دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 تير 1400 - 14:36
کاوه‌پیشقدم در گفت‌وگو با آنا:

دولت جدید عدالت را به آموزش عالی و دانشگاه‌ها برگرداند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس گفت: اکنون شاهد نابرابری‌هایی بین دانشگاه‌ها و اعضای هیئت علمی دانشگاه در حوزه آموزش عالی هستیم که انتظار می‌رود رئیس‌جمهور منتخب در دولت جدید بتواند این عدالت را برگرداند.
کد خبر : 591390
کاوه پیشقدم



محمدکاظم کاوه‌پیشقدم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اشاره به برگزاری انتخابات پرشور ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ ریاست جمهوری، درباره انتظار جامعه دانشگاهی به‌عنوان قشر فرهیخته جامعه از رئیس‌جمهور منتخب اظهار کرد: بیشترین انتظاری که از حجت‌الاسلام رئیسی در حوزه دانشگاهی می‌رود در وهله نخست همان شعار اصلی‌ ایشان یعنی حرکت به سمت عدالت است.


وی افزود: اکنون شاهد نابرابری‌هایی بین دانشگاه‌ها و اعضای هیئت علمی هم در امتیازات پژوهشی و هم در پرداخت‌ها و رنکینگ‌های دانشگاهی در حوزه آموزش عالی هستیم که انتظار می‌رود حجت‌الاسلام رئیسی بتواند این عدالت را برقرار کند و اعضای هیئت علمی هم در زمینه حقوق و مزایا، مسائل صنفی و مهم‌تر از همه دادن طرح‌های پژوهشی به استادان دانشگاه‌ها توسط ارگان‌های دولتی براساس کیفیت علمی قضاوت شوند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در پاسخ به این پرسش که از نظر شما به‌عنوان یک استاد دانشگاه رئیس‌جمهور منتخب چه موضوعات و بخش‌هایی را باید در اولویت نخست کار خود قرار دهد؟ تأکید کرد: به‌نظر می‌رسد همان‌طور که تقریباً اکثر جامعه روی آن اتفاق نظر دارند، حل مسائل اقتصادی اعم از بیکاری، کاهش ارزش پول ملی، مسائل تأمین اجتماعی، ازدواج جوانان، اشتغال و ... باید اولویت نخست کاری رئیس‌جمهور منتخب باشد.


کاوه‌پیشقدم ادامه داد: البته این اولویت‌ها با همه حوزه‌های دیگر ازجمله حوزه فرهنگ هم مرتبط است. اگر فرهنگ درست شود، اقتصاد هم درست می‌شود و برعکس. پیشنهادم به‌عنوان عضو کوچکی از جامعه دانشگاهی این است که حجت‌الاسلام رئیسی اقتصاد و فرهنگ را در اولویت نخست قرار دهد و بی‌طرفانه با همه نخبگان از همه جناح‌ها صحبت کند؛ امیدواریم دولت ایشان بتواند نماد وحدت و اتحاد ملی باشد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در پاسخ به این سؤال که رئیس‌جمهور منتخب در بخش آموزش عالی و دانشگاه‌ها با چه اقداماتی می‌تواند به تحول، رشد و توسعه این بخش کمک کند؟ بیان کرد: دولت باید به سمت دانشگاه نوین و نسل چهار و پنج حرکت کند؛ چراکه روش‌های سنتی و کلاسیک، حفظیات، جزوه و ... کارایی لازم را ندارد و دانشگاه باید به نهادی کارآفرین تبدیل شود.


کاوه‌پیشقدم اضافه کرد: باید بازنگری کلی در سرفصل‌های آموزش عالی صورت بگیرد، دانشگاه با صنعت پیوند بخورد و دانشجوی کارآفرین تحویل جامعه بدهد، باید از حجم دولت کاسته شود و بخش خصوصی و تعاونی‌ها بتوانند حجم زیادی از حوزه اقتصادی کشور را به دوش بکشند.


از فارغ‌التحصیلان انتظار ایجاد شغل داشته باشیم


وی در ارزیابی خود به عنوان یک فرد دانشگاهی از وضعیت کنونی کشور به‌ویژه در عرصه آموزش عالی و اینکه تحول و تغییر باید در چه بخش‌هایی صورت بگیرد، توضیح داد: اکثر دانشگاه‌های ما در همان دانشگاه نسل دوم باقی مانده‌اند، یعنی همان روش‌های کلاسیک را ادامه می‌دهیم و افراد پس از گرفتن مدرک به‌دنبال استخدام‌شدن هستند.


این مسئول بیان کرد: اگر تحول در آموزش عالی ایجاد شود، افراد پس از فارغ‌التحصیلی، خودشان شغل ایجاد می‌کنند. یعنی باید از فارغ‌التحصیلان انتظار ایجاد شغل داشته باشیم نه مشغول‌شدن. امیدواریم با حرکت‌های جدید در آموزش عالی این تحول صورت بگیرد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب