح داد: ما ممکن است همیشه در زمینه بهترین راه رسیدن به این (هدف) توافق نداشته باشیم اما بر این باوریم که تجدید برجام مؤثرترین شیوه برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هستهای بهصورت قابلاثبات و راستیآزمایی است.
اشتاین مایر سپس ضمن ابراز امیدواری برای پیشرفت در مذاکرات وین برای احیای برجام گفت: مذاکرات بسیار پیچیده و فشرده برای چنین هدفی که شامل دولت جدید ایالاتمتحده نیز میشود، در حال حاضر در جریان است. امیدوارم که به خاطر آلمان و اسرائیل موفقیتآمیز باشد.
لزوم مذاکرات مستقیم بین صهیونیستها و فلسطینیان برای حل اختلافات
اشتاینمایر در بخش دیگری از مصاحبه در پاسخ به سؤالی در ارتباط با موضع آلمان در ارتباط با پیشبرد پرونده جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در دیوان لاهه گفت: اسرائیل بارها و بارها در رویاروییهای خود با سازمان ملل و سازمانهای وابسته به آن، مورد تبعیض و فشار قرارگرفته است و به همین دلیل دیدگاه بسیار مشکوکی را در مقابل این سازمانها دارد و به خود بیش از سازمانهای بینالمللی اعتماد دارد...موضع دولت آلمان این است که دادگاه کیفری بینالمللی بهواسطه عدم وجود دولت فلسطین، صلاحیتی برای رسیدگی به این موضوع ندارد.
این مقام ارشد آلمان سپس ادامه داد: دولت فلسطین و تعیین مرزهای سرزمینی تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین اسرائیلیها و فلسطینیان حاصل میشود. بااینوجود، آلمان به استقلال دادگاه کیفری بینالمللی و مقام پیگرد قانونی آن احترام میگذارد.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/