آمریکا برای حفظ قدرت خود بر ملتهای جهان، هیچ محدودیت اخلاقی ندارد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتوگو با موضوع حقوق بشر آمریکایی ابزاری علیه کشورهای مستقل و با حضور دکتر محسن پاک آئین سفیر سابق ایران در آذربایجان و عضو شورای راهبردی مجمع جهانی صلح اسلامی به روی آنتن رفت.
محسن پاک آئین درباره پایه گذاری روز حقوق بشر آمریکایی در ایران گفت: به پیشنهاد تعدادی از نخبگان و نهادهای انقلابی، مقام معظم رهبری تاریخ ۷ تا ۱۲ تیر ماه را به عنوان هفته حقوق بشر آمریکایی اعلام کردند و این مطالبه را مطرح کردند که با بررسی حوادث مختلفی که در دنیا در ارتباط با نقض حقوق انسانها رخ میدهد، حقوق بشر آمریکایی افشا شود.
وی با اشاره به مصادیق نقض حقوق بشر از جمله زندان گوآنتانامو، زندان بگران در افغانستان، یا سوزان فرقه داوودیه در آمریکا توسط آمریکا اظهار کرد: این مطالبه گری رهبر معظم انقلاب، چند بار در دیدار با مقامات مختلف کشور مطرح شد. بنابراین، مطالبه رهبر معظم انقلاب مقطعی نیست و یک راهبرد برای جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود تا این سؤال را در جهان مطرح کند که چرا در دنیا حقوق بشر انسانها توسط غرب نقض میشود.
سفیر سابق ایران در آذربایجان با تأکید بر این مسئله که مسئولان نظام، رسانهها و نهادهای مختلف در هفته حقوق بشر آمریکایی باید با یکدیگر بسیج شوند و ابعاد حقوق بشر آمریکایی و غربی را افشا کنند، بیان کرد: حقوق بشر آمریکایی بر خلاف اسلام، مخالف حقوق کرامت انسانی است.
وی مبدأ حقوق بشر را اسلام خواند و تصریح کرد: حقوق بشر آمریکایی مبتنی بر ایدئولوژی اومانیسم به معنای اصالت انسان است و به همین جهت آنها معتقد به انسان خدایی هستند. این تفکر سبب میشود آنها هر نوع رفتاری را برای انسانها جایز میدانند و تفاوتی ندارد این رفتار غیر اخلاقی و غیر انسانی باشد.
محسن پاک آئین با ذکر چند مثال افزود: امروز در اروپا، گروههایی تشکیل شده است که عقیم شدن انسانها را ترویج میکند و به آنها جایزه میدهد. وقتی فردی عقیم شد، دیگر انسان و بشری به وجود نمیآید که حقوقی داشته باشد.
عضو شورای راهبردی مجمع جهانی صلح اسلامی در گفتگو با رادیو گفتوگو با بیان این جمله که آمریکاییها اصالت را در قدرت میبینند، گفت: کسانی که خط فکری جامعه آمریکایی را شکل میدهند مانند فوکویاما، به دنبال حکومت غیراخلاقی نخبگان هستند. در واقع آنها معتقد هستند اگر یک رئیس جمهور اخلاق را در مراودات بین المللی رعایت کند، حتماً شکست میخورد و آنچه باید رعایت کند، حفظ قدرت است.
وی افزود: قدرت در کلام ایالات متحده این است که همه دنیا باید بسیج شوند تا منافع آمریکا تأمین شود. چنانچه دولتی مستقل بود و نخواست در این مسیر حرکت کند با برخی از ابزارها مانند ابزار حقوق بشر، باید دولت آن کشور را تغییر داد تا فرد مورد نظر آمریکا حاکم شود. آمریکا در دوره چاوز تلاش زیادی کرد برای آنکه از اهرم حقوق بشر استفاده کند تا دولت ونزوئلا را تغییر دهد.
پاک آئین با اشاره به اینکه اعمال فشار بر کشورهایی مانند چین، روسیه و ایران با هدف اختلال در شیوه حکمرانی این کشورها توسط آمریکا صورت میگیرد، اظهار کرد: آمریکا میخواهد کشورهای مخالف خود را دچار مشکل جدی کند و اگر بتوانند، حکومت آنها را تغییر دهند.
وی ضمن اشاره به این موضوع که اعمال فشار به کشورهای جهان با ابزار حقوق بشر توسط آمریکا مسبوق به سابقه است، یک نمونه ذکر کرد و افزود: در سال ۱۳۶۷ در زامبیا، سفیر بودم و نخستین انقلاب مخملی در این کشور توسط آمریکا رخ داد. در طی این انقلاب مخملی، رئیس جمهور وقت که از پیش قراولان مبارزه با آپارتاید و نژادپرستی بود، توسط ابزار حقوق بشر سرنگون شد. این کار با هدایت مستقیم جیمی کارتر و استفاده ابزاری از نهادهای مالی بین المللی صورت گرفت.
سفیر سابق ایران در آذربایجان درباره انگیزههای گسترش حقوق بشر آمریکایی در دنیا گفت: یکی از مهمترین انگیزههای این اقدامات، حمایت از طرفداران غرب در مناطق مختلف جهان است تا در صورت امکان، آنها را به قدرت برسانند. آمریکاییها با استفاده از ابزار حقوق بشر تلاش دارند دولتهای مستقل که با سیاستهای یک جانبه گرایانه آمریکا مخالفت میکنند را سرنگون کنند.
وی با اشاره به کشور افغانستان تصریح کرد: این کشور یکی از نمادهای قربانی حقوق بشر غربی است. بعد از داستان ساختگی ۱۱ سپتامبر، آمریکاییها در کنار ناتو تصمیم گرفتند به افغانستان لشکرکشی کنند. آنها اعلام کردند این کار را برای مبارزه با تروریسم و مقابله با قاچاق مواد مخدر و آموزش نیروهای افغانستانی بود.
محسن پاک آئین به وضعیت امروز افغانستان بعد از ۲۰ سال حضور آمریکا در این کشور اشاره و عنوان کرد: امروز تروریسم نه تنها از بین نرفته است، بلکه گروه دیگری با نام داعش که دست پرورده خود آمریکا است، به افغانستان آمده است. همچنین تولید مواد مخدر ۶۰ برابر شده است درحالیکه قرار بود انگلیسیها مواد مخدر را در این کشور کاهش دهند.
عضو شورای راهبردی مجمع جهانی صلح اسلامی در گفتگو با رادیو گفتوگو از نقض حقوق بشر در افغانستان توسط آمریکاییها گفت و بیان کرد: آمریکاییها در زمان حضور خود به اشکال مختلف حقوق مردم افغانستان را نقض میکردند. این موضوع در زندانهای این کشور به خصوص بگرام بسیار زیاد گزارش شده است.
وی با نقل خاطرهای از دیدار خود با یکی از مقامات ارشد افغانستان در چند سال قبل گفت: این مقام ارشد تعریف کرد که سربازان آمریکایی انگشتان زندانیان افغانستانی را میبرند و با آنها بازی انجام میدهند. همچنین در چند مورد مشاهده کرده است که سربازان آمریکایی با بریدن سر زندانیان افغان، با آنها فوتبال بازی میکنند. همچنین با کمی جستجو در فضای سایبر میتوان مشاهده کرد آمریکاییها چه اقدامات وحشتناکی انجام دادهاند.
سفیر سابق ایران در آذربایجان درباره چرایی نقش دائم حقوق بشر توسط آمریکا اظهار کرد: آمریکا به دنبال حفظ قدرت خود است و در مسیر دیکته کردن نگاه خود به جهانیان، هیچ محدودیت اخلاقی ندارد. آنها اگر احساس کنند با جنگ میتوانند منافع خود را تأمین کنند، این کار را انجام میدهند و اگر فکر کنند با شکنجه و نقض حقوق بشر از طریق ایجاد تروریسم میتوانند به این موقعیت دست پیدا کنند، از انجام آن خودداری نمیکنند.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/