دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جهانبازی در گفت‌وگو با آنا:

VAR مانع پیامدهای تلخ قضاوت برای داوران می‌شود

پیشکسوت داوری گفت: اگر تکنولوژی VAR در ورزشگاه‌های ایران نصب و اجرایی شود پیامدهای تلخ قضاوت برای داوران به صفر می‌رسد.
کد خبر : 591452
سیستم کمک داور ویدئویی VAR



به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، در شرایطی که تنها ۶ هفته تا پایان بیستمین دوره لیگ برتر فوتبال باقی مانده، تیم‌های پرسپولیس و سپاهان رقابتی جدی برای کسب عنوان قهرمانی دارند و البته که در پایین جدول نیز چند تیم تلاش می‌کنند تا به لیگ دسته یک آزادگان سقوط نکنند.


بدون شک فوتبال ایران نیاز شدیدی به سیستم کمک‌داور ویدئویی (VAR) دارد چون در طول مسابقات لیگ برتر و به خصوص در هفته‌های پایانی، حجم اعتراضات به قضاوت تیم‌های داوری به شدت افزایش می‌یابد و استرس ناشی از این موضوع باعث می‌شود تا داوران با وجود زحماتی که می‌کشند، ناخواسته مرتکب اشتباهات تأثیرگذاری شوند.


استفاده از تکنولوژی VAR از نان شب هم برای فوتبال ایران واجب‌تر است چون بسیاری از علاقه‌مندان به تیم‌های مختلف وقتی تیمشان با اشتباه سهوی داوران امتیازی از دست می‌دهد یا رقیب‌شان صاحب موفقیتی از ناحیه داوری می‌شود، به شدت به این موضوع اعتراض می‌کنند.


برای استفاده از سیستم کمک‌داور ویدئویی شروطی تعیین شده است. اول اینکه این سیستم باید از شرکت مورد تأیید فیفا خریداری شود یا اینکه بتوان از لیسانس این شرکت برای تولید داخلی استفاده کرد. فیفا شرکت آلمانی هوکای را مورد تأیید خود قرار داده است. در مرحله بعدی سیستم خریداری شده یا لیسانس گرفته به مدت ۲۰ تا ۳۰ روز توسط کارشناسان مورد تأیید فیفا به صورت آفلاین بررسی می‌شود. در مرحله آخر نیز باید سیستم VAR مورد آزمایش‌های لازم برای اجرای عملی قرار گیرد تا بتوان از آن استفاده درستی کرد.




بیشتر بخوانید:


میزبانی ایران منتفی شد؛ استفاده از VAR در گزینشی جام جهانی قطر


تدابیر دم دستی را برای حل مشکلات داوران کاربردی می‌دانند/ نقص قوانین داوری رحمان رضایی را قربانی کرد


پرسپولیس و سپاهان در بازی‌های آینده حاشیه امنیت نخواهند داشت




یدالله جهانبازی در مورد استفاده از سیستم کمک‌داور ویدئویی (VAR) در فوتبال ایران عنوان کرد: این تکنولوژی در کل جهان برای کمک به تیم‌ها و داوران ساخته شده و متأسفانه در ایران زیرساخت‌های لازم فراهم نیست. استفاده از VAR تا ۹۰ درصد مشکلات داوری را رفع می‌کند و تماشاگران و عوامل تیم‌ها نیز کمتر داوران را مقصر ناکامی تیمشان می‌دانند.


پیشکسوت داوری خاطرنشان کرد: اگر استفاده از VAR در فوتبال ایران محقق شود، ضمن سهولت در کار داوران، پیامدهای تلخ قضاوت را بعد از مسابقات برای آنها بسیار کم و در حد صفر می‌کند. متأسفانه مشکلات مالی مانع از ایجاد زیرساخت‌های لازم برای استفاده از سیستم کمک‌داور ویدئویی VAR شده است ولی اگر هزینه بالای این تکنولوژی فراهم شود، حداقل در ۱۰ ورزشگاه باید به صورت کامل نصب و راه‌اندازی شود تا بتوان رقابت‌های لیگ برتر و دیگر مسابقات مهم را پوشش داد.


انتهای پیام/۴۰۴۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب