دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 تير 1400 - 12:27
حسین غلامی در گفت‌وگو با آنا:

سهمیه یونیورسالیتی تنها به دوی ۱۰۰ متر داده می‌شود/ حضور فصیحی نقطه عطف دوومیدانی بانوان است

کارشناس دوومیدانی کشورمان گفت: حضور فرزانه فصیحی نقطه عطف دوومیدانی ایران محسوب می‌شود و باید این حضور را به فال نیک بگیریم تا انگیزه ورزشکاران ایران بیشتر شود.
کد خبر : 590930
فصیحی



حسین غلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره اهدای سهمیه یونیورسالیتی به فرزانه فصیحی در دوی ۱۰۰ متر گفت: این سهمیه که در واقع همان وایلدکارت محسوب می‌شود، به کشورهایی تعلق می‌گیرد که بتوانند در توسعه این رشته پیشرفت کنند. معمولاً کشورهایی که در بخش بانوان موفق به کسب سهمیه نشده‌اند از سوی کمیته بین‌المللی المپیک این سهمیه به آنها داده می‌شود. ایران در دوی ۱۰۰ متر جزء کشورهایی بود که توانست سهمیه وایلدکارت بگیرد. البته تا آنجایی که من اطلاع دارم این سهمیه تنها در رشته ۱۰۰ متر اختصاص داده می‌شود. حتی در المپیک ۱۹۶۴ توکیو که سیمین صفامهر توانست به المپیک راه پیدا کند، از طریق این سهمیه جواز حضور کسب کرد.


کارشناس دوومیدانی کشورمان عنوان کرد: در واقع کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون جهانی خودشان تعیین می‌کنند که در چه ماده‌ای سهمیه وایلدکارت تعلق بگیرد. به نظرم حضور فرزانه فصیحی نقطه عطف دوومیدانی ایران محسوب می‌شود. باید این حضور را به فال نیک بگیریم تا انگیزه ورزشکاران ایران بیشتر شود. البته کار او سخت خواهد بود به این خاطر که قبل از حضور در مرحله مقدماتی المپیک باید یک مرحله پیش‌مقدماتی را از سر بگذراند. در مرحله پیش‌مقدماتی ورزشکاران باید یا رکورد ورودی المپیک در دوی ۱۰۰ متر که ۱۱.۱۵ ثانیه کسب کنند یا اینکه دو نفر از بهترین دوندگان از بین شرکت‌کنندگان انتخاب و به مرحله مقدماتی المپیک راه پیدا می‌کنند. اگر نتوانند چنین نتیجه‌ای کسب کنند حذف می‌شوند و به مرحله مقدماتی راه پیدا نمی‌کنند.


غلامی تأکید کرد: امیدوارم فرزانه فصیحی در این مسابقات رکورد ملی خود را ارتقا دهد. کار سخت خواهد بود و ما نباید توقع نتیجه از او داشته باشیم اما همین که در المپیک حضور پیدا می‌کند، نتیجه قابل قبولی است. هدف از سهمیه وایلدکارت این است که ورزشکاران انگیزه پیدا کنند و بتوانند در مسابقات پیش رو و المپیک‌های آینده با انگیزه فراوان ظاهر شوند. حضور فصیحی در المپیک به بانوان ما این امید را می‌دهد که آنها می‌توانند چنین تجربه‌ای را پشت سر بگذارند. هر چند که فصیحی در دوران پایان ورزش حرفه‌ای خودش حضور دارد اما شرکت او در المپیک نقطه عطف دوومیدانی بانوان خواهد بود.


کارشناس دوومیدانی کشورمان در پاسخ به این سؤال که سهمیه یونیورسالیتی به رشته‌های دیگر تعلق می‌گیرد یا خیر؟ عنوان کرد: معمولاً این سهمیه به دوی ۱۰۰ متر اختصاص داده می‌شود. همان‌طور که گفتم از سوی IOC و فدراسیون جهانی، ماده مورد نظر تعیین می‌شود. از بین دوندگان سرعت، فرزانه فصیحی بهترین انتخاب بود. البته همان‌طور که گفتم سهمیه وایلدکارت در گذشته هم وجود داشته است. مثلاً در دوی استقامت و نیمه استقامت، سجادی موفق به کسب سهمیه وایلدکارت شد، در المپیک لندن، مریم طوسی تنها ۹ صدم ثانیه تا ورودی المپیک فاصله داشت اما آن زمان سهمیه وایلدکارت اهدا نشد، به این خاطر که آنها با توجه به شرایط آن موقع تصمیم گرفته بودند چنین سهمیه‌ای اختصاص داده نشود اما در این دوره از المپیک خوشبختانه این فرصت برای بانوان دوومیدانی رقم خورد و از بین دوندگان سرعت، فصیحی بهترین گزینه بود. امیدوارم این بانوی دوومیدانی‌کار کشورمان با انگیزه‌ای که به دست آورده تا میدان المپیک بتواند رکورد خود را ارتقا دهد. هر چند که رسیدن به رکورد ورودی المپیک کار بسیار سختی خواهد بود.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب