دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

بی‌نظمی‌های ادامه‌دار در جدول پخش سریال‌های تلویزیون/دودی که با «رعد و برق» برخاست و از «دودکش» به چشم مخاطب می‌رود!

تعویق آغاز پخش سریال «دودکش» به بهانه انجام مراحل فنی باردیگر ضرورت برنامه‌ریزی بهتر در جدول پخش تلویزیون را گوشزد کرد.
کد خبر : 590683
سریال دودکش

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا در حالی که قرار بود پخش سریال تلویزیونی «دودکش ۲» به کارگردانی برزو نیک‌نژاد و تهیه‌کنندگی زینب تقوایی از شنبه پنجم تیر ماه آغاز شود، امروز اعلام شد که به دلیل انجام مراحل پست پروداکشن، این مجموعه کمدی از سه شنبه هفته جاری هشتم تیرماه روی آنتن خواهد رفت.


گروه تولید این سریال این روزها پس از بازگشت از گرگان به ضبط بخش‌های باقیمانده در تهران و انجام مراحل فنی سریال می‌پردازند. هومن برق‌نورد، امیرحسین رستمی، سیما تیرانداز، نگار عابدی، محمدرضا شیرخانلو، یاس نوروزی و الهام اخوان و (با حضور) بهنام تشکر و (بازیگران خردسال) حسین شهبازی، مهنا سیدی، هانا عباسی در «دودکش ۲» بازی دارند.


یک بی‌نظمی سابقه‌دار!


این اولین بار نیست که در چند ماه اخیر یک سریال تلویزیونی با وجود اعلام قبلی و مشخص‌شدن زمان پخش به تعویق می‌افتد.


شاید مهم‌ترین نمونه در این زمینه به ماه مبارک رمضان امسال و مجموعه «رعد و برق» به کارگردانی بهروز افخمی مربوط است. پس از کش و قوس‌های فراوان و تأخیر در آغاز پخش، مخاطبان شبکه پنج فقط شاهد یک قسمت از این سریال شدند و با اعلام روابط عمومی شبکه پنج سیما به دلیل آماده نبودن قسمت‌های باقیمانده، رعد و برق از کنداکتور پخش این شبکه خارج شد.


در نخستین شب ماه رمضان، نخستین قسمت سریال «رعد و برق» که قرار بود ساعت ۲۳ روی آنتن شبکه پنج برود، بدون هیچ توضیح قبلی پخش نشد. شب بعد، اولین قسمت سریال روی آنتن رفت؛ اما شامگاه سوم ماه مبارک رمضان درحالی که مخاطبان منتظر پخش قسمت دوم بودند باز هم این اتفاق نیفتاد. داوود هاشمی تهیه‌کننده این مجموعه در گفت‌وگویی، طولانی شدن آماده‌سازی فنی را دلیل این موضوع دانست و از پخش سریال طبق برنامه از روز شنبه (چهارم ماه رمضان) خبر داد. اما شنبه وعده‌ داده شده هم از راه رسید و بازهم خبری از «رعد و برق» نشد.


بی‌نظمی‌های ادامه در جدول پخش سریال‌های تلویزیون/دودی که با «رعد و برق» برخاست و با «دودکش» به چشم مخاطب می‌رود!


سرانجام در عصر چهارمین روز ماه مبارک رمضان روابط عمومی شبکه پنج سیما اطلاعیه‌ای منتشر کرد و از حذف کامل این سریال از کنداکتور پخش خبر داد. در بخشی از این اطلاعیه آمده بود: «علی‌رغم برنامه‌ریزی در بیش از یک سال گذشته برای پخش سریال «رعد و برق»، اما به دلیل سنگینی پروژه، حجم زیاد جلوه‌های ویژه و تروکاژهای زیبا، عوامل سازنده رعد و برق موفق نشدند این سریال را به‌موقع و در زمان تعیین‌شده به آنتن برسانند، لذا این مجموعه تلویزیونی به صورت موقت از کنداکتور ماه رمضانی شبکه پنج سیما حذف شد».


سازندگان سریال «رعد و برق» هم با صدور اطلاعیه‌ای درباره این اتفاق توضیح دادند. آنها در این متن با پذیرش این که توقف موقتی پخش این سریال اتفاقی نادر در تلویزیون است، مواجهه با مشکلات پیش‌بینی‌نشده در یک سال و اندی تصویربرداری را از معضلات تولید این مجموعه دانسته و افزودند: «بی شک کسانی که بُعد مسافت، برفگیری، برودت هوا و بارندگی در مناطقی چون توسکستان، ارتفاعات دراز نو، دشت سرعلی‌آباد، خوش‌ییلاق شاهرود و ... را تجربه کرده‌اند، درک روشن‌تر و بهتری از شرایط دشوار تولید سریال «رعد و برق» و ناملایمات گریزناپذیر مبتلا به سازندگان خواهند داشت. مشکلاتی که شاید تنها گوشه‌ای از آنها در تصاویر منتشر شده از پشت صحنه سریال ملموس باشد».


این حجم از منت‌ گذاشتن بر سر مخاطب به خاطر ارائه یک کار باکیفیت منطقی نیست. این استدلال که خروج «رعد و برق» از کنداکتور پخش و جایگزین شدن یک سریال خارجی به جای آن به احترام مخاطبانی است که می‌خواهند اثری باکیفیت ببینند هم به‌ همان اندازه نامقبول است. تصور کنید که متولی پخش مستقیم یک مسابقه حساس فوتبال، ناکامی در پوشش این مسابقه و پخش یک بازی ضبط‌شده به جای آن را اینگونه توجیه کند که به احترام مخاطبان نخواستیم آنها مسابقه را با کیفیت پایین و یا قطع مکرر ارتباط ببینند!


تعلیق مخاطب با تعویق قسمت آخر!


تعویق زمان پخش سریال ماه رمضانی شبکه یک نیز هم در همان ایام خبرساز شد. پس از این که قسمت بیست و پنجم مجموعه تلویزیونی «احضار» یک روز پس از عید فطر روی آنتن یک سیما رفت، اعلام شد که قسمت آخر این سریال یک هفته بعد (۳۱ اردیبهشت‌ماه) روی آنتن شبکه یک سیما خواهد رفت.


علیرضا افخمی، کارگردان این با انتشار ویدئویی دلیل این وقفه را ابتلای سه تن از بازیگران اصلی این مجموعه یعنی آرش مجیدی،آدرینا صادقی و سعیده عرب به کرونا عنوان کرد. افخمی با اشاره به این که روند تولید «احضار» هشت ماه طول کشیده است و در این مدت تعدادی از عوامل فنی از جمله صدابردار و مدیر تصویربرداری هم درگیر کرونا شده‌اند، اعلام کرد که با توجه به این که سه بازیگر یاد شده از بازیگران اصلی سریال هستند امکان ادامه کار فراهم نبود و به همین دلیل قسمت آخر سریال با تأخیر پخش خواهد شد.


بی‌نظمی‌های ادامه در جدول پخش سریال‌های تلویزیون/دودی که با «رعد و برق» برخاست و با «دودکش» به چشم مخاطب می‌رود!


شاید برای سریال‌هایی که در اوایل شیوع کرونا تولید شدند، این توجیه که کرونا باعث وقفه در روند تولید و پخش شده است قابل قبول باشد، اما برای مجموعه‌ای که به گفته کارگردان آن از هشت ماه پیش روند تولید خود را آغاز کرده است، ارائه چنین توجیهی مقبول نیست. به این ترتیب مخاطبانی که حدود یک ماه هر شب پای سریال «احضار» نشسته‌اند حالا باید با یک گسست زمانی یک هفته‌ای فرجام این مجموعه تلویزیونی را به تماشا بنشینند.


در نوروز ۱۳۹۹ نیز فصل ششم سریال «پایتخت» به همین بهانه یعنی شیوع کرونا ناتمام ماند و در نهایت دو قسمت پایانی آن با کیفیتی نازل در نوروز ۱۴۰۰ روی آنتن رفت و شاید همین موضوع به‌جای آنکه یک اتفاق نادر باشد، سنگ بنایی شد برای باب شدن یک رویه غلط در تلویزیون؛ که آن هم چیزی نبود جز بی‌توجهی به مخاطبی که وقت می‌گذارد و سریال‌هایی نه چندان با کیفیت را دنبال می‌کند. البته این را هم نباید از قلم انداخت که فصل دوم سریال «زیرخاکی» هم که قرار بود در ماه رمضان امسال روی آنتن برود، به پخش نرسید و از هفته اول خردادماه روی آنتن رفت.


به نظر می‌رسد مدیران سیما برای برقراری نظم در جدول پخش و احترام به مخاطبان نیازمند یک تجدیدنظر کلی و اساسی در شیوه تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی هستند.تغییر زمان آغاز سریال یا تعویق پخش برخی قسمت‌های آن بیش از هرچیز نشانگر ضعف برنامه‌ریزی و عدم احترام به زمانبندی و شعور مخاطبان است. و نتیجه آن در درازمدت ریزش بینندگان خواهد بود.


انتهای پیام/۴۱۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب