دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1394 - 09:21

پیام نخست‌وزیر کانادا به مسلمانان با «سلام علیکم» آغاز شد

نخست‌وزیر کانادا پیامی تصویری به بزرگ‌ترین گردهمایی علمای مسلمان کانادا و آمریکا که اواخر دسامبر هر سال در شهر تورنتوی کانادا برگزار می‌شود ارسال و آن را با «سلام علیکم» به زبان عربی آغاز کرد. وی همچنین به پناه‌جویان به کشورش، خوش‌آمد گفت.
کد خبر : 59157

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شبکه خبری العربیه گزارش کرد: «جاستن ترودو نخست‌وزیر کانادا در پیام خود به برگزارکنندگان کنگره «احیای روحیه اسلامی» درود فرستاد و گفت که تنوع فرهنگی و دینی، از برجسته‌ترین ویژگی‌های جامعه کاناداست.»


ترودو سخنان خود را با «سلام علیکم» به زبان عربی آغاز کرد و سپس به دو زبان رسمی کانادا، یعنی انگلیسی و فرانسوی سخن گفت. وی اظهار کرد: «بسیار خشنودم که با چند جمله با شما مشارکت می‌کنم. در سه سال گذشته، فرصت حضور در برخی جلسات این کنگره را یافته بودم. خشنودم که این کنگره، نماد هویت اسلامی مسلمانان کاناداست، کشوری که بر پایه تنوع استوار است، تنوعی که به‌دنبال ساختن کشوری قوی است.»


ترودو بر اهمیت همبستگی میان کانادایی‌ها در ساختن وطنشان بدون تبعیض میان آنها تاکید کرد و گفت کانادا بر این موضوع بسیار تمایل دارد و به همین دلیل، از پناه‌جویان سوری استقبال می‌کند و از لحظه رسیدنشان به فرودگاه، آن‌ها را شهروند به شمار آورده است.


وی سخنان خود را با آرزوی صلح برای همه پایان داد.


کنگره «احیای روحیه اسلامی» برای نخستین‌بار در سال 2003 برگزار شد و از آن هنگام به بزرگ‌ترین کنگره اسلامی در کانادا و آمریکا تبدیل شده است. این کنگره هر ساله در فصل زمستان و به‌طور مشخص در آخر ماه دسامبر در تعطیلی‌های کریسمس برگزار می‌شود، موضوعی که برای مسلمانان آمریکا و ایالت‌های مختلف کانادا، امکان حضور در تورنتو، پایتخت اقتصادی ایالت اوتاوا را برای حضور در کنگره سه روزه فراهم می‌کند.


معمولا دانشمندان، مبلغان، مصلحان و هنرمندان مسلمانی از کشورهای مختلف جهان در این کنگره حضور می‌یابند.


اینگونه اقدامات از ترودو بعید نیست. شبکه خبری تی‌.آر.تی ترکیه پیشتر گزارش کرده بود: «ترودو گفته است که دولت جدید کانادا برخلاف استیفن هارپر نخست‌وزیر سابق، خواهان ایجاد تغییرات چشمگیر در روابط خارجی و دیپلماتیک کانادا با کشورهای ایران و آمریکاست.


حزب لیبرال کانادا به رهبری ترودو توانست در انتخابات سراسری این کشور بر حزب محافظه‌کار حاکم پیروز شود و قدرت را پس از سه دوره از هارپر بگیرد.


هارپر به‌خاطر مواضعش در حمایت از اسرائیل هدف انتقادات گسترده‌ای قرار گرفته بود. دولت هارپر در سپتامبر 2012 به بهانه تهدید ایران علیه اسرائیل، روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب