قیمت پروفیل و عوامل موثر بر آن
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، قیمت پروفیل با توجه به نوع، شکل، جنس، سایز و ضخامت آن مشخص میشود. با توجه به کاربرد زیاد پروفیل آگاهی از قیمت انواع پروفیل برای کسانی که در صنایع مختلف مشغول فعالیت هستند، یک امر ضروری میباشد. با توجه به شرایط اقتصادی کشور و نوسان قیمت در بازار، قیمت پروفیل نیز تحت تأثیر قرار گرفته است. شرکت سازنده، اندازه، متریال به کار رفته، کشور تولیدکننده و برند پروفیل عوامل مهمی هستند که بر قیمت این محصول تأثیر میگذارند. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره قیمت پروفیل و عوامل مؤثر بر آن، نحوه محاسبه قیمت پروفیل مبلی و پروفیل سنگین را در اختیار شما قرار دهیم.
پروفیل چیست؟
به هر جسم فلزی که دارای طول زیاد وسطح مقطعی ثابت باشد، پروفیل میگویند. در گذشته برای سقف خانهها و ساختن در و پنجره از چوب استفاده میشد. با پیشرفت تکنولوژی فلزات جای چوب را گرفتند. سقفها و در و پنجرههای چوبی دوام لازم را نداشتند و خیلی سریع خراب میشدند. در مقابل سقفها، دیوارها و در و پنجرههای ساخته شده از فلز طول عمر بیشتری دارند. قیمت پروفیل سبک درب و پنجره هم مناسب تر است . به مرور زمان متخصصان مصالح ساختمانی به فکر ساختن پروفیلهایی به شکل مکعب توخالی افتادند. با توجه به کاهش مواد اولیه برای ساخت پروفیلهای توخالی در هزینهها صرفه جویی میشد. پروفیلها به دو دسته پروفیل صنعتی و پروفیل ساختمانی تقسیم میشوند. پروفیلهای صنعتی در صنعت خودروسازی و پروفیلهای ساختمانی برای ساخت در و پنجره و به عنوان تیرآهن و میلگرد در معماری ساختمان کاربرد دارند.
قیمت پروفیل بر چه اساسی تعیین میشود؟
به طور کلی وزن پروفیل مهمترین فاکتور مؤثر در قیمت پروفیل میباشد که بر اساس هر کیلوگرم آهن محاسبه میشود. به عنوان مثال اگر قیمت هر یک کیلو آهن را ۵۰۰۰ تومان در نظر بگیریم. ابتدا باید وزن پروفیل حساب شود و سپس وزن به دست آمده را در عدد ۵۰۰۰ ضرب کنید. فرض کنید وزن پروفیل هزار کیلوگرم باشد. این عدد در ۵۰۰۰ ضرب میشود. عدد به دست آمده پنج میلیون تومان خواهد بود. بنابراین برای خرید پروفیل هزار کیلوگرمی باید پنج میلیون تومان پرداخت کنید. البته عوامل دیگری نیز در قیمت پروفیل تأثیرگذار هستند اما در هر صورت باید وزن پروفیل در قیمت روز متریال به کار رفته در پروفیل ضرب شود.
آشنایی با انواع پروفیل
برای محاسبه وزن پروفیل و پی بردن به قیمت آن، ابتدا باید به خوبی با انواع پروفیل آشنا شوید. پروفیلها از نظر وزن به دسته تقسیم میشوند که شامل پروفیل سبک، پروفیل نیمه سنگین و پروفیل سنگین میباشد. پروفیل مبلی پرکاربردترین نوع از پروفیل سبک است. قیمت پروفیل مبلی نیز به قیمت ورق روغنی بستگی دارد که برای تولید آن مورد استفاده قرار گرفته است. عواملی مانند قیمت روز ورق روغنی، کیفیت تولید پروفیل مبلی در کارخانه، هزینه ساخت پروفیل مبلی بر قیمت پروفیل مبلی تأثیرگذار هستند.
پروفیلها از لحاظ روش ساخت نیز به دو دسته تقسیم میشوند که شامل پروفیل باز و پروفیل بسته میباشد. پروفیلهای باز دارای سطح مقطع باز هستند. تیرآهن، میلگرد، نبشی، تسمه، سپری و ناودانی چند نمونه از پروفیل باز هستند. پروفیلهای بسته دارای سطح مقطع بسته هستند. پروفیل مبلی، قوطی، درب و پنجره و پروفیل صنعتی چند نمونه از پروفیلهای بسته محسوب میشوند. قیمت هر یک از این پروفیلها با توجه به وزن آنها متفاوت است.
پروفیل سبک و سنگین چه تفاوتی با هم دارند؟
نوع ورقی که برای ساخت پروفیل استفاده شده، مهمترین تفاوت بین پروفیلهای سبک و سنگین است. در ساخت پروفیلهای سنگین ورق سیاه و در ساخت پروفیلهای سبک ورق روغنی کاربرد دارد. ضخامت پروفیل سنگین بیشتر از ۱.۵ میلیمتر و ضخامت پروفیل سبک کمتر از ۱.۵ میلیمتر میباشد.
وزن انواع پروفیل چگونه محاسبه میشود؟
برای این که وزن پروفیل سبک و پروفیل سنگین را به دست آورید، ابتدا باید چگالی موادی را که برای ساخت پروفیل استفاده شده، به دست آورید. برای ساخت پروفیل از متریالهای استیل، آلومینیوم و آهن استفاده میشود که هر یک از آنها چگالی متفاوتی دارند. بعد از به دست آوردن چگالی باید طول پروفیل و اندازه دقیق سطح مقطع آن را به دست آورد. به عنوان مثال برای محاسبه وزن پروفیل قوطی که یک نوع پروفیل سبک است ابتدا باید چگالی آهن را در مساحت سطح مقطع پروفیل ضرب کنید. سطح مقطع شامل اندازه طول و عرض با واحد سانتیمتر و ضخامت پروفیل با واحد میلیمتر میباشد. قیمت پروفیل قوطی طبق ابعاد سطح مقطع، ضخامت پروفیل و طول شاخه پروفیل و برند کارخانه تولیدکننده محاسبه میگردد.
چه عواملی در افزایش قیمت پروفیل مؤثر میباشند؟
قیمت تمام محصولات موجود در بازار از جمله قیمت پروفیل تحت تأثیر نرخ دلار و ارز تغییر میکند. در چند سال اخیر نرخ دلار به صورتی جهشی افزایش یافت و به همین دلیل روی قیمت پروفیل نیز تأثیر گذاشت. صنایع مختلف از جمله پروفیل به میزان بسیار زیادی از قیمت دلار تبعیت میکنند. با توجه به تحریمهای اقتصادی که از سوی کشور آمریکا به ایران تحمیل شده، رشد اقتصادی کشور ما دچار کاهش شدید شده است. میتوان گفت که با بالا رفتن نرخ دلار و ارز قیمت پروفیل نیز افزایش مییابد. همانطور که میدانید عرضه و تقاضا رابطه مستقیمی با هم دارند. با افزایش قیمت پروفیل تقاضای آن در بازار کاهش مییابد. به دنبال کاهش تقاضا عرضه پروفیل نیز کاهش خواهد یافت.
همانطور که گفته شد با توجه به روند صعودی قیمت دلار قیمت تمام محصولات فلزی از جمله قیمت پروفیل نیز افزایش یافته است. قیمت پروفیل سبک معمولاً از پروفیل سنگین گرانتر است اما به خاطر سنگین بودن وزن پروفیلهای سنگین باید هزینه زیادتری پرداخت کنید. عوامل مهم دیگری از قبیل واردات و صادرات، مناسبات سیاسی بین کشورها، هزینههای حمل و نقل پروفیل، تصمیمات سیاسی کشور، قیمت جهانی نفت و طلا، تورم یا رشد اقتصادی، جنگ، شیوع بیماری کرونا و غیره نیز در قیمت پروفیل تأثیرگذار هستند. در بازار ایران علاوه بر موارد ذکر شده کارخانه تولیدکننده، کیفیت، وزن و افراد واسطه نیز در قیمت پروفیل مؤثر میباشند.
در این مقاله شما را با انواع پروفیل، نحوه محاسبه وزن پروفیل و عوامل تأثیرگذار روی قیمت پروفیل آشنا کردیم. همانطور که اشاره شد وجود افراد واسطه در افزایش قیمت تمام محصولات موجود در بازار از جمله پروفیل را نمیتوان انکار کرد. بنابراین بهتر است که برای خرید بی واسطه و آنلاین انواع پروفیل به سایت sabaprofile.com مراجعه کنید. قیمت پروفیل سبک و سنگین با توجه به تغییرات لحظهای قیمت در بازار در این سایت بروزرسانی میشود. این سایت متعلق به گروه صنعتی صبا یکی از بهترین مجموعههای تولیدکننده پروفیلهای سبک و سنگین میباشد. این مجموعه با ۳۵ سال سابقه با بیش از ۲۵۰ کارگاه و کارخانه فعال در زمینه تولید پروفیل همکاری میکند.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/