رئیسجمهور منتخب گره کور ارتباط صنعت و دانشگاه را باز کند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی با پایان انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بهعنوان هشتمین رئیس جمهور منتخب مردم برگزیده شد و از ۱۳ مرداد دولت او رسماً کار خود را آغاز خواهد کرد.
در این راستا، انتظار قشر فرهیخته و دانشگاهیان از دولت جدید، ایجاد فرهنگی غنی و خودساخته در کشور است و رئیس جمهور منتخب باید بستر لازم را برای هماهنگی و ارتباط بیشتر مراکز تحقیقاتی خارج از دانشگاه با استادان و دانشجویان دانشگاهها مهیا کند تا هم دانشگاه و هم مراکز پژوهشی از این ارتباط تنگاتنگ در راستای پیشبرد اهداف پژوهشی و تحقیقاتی خود استفاده کنند.
رابطه تنگاتنگ بین دانشگاه و صنعت در راستای تحول و نوسازی صنایع کشور به علوم روز بهمنظور استقلال و عزت علمی کشور از مهمترین موضوعاتی است که رئیس جمهور آینده باید به آنها بپردازد.
از سوی دیگر ایجاد بسیج علمی در عرصههای مختلف علمی در راستای بهکارگیری فناوریهای نوین و توسعه پایدار و عزت ملی کشور از انتظاراتی است که جامعه دانشگاهی از دولت آینده دارند، چنانچه توجه به نخبگان دانشگاهی و برطرف کردن مشکلات آنان در راستای فعالیتهای پرانگیزه پژوهشی و کمترشدن بوروکراسیهای دست و پاگیر از دیگر خواستههای آنان است.
بیشتر بخوانید:
دستگاههای اجرایی از دانشگاهیان و نخبگان مشورت بگیرند
اولویت دوگانه رئیسجمهور منتخب برای نجات کشور | نگاه یکسویه به غرب قطع شود
پژوهش کاربردی و دانش کارآفرین راهبرد حل معضلات اقتصادی کشور
دولت سیزدهم در حوزه آموزش عالی تحول ایجاد کند
خبرنگار آنا در یک پرونده ویژه خبری با استادان دانشگاه گفتوگو کرده و انتظارات جامعه دانشگاهی از دولت آینده و حل مشکلات و موانع موجود در آموزش عالی را جویا شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی در گفتوگو با آنا در پاسخ به این پرسش که انتظار جامعه دانشگاهی بهعنوان قشر فرهیخته جامعه از رئیسجمهور منتخب مردم چیست؟ اظهار کرد: همه شاهد بودیم با وجود مشکلات اقتصادی، کرونا و فضای مسموم رسانهای از سوی بیگانگان، مردم غیور کشورمان با حضور حماسی خود در صحنه انتخابات، دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای را لبیک گفته و توطئه استکبار را نقش بر آب کردند.
مسعود طاهریلاری اضافه کرد: امید آنکه هرچه زودتر شاهد تحقق اهداف رئیسجمهور منتخب بهویژه در عرصه گسترش و توسعه بیش از پیش علم و دانش در کشور باشیم.
وی افزود: در تمام دنیا محیطهای دانشگاهی بهدلیل تربیت نیروی انسانی و انجام پژوهشهای مهم علمی مورد حمایت دولتها قرار میگیرند؛ بنابراین رئیسجمهور آینده باید در راستای حمایت از مراکز علمی و دانشگاهی گام بردارد تا نتیجه این حمایتها در ردههای بالای مدیریتی و نیروهای متخصص در آینده دیده شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد بیان کرد: طبعاً با وجود تربیت نیروی متخصص، کارآمد و متعهد در دانشگاهها و توجه بیشتر رئیسجمهور آینده به مراکز علمی پژوهشی و سیاستگذاری مناسب، مسائل و مشکلات بهتر حل خواهد شد و با سرعت و شتاب بیشتری باید سیاستها به مرحله اجرا برسد.
عزم دولت برای پیادهسازی نسل سوم و چهارم دانشگاهها
طاهریلاری در پاسخ به این سؤال که از نظر شما بهعنوان یک استاد دانشگاه رئیسجمهور منتخب چه موضوعات و بخشهایی را باید در اولویت نخست کار خود قرار دهد؟ عنوان کرد: رئیسجمهور منتخب باید در راستای پیادهسازی نسل سوم و چهارم دانشگاهها عزم خود را به کار گیرد و با ایجاد تحول در ساختار آموزشی و پژوهشی کشور در راستای توسعه فناوری و رشد صنعتی کشور حرکت کند.
وی درباره اقداماتی که رئیسجمهور منتخب در بخش آموزش عالی و دانشگاهها باید انجام دهد تا بتواند به تحول، رشد و توسعه این بخش کمک کند، تأکید کرد: دولت آینده باید با استفاده بهینه و کارآمد از منابع نیروی انسانی خلاق در راستای توسعه علمی و عملی کشور و فراهمکردن شرایط یکسان برای تمام جوانانی که علاقهمند به تحصیل هستند، بکوشد و شرایط مناسب برای فعالیت و کار آنها را فراهم کند. جهتگیری سیاستها و خطمشی دانشگاه باید در راستای تقویت مهارتآموزی و ارتقای دانش باشد.
دولت آینده ارتباط صنعت و دانشگاه را توسعه دهد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما با عنوان یک فرد دانشگاهی از وضعیت کنونی کشور بهویژه در عرصه آموزش عالی چیست و تحول و تغییر باید در چه بخشهایی صورت بگیرد؟ یادآور شد: اکنون بین صنعت و دانشگاه ارتباط چندانی نیست و رئیسجمهور منتخب باید گره کور این ارتباط را هرچه سریعتر باز کند و ارتباط صنعت و دانشگاه را توسعه دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی ادامه داد: دولت آینده باید بستر لازم برای هماهنگی و ارتباط بیشتر مراکز تحقیقاتی خارج از دانشگاه با استادان و دانشجویان را ایجاد کند تا دانشگاه و مراکز پژوهشی با این ارتباط تنگاتنگ در راستای پیشبرد اهداف پژوهشی و تحقیقاتی خود گام بردارند.
طاهریلاری درباره توصیهها و پیشنهادهای خود به رئیسجمهور منتخب بهعنوان یک دانشگاهی برای رفع موانع در مسیر رشد کشور توضیح داد: دولت آینده و در رأس آن رئیسجمهور منتخب باید طرحهایی را در راستای شکوفایی هرچه بیشتر استعدادهای خلاق و مبتکر بهمنظور جلوگیری از خروج این نیروها از کشور ارائه دهد.
موانع پژوهش در دانشگاهها باید از بین برود
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در بدو ورود به دهه پنجم انقلاب با صدور بیانیه گام دوم که شامل هفت رویکرد اساسی است، مسیری را برای آینده نظام ترسیم کردند و برای تقویت روند رو به رشد کشور نقشه راه را نشان دادند. نخستین رویکرد در این بیانیه «علم و پژوهش» است؛ بنابراین در دانشگاهها باید موانع پژوهش از بین برود و پژوهشهای کاربردی که برای کشور و جامعه مفید و کارآمد است، انجام شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد متذکر شد: طراحی سیاستهای دانشگاه در راستای نیازهای منطقهای و جامعه با طراحی و تدوین سند آمایش آموزش عالی بهگونهای که بتواند نیازهای منطقهای و کشوری را تأمین کند، از دیگر پیشنهادهایی است که بهمنظور رفع موانع تولید به رئیسجمهور منتخب پیشنهاد میشود.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/