دادگاه باید آخرین مرحله حل اختلافات باشد/ نهاد میانجیگری در ۱۵ استان آماده شروع به کار است
به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا، هادی صادقی پیش از ظهر امروز در آیین افتتاح سازمان داوری وزارت تعاون گفت: همگان داوری سازمانی را میشناسند. پیش از این سازمانهای داوری داشتیم که بسیار محدود بودند اما در حال حاضر سرآغاز فصل جدیدی در داوری هستیم که به واسطه آن بسیاری از داوران تحت پوشش این سازمانها قرار میگیرند و وارد حل و فصل اختلافات شوند. البته کار به اینجا متوقف نخواهد شد و سازمانها و مراکز داوری افتتاح خواهند شد.
رئیس شورای حل اختلاف افزود: یکی از سیاستهایی که در شوراهای حل اختلاف پیگیری شده این است که تا میتوانیم کاری کنیم که امر قضاوت در مسیر رسمی قرار نگیرد و در جامعه کمتر به سمت دادگاهها حرکت کنیم،
وی ادامه داد: دادگاه باید آخرین راه حل باشد نه اولین. به این منظور ماموریت دوره جدید تحولی قوه قضائیه به شوراهای حل اختلاف کشیده شد. در کنار شوراهای حل اختلاف میانجیگری و داوری هم باید توسعه پیدا کنند. در امر ساماندهی امور مربوط به داوری و مانند اینها متولی وجود نداشت که با همت ریاست قوه قضائیه، این امر اتفاق افتاد و متولی پیدا کرد.
صادقی یادآور شد: در گذشته حوزه میانجیگری آزمونهایی برگزار شد و در حال حاضر۱۵ استان آماده شروع به کار هستند، همچنین برنامه گزینشی سایر استانها هم در حال برگزاری است. قرآن حکمیت را به رسمیت شناخته است همچنانکه در آیه ۳۵ سوره نساء به این موضوع تاکید شده است. کار حکمیت به این ترتیب نیست که تنها به سمت رای هدایت شوند، بلکه باید در راستای اصلاح و صلح عمل کرد. لذا یکی از اصول اساسی در کار داوری این است که به سمت رای حرکت نکنیم و رای را برای آخرین مرحله بگذاریم و بیشتر تلاش را بر روی مصالحه بگذاریم. چراکه مصالحه ضمانت اجرایی بالایی دارد. در حوزه داوری مسئولیت سنگینی در مورد مراقبت داریم.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/