دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 تير 1400 - 11:10

ترس جهان از بازگشت کرونای دلتا

نشریه مطرح فوربس دیروز شنبه در گزارشی به تازه‌ترین تحرکات جهانی ویروس هندی که هفته‌هاست به ویروس «دلتا» شهرت یافته، پرداخته است. آن‌طور که از اقدامات و تدارک محدودیت‌های جدید در کشورها حتی کشورهای واکسینه‌شده برمی‌آید، بازگشت دوباره این ویروس به نوعی دولت‌ها را نگران کرده است.
کد خبر : 590896
دلتا



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نشریه مطرح فوربس دیروز شنبه در گزارشی به تازه‌ترین تحرکات جهانی ویروس هندی که هفته‌هاست به ویروس «دلتا» شهرت یافته، پرداخته است. آن‌طور که از اقدامات و تدارک محدودیت‌های جدید در کشورها حتی کشورهای واکسینه‌شده برمی‌آید، بازگشت دوباره این ویروس به نوعی دولت‌ها را نگران کرده است.


دلتا 10 درصد کل ابتلاها


فوربس گزارش را این گونه آغاز می‌کند: «گونه ویروس دلتا که برای نخستین‌بار در هند شناسایی شد و نسبت به سویه‌های ویروس کرونا شدت بیشتری دارد، از 5 ژوئن (15خرداد) عامل حدود10 درصد از تمام ابتلاهای جدید در ایالات متحده است که باعث شیوع کووید19 در کشورهایی دیگر مانند استرالیا و چند کشور اروپا و شرق آسیا شده است.


WHO چه گفت؟


در گزارش فوربس به واکنش سازمان بهداشت جهانی هم اشاره شده است: «دکتر مایکل رایان مدیر اجرایی برنامه اضطراری جهانی WHO روز جمعه در نشستی خبری گفت: انتشار این گونه کووید19 به این معناست که مردم باید اقدامات بهداشت عمومی مانند استفاده از ماسک، ضدعفونی مکرر و فاصله اجتماعی را با احتیاط و دقت بیشتری ادامه دهند.


واکسینه‌ شده‌ها هم می‌توانند ناقل باشند


همچنین دکتر بروس آیلوارد، مشاور ارشد سازمان بهداشت جهانی به نکته تعجب‌برانگیز و مهمی اشاره کرده است: «افراد کاملا واکسینه شده هم باید این مراقبت‌های ایمن‌زا را انجام دهند». او تاکید کرده که همه مردم می‌توانند در نهایت به عنوان بخشی از زنجیره انتقال باشند، حتی اگر هر دو دوز واکسن را دریافت کرده باشند.


در بخش دیگری از گزارش فوربس آمده است: دکتر ماریا ون کرخووه، سرپرست فنی سازمان بهداشت جهانی در کووید19 گفته است: در عین حال که واکسن‌ها «به طرز باورنکردنی در جلوگیری از تشدید بیماری و مرگ و میر ناشی از آن» از جمله در برابر نوع دلتا موثر هستند اما باید تصریح کرد که گونه ویروس دلتا «یک نوع خطرناک» به شمار می‌آید که ممکن است شیوع آن عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد.


اعتراض WHO به سیاست حذف ماسک


فوربس اعتراض WHO درباره حذف ماسک را این‌طور روایت کرده است: طی هفته‌های اخیر که آمار واکسیناسیون در برخی کشورها از جمله آمریکا افزایش داشت، این کشورها استفاده نکردن از ماسک را در برخی مراکز مجاز کردند که این موضوع با اخطار و اعتراض سازمان بهداشت جهانی مواجه شده است.


هم‌اکنون تخمین زده می‌شود که شیوع گونه ویروس دلتا که در دو هفته اخیر در ایالات‌متحده افزایش داشته، در نهایت به سویه غالب این کشور تبدیل شود. WHO هشدار داده است که شیوع این نوع «بزرگ‌ترین تهدید» دربرابر تلاش ایالات‌متحده و جهان برای ریشه‌کن‌کردن کووید19است.


واقعیت تلخ


فوربس نوشته است: بسیاری از کشورهایی که در هفته‌های اخیر با بیشترین موج کووید19 روبه‌رو شده‌اند، در بالاترین میزان واکسیناسیون در جهان قرار دارند؛ مانند اروگوئه، بحرین، مالدیو و آخرین نقطه ای که آمار واکسیناسیون بالا دارد اسرائیل است که اکنون با موج جدید مبتلایان روبه‌رو شده است.


عضو کمیته علمی ستاد کرونا:


«دلتا» به احتمال زیاد در ایران در حال پخش است


پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، با بیان این‌که موج پنجم کرونا در کشور شروع شده است، گفت: ویروس جدیدی که در حال چرخش است، به احتمال زیاد ویروس هندی دلتاست و سرایت‌پذیری آن بسیار شدید است و هر شخص بیمار می‌تواند 8 تا 12 نفر را درگیر کند. به گزارش «انتخاب» ،


وی با اظهار نگرانی و تاکید بر این‌که کشور در موج پنجم کرونا قرار گرفته است،افزود: هم اکنون شهرهای جنوبی کشور قرمز است و ما 32 شهر قرمز داریم.


وی بیان کرد : فیروزکوه و دماوند که در همسایگی تهران هستند، قرمزند و تهران هم نمی‌تواند وضعیت عادی داشته باشد. در یک تا دو هفته آینده با موج جدیدی از بیماری در تهران مواجه خواهیم شد.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب