دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 تير 1400 - 12:30
در مسیر نخبه‌پروری/۶۵ امیرخان در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

درخشش پژوهشگران جوان و نخبه در 3 دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات جهان

ترویج علوم کاربردی با به‌کارگیری استادان و دانشجویان توانمندرئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی علی‌آباد کتول از ترویج علوم کاربردی با استفاده از توانمندی استادان و دانشجویان خبر داد و گفت: کسب رتبه‌ در سه دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات جهان از افتخارات این باشگاه است.
کد خبر : 590608
محمد امیرخان



گروه استان‌های خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.




بیشتر بخوانید:


اختراع ۲ دستگاه نمونه‌برداری


از ساخت روبات هوشمند مین‌یاب تا تولید صابون ضد جوش و لک


حمایت همه‌جانبه از دانشجویان نخبه در باشگاه پژوهشگران جوان


ساخت کاغذهای چاپ و تحریر با ذرات نانورس و کربنات کلسیم


از ساخت روبات هوشمند مین‌یاب تا تولید صابون ضد جوش و لک


از ثبت ۲ اختراع تا چاپ ۱۲ مقاله ISI توسط پژوهشگران جوان


لزوم هویت‌بخشی به جایگاه باشگاه پژوهشگران جوان در واحدهای دانشگاهی


طرح‌های تولیدی کشاورزی در دستور کار باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان


تعریف پروژه‌های دانشگاهی ارتباط با صنعت در باشگاه پژوهشگران جوان


برنامه شناسایی و حمایت از نخبگان در ۴ بخش اجرا می‌شود




خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» به‌منظور آشنایی با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول با محمد امیرخان رئیس این باشگاه و عضو هیئت علمی صنایع واحد دانشگاهی علی‌آباد کتول گفت‌وگو کرده است که از نظر کاربران می‌گذرد.


آنا: خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول بیان کنید.


امیرخان: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول از حدود دو دهه قبل فعالیت‌های خود را آغاز کرده و در این مدت، بیش از ۱۰ مسئول در این بخش فعالیت کرده‌اند؛ البته در گذشته، بخش انجمن‌های علمی دانشجویی مستقل از باشگاه پژوهشگران بود در حالی که سال گذشته این دو بخش ادغام شدند.


آنا: فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان واحد علی‌آباد کتول در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟


امیرخان: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول با همکاری انجمن‌های علمی بیش از ۱۰۰ کارگاه آموزشی، وبینار و سخنرانی علمی در دو سال گذشته برگزار کرده که برگزاری مسابقات، بازدیدهای علمی و فعالیت‌های خیریه‌ای از دیگر برنامه‌های اجراشده در این باشگاه است. اکنون در نظر داریم علاوه بر پیگیری این برنامه‌ها در دو بخش تولید محتوای الکترونیکی و راه‌اندازی نشریه‌های دانشجویی حضوری فعال داشته باشد. سال جاری هم دو شماره از نشریه سفیران سپید به چاپ رسیده است.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟


امیرخان: مهم‌ترین فعالیت حال حاضر باشگاه ایجاد سایت حاوی آموزش‌های مجازی برگزار شده توسط باشگاه و انجمن‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول است. هدف اصلی این سایت ارائه آموزش‌های باکیفیت برای همه دانشجویان و حتی غیردانشجویان بوده و به بیان دیگر این واحد دانشگاهی در نظر دارد به‌صورت رایگان به ترویج علوم کاربردی مختلف در جامعه بپردازد، به‌گونه‌ای که همه افراد در هر زمان و مکان به‌سادگی به این آموزش‌ها دسترسی داشته باشند. برنامه و سیاست اصلی باشگاه در این زمینه به‌کارگیری مدرسان توانمند برای آموزش دوره‌های کوتاه‌مدت و کاربردی است. در برخی از آموزش‌ها سعی شده که از دانشجویانی که در زمینه‌ای خاص دارای توانمندی و تخصص هستند، استفاده شود.


آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.


امیرخان: حمایت و پشتیبانی همکاران ستادی تأثیر بسزایی در پیشبرد اهداف باشگاه‌ واحدهای دانشگاهی دارد که مواردی شامل پاسخگویی سریع‌تر مکاتبات و درخواست‌های باشگاه‌های واحدها، سفرهای استانی مسئولان به‌منظور بررسی وضعیت باشگاه‌های کشور، برگزاری جلسات مجازی پرسش و پاسخ برای رؤسای باشگاه‌ها به‌صورت استانی، بررسی و رفع همپوشانی فعالیت‌های باشگاه‌ها و انجمن‌های دانشجویی و ایجاد بسترهای مناسب برای انجام فعالیت‌های مجازی باشگاه‌ها می‌تواند این تأثیرگذاری را بهبود بخشد.


آنا: افتخارات و جوایز ملی و بین‌المللی باشگاه متبوع شما در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟


امیرخان: سال گذشته، تعدادی از اعضای باشگاه که در هیئت مدیره انجمن علمی دانشجویی پرستاری بودند موفق به کسب رتبه نخست بین انجمن‌های علمی دانشجویی کشور شدند. یکی از اعضای باشگاه در مسابقات کشوری قرآن کریم حائز رتبه برتر شد. کسب چند مقام کشوری در مسابقات روباتیک و سازه‌های ماکارونی از دیگر افتخارات باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول است.


کسب رتبه‌های برتر در دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات جهان (زاگرب کرواسی، ۲۰۱۴)، مسابقات بین‌المللی اختراعات جهان (ورشو لهستان، ۲۰۱۴) و مسابقات بین‌المللی اختراعات جهان (کره جنوبی، ۲۰۱۰) نمونه‌هایی از موفقیت‌های بین‌المللی اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد علی‌آباد کتول است.


آنا: آیا باشگاه متبوع شما دستاورد و محصول شاخصی دارد؟ و برنامه و دستور کاری جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود؟


امیرخان: طراحی و ساخت دستگاه تنظیم روشنایی لامپ‌های کم‌مصرف، طراحی و ساخت مدار گسترده یک منبع تغذیه سوئیچینگ از نوع پوش پول، کنترل مرکزی مین‌بار اتاق‌های هتل، قفل ضدسرقت اتومبیل، خشک‌کن خودکار برگ توتون، ساخت دستکش پوش لاتکس و ساخت قفل میل ریش تریلر از مهم‌ترین دستاوردهای اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول در گذشته بوده است.


اکنون با توجه به شرایط خاص کشور که متأثر از ویروس کروناست، این باشگاه برنامه‌های گسترده‌ای را به‌منظور تولید محتواهای الکترونیکی در دست اجرا دارد به‌گونه‌ای که تاکنون چند کارگاه آموزشی تولید محتوا و ساخت انیمیشن در سال گذشته توسط باشگاه برگزار شد و تعداد زیادی از محتواهای آموزشی ضبط و آماده شده است. پیشرفت کار در این زمینه حدود ۷۰ درصد بوده است و سال جاری این مجموعه در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.


آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شده‌اید؟


امیرخان: شرایط روانی ایجادشده در ابتدای دوره کرونا، تأثیر منفی روی کل فعالیت‌های علمی جامعه به‌ویژه باشگاه پژوهشگران گذاشته بود و از آنجایی که نه دانشگاه و نه دانشجویان تجربه چنین شرایطی را نداشتند، عملاً همه فعالیت‌ها به‌صورت سعی و خطا انجام می‌شد و ارزیابی فعالیت‌ها هم عمدتاً از دیدگاه کمی (و نه کیفی) بود. رفته‌رفته شرایط کاری بهتر شد و هم‌افزایی خوبی بین برنامه‌های ستاد مرکزی و واحدهای دانشگاهی صورت گرفت. امروزه شاهد آن هستیم که دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول، بستر و زیرساخت‌های مناسبی را برای برگزاری فعالیت‌های غیرحضوری فراهم آورده و البته دانشجویان هم با چنین شرایطی کنار آمده‌اند و استقبال بیشتر و بهتری از فعالیت‌های غیرحضوری باشگاه انجام می‌دهند؛ البته باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول موفق به تولید محصولات ضدکرونا نشده است.


آنا: در راستای آخرین سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامه‌هایی پیش‌رو دارید و دستور کارها چیست؟


امیرخان: در این زمینه برنامه‌های مختلفی در دستور کار قرار گرفته که اهم آنها عبارتند از برگزاری چند وبینار علمی ملی در قالب طرح سردار دل‌ها، برگزاری مسابقات دانشجویی، تیم‌سازی و تقویت دانشجویان برای شرکت در مسابقات دانشجویی، طرح‌های دانشجویی فطرت و ... .


آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردارید. ارزیابی شما از کارکردهایشان چیست و آیا برنامه‌ای برای پیشرفت آنها دارید؟


امیرخان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول اکنون دارای ۱۰ انجمن فعال در گروه‌های تربیت‌بدنی، معماری، کامپیوتر، مدیریت، حسابداری، برق، پرستاری، زبان، ریاضی و مهندسی پزشکی است. قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه و نیز ارائه رویکردی برای رتبه‌بندی آنها ازجمله کارهای مثبتی است که سال گذشته در ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران انجام شد.


سال گذشته، انجمن پرستاری این واحد دانشگاهی با کسب امتیاز بسیار بالایی در رتبه نخست رده‌بندی انجمن‌های علمی دانشجویی کل دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت. عوامل اصلی در کسب این موفقیت قطعاً تلاش و پشتکار خود دانشجویان و حمایت مسئولان دانشگاه است.


در گذشته فعالیت‌های انجمن‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول محدود به چند انجمن بود و انجمن‌های دیگر بعضاً بدون فعالیت و یا با فعالیت حداقلی به کار خود ادامه می‌دادند که سال جاری، همه انجمن‌ها، عملکرد قابل ذکری را از خود به جا گذاشته‌اند؛ البته شرایط خاص جامعه امروز که تحت تأثیر بیماری حاصل از ویروس کووید-۱۹ قرار گرفته، دامنه کاری فعالیت‌ها را محدود کرده است. برنامه‌های اصلی این واحد دانشگاهی تمرکز بر فعالیت‌های مجازی و یا حضوری با تعداد کم مانند برگزاری وبینارها و سخنرانی‌های مجازی، ارائه نشریات دانشجویی، تولید محتوای الکترونیکی و ... دارد.


آنا: و کلام آخر....


امیرخان: از همه استادان دانشگاه تقاضا دارم که ارتباط بیشتر و نزدیک‌تری با انجمن‌های علمی دانشجویی داشته باشند و مسئولان باشگاه‌ها را در پیشبرد برنامه‌ها و اهداف یاری کنند. تجربه همکاری با استادان در فعالیت‌های فوق برنامه قطعاً تجربه بسیار شیرین و ارزشمندی برای دانشجویان خواهد بود و دانشجویان می‌توانند علاوه بر کلاس‌های درسی، از توانمندی‌های آنان در بخش انجمن‌های علمی نیز بهره‌مند شوند.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب