دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 تير 1400 - 05:37

انتخابات فرانسه و دوگانگی رسانه‌های نظام سلطه

استانداردهای دوگانه و رفتارهای غیر حرفه‌ای و متناقض چنان است که کاهش نسبی مشارکت مردم ایران در انتخابات ۱۴۰۰ را عدم مشروعیت نظام تفسیر کرده، اما یک سوم شدن مشارکت مردم فرانسه را تجلی دموکراسی و آزادی تعبیر می‌کنند!
کد خبر : 590078
انتخابات فرانسه



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مردم فرانسه در حالی برای انتخاب نمایندگانشان در انتخابات منطقه‌ای شرکت کردند که می‌توان آن را پیش زمینه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده دانست و نتایج آن تا حدود زیادی سرنوشت مکرون را مشخص خواهد کرد.


در این انتخابات دو مولفه حائز اهمیت بود؛ از یک سو مشارکت پایین واجدین شرایط، بگونه‌ای که ۶۸ درصد از آنها از حضور در انتخابات خودداری کرده و پایین‌ترین مشارکت طی چند دهه اخیر را رقم زدند.
از سوی دیگر؛ حزب مکرون رئیس جمهور فرانسه با ناکامی مواجه شد و در رده پنجم قرار گرفت.


در تحلیل چرایی نتایج این انتخابات، مهمترین عامل را می‌توان ناتوانی دولت مکرون در حل بحران‌های اقتصادی و کرونا دانست. دولت فرانسه در جمع کشورهایی قرار دارد که بدترین کارکرد را در مقابله با کرونا داشته و در آمار قربانیان در رده بالای اروپا و جهان قرار دارد.


مکرون در حوزه سیاست خارجی نیز نتوانست مطالبات مردم را اجرایی کند و گرچه با جوسازی علیه مسلمانان و اسلام تلاش کرد رای رادیکال‌ها و با اعتراف به جنایات فرانسه در روآندا رای مهاجرین را کسب کند اما عدم استقلال او در سیاست خارجی این طرح‌ها را نیز با ناکامی همراه ساخت.


از طرفی او با سرکوب تظاهرات حمایتی مردم فرانسه از فلسطین، ماهیت ضد بشری خویش و وابستگی‌اش به رژیم صهیونیستی را نشان داد و با همراهی همه‌جانبه با آمریکا علیه چین، روسیه و ایران، عملا خواست مردم یعنی استقلال از آمریکا را زیر پاگذاشت.


با توجه به این مولفه‌ها می‌توان گفت که مکرون نیز همانند اولاند و سارکوزی رئیس جمهوری تک دوره‌ای خواهد بود. نکته قابل توجه اینکه محافل رسانه‌ای غرب دو نوع واکنش نسبت به آرای پایین مشارکت در انتخابات فرانسه داشته‌اند.


آنها از یک سو با پرداختن به مسائل حاشیه‌ای نظیر برجسته‌سازی انتخابات در سایر کشورها از جمله در ایران به پنهان‌سازی مشارکت پایین در انتخابات فرانسه پرداخته تا این بی‌تفاوتی اجتماعی در کشوری که خود را مهد دموکراسی می‌نامد را از اذهان عمومی دور سازند.


از سوی دیگر عدم مشارکت مردم را نوعی انتخاب و برگرفته از آزادی فردی عنوان نموده و انتخاب میان مشارکت و عدم مشارکت را برگرفته از بلوغ سیاسی حاکمیت و بخشی از دموکراسی و حق آزادی و انتخاب عنوان کرده‌اند!


این یکی از همان مواردی است که استانداردهای دوگانه و رفتارهای غیر حرفه‌ای و متناقض این رسانه‌ها هویدا می‌شود، چنانچه کاهش نسبی مشارکت مردم ایران در انتخابات را عدم مشروعیت نظام تفسیر کرده، اما یک سوم شدن مشارکت مردم فرانسه را تجلی دموکراسی و آزادی تعبیر می‌کنند!


این دوگانگی رفتاری سندی بر ماهیت سیاسی و حاکمیتی این رسانه‌هاست که حرفه‌ای بودن را قربانی سیاسی‌کاری‌های دولتمردان نظام سرمایه‌داری ساخته‌اند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب