مخالفت اتیوپی با دخالت شورای امنیت برای حل بحران سد النهضه
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، اتیوپی با ارسال نامهای به شورای امنیت سازمان ملل با تلاش مصر و سودان جهت دخالت شورای امنیت بینالملل در موضوع سد النهضه اعلام مخالفت کرد.
آدیسآبابا اعلام کرد: این موضوع خارج از حوزه اختیارات شورای امنیت است.
آدیسآبابا از شورای امنیت خواست تا مصر و سودان را به ادامه مذاکرات بر اساس حسن نیت به سرپرستی اتحادیه آفریقا تشویق نماید.
اتیوپی در نامه خود ابراز داشت: اقدامات اخیر مصر و سودان درواقع استمرار همان طرح سازمانیافتهای است که این دو کشور بهمنظور برهم زدن فرآیند شکلگرفته به رهبری اتحادیه آفریقا و ناکارآمد نشان دادن آن در پیشگرفتهاند. این موضوع نتیجهای جز از بین رفتن اعتماد میان سه کشور مصر و اتیوپی و سودان به همراه نخواهد داشت.
در نامه اتیوپی به شورای امنیت سازمان ملل تأکید شده است که دومین مرحله آبگیری در موسم باران پیش رو شکل خواهد گرفت که از ماه ژوئیه آغاز خواهد شد.
مریم الصادق المهدی وزیر امور خارجه سودان روز سهشنبه هفته گذشته در نامهای از شورای امنیت خواست در نزدیکترین زمان ممکن نشستی را بهمنظور بررسی اختلافهای موجود درباره سد النهضه اتیوپی و تأثیر آن بر زندگی و امنیت میلیونها تن از ساکنان کرانه نیل در کشورهای سودان، مصر و اتیوپی برگزار کند.
عمر الفاروق سید کامل سخنگوی رسمی دولت سودان در پرونده سد النهضه گفت: وزیر امور خارجه در نامهای به رئیس شورای امنیت از وی خواست تمامی طرفها را به پایبندی بر تعهداتشان و اجتناب از اتخاذ هرگونه اقدام یکجانبه تشویق کند و از اتیوپی بخواهد از آبگیری کامل سد النهضه خودداری کند.
وزیر امور خارجه سودان در این نامه همچنین از شورای امنیت و تمامی طرفهای ذیربط خواست تا با میانجیگری و بکارگیری راههای مسالمتآمیز بهمنظور پایان دادن به اختلافات برای حلوفصل مسالمتآمیز در مذاکرات سد النهضه تلاش کنند.
سودان، مصر و اتیوپی نزدیک به یک دهه است که در مورد مدیریت و پر کردن مخزن سد النهضه که آدیسآبابا بر رود نیل ساخته در حال مذاکره هستند اما تاکنون توافقی بین دو طرف حاصل نشده است.
این پروژه که در سال ۲۰۱۱ به بهرهبرداری رسید در صورت تکمیل و آبگیری کامل بزرگترین تأسیسات برقآبی در آفریقا خواهد بود. دو کشور پاییندست یعنی سودان و مصر از اینکه این سد تأسیسات آنها را تهدید کند، بیم و هراس دارند.
سودان میانجیگری سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و ایالاتمتحده را در این مورد پیشنهاد میکند. تاکنون چندین دور مذاکره دراینباره میان آدیسآبابا، قاهره و خارطوم با میانجیگری و ابتکار کشورهای مختلف ازجمله آمریکا، کشورهای عرب حوزه خلیجفارس و اتحادیه عرب انجامشده اما تاکنون به هیچ نتیجه مثبتی نرسیده است.
مصر پیشتر نیز از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بود که مانع اقدامات یکجانبهای شود که میتواند فرصت دستیابی به یک توافق را تحتالشعاع قرار دهد.
با وجود این اختلافها و در میان حساسیتهای دو کشور مصر و سودان، نخستوزیر اتیوپی تأکید کرد مرحله دوم آبگیری سد النهضه در موعد مقرر انجام خواهد شد.
آبی احمد در سخنانی گروههای داخلی و خارجی را به کوشش برای تهدید ثبات اتیوپی متهم و تأکید کرد: این فشارها مانع از آبگیری سد النهضه نخواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/