دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 تير 1400 - 16:28
پوتین:

آمریکا مقصر جدایی کریمه از اوکراین است

رئیس‌جمهور روسیه با انتقاد از سیاست‌های خصمانه آمریکا از این کشور به‌عنوان مقصر اصلی جدایی کریمه از اوکراین یاد کرد.
کد خبر : 590021
ولادیمیر پوتین



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از تاس، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در مقاله‌ای که امروز (سه‌شنبه) در وب‌سایت کرملین و نشریه دی‌زایت آلمان منتشر شده، می‌گوید کودتای دولتی در اوکراین در سال ۲۰۱۴ که در این کشور شکاف ایجاد کرد و باعث جدایی کریمه شد توسط ایالات‌متحده سازماندهی شد و کشورهای اروپایی هم با تردید از آن حمایت کردند.


در این مقاله که مناسبت آن هشتادمین سالگرد آغاز جنگ اتحاد شوروی علیه آلمان نازی است، پوتین در خصوص وقایع سال ۲۰۱۴ می‌گوید: چرا ایالات‌متحده کودتایی را سازماندهی کرد و کشورهای اروپایی بزدلانه از آن حمایت کردند که باعث شکاف در اوکراین و الحاق کریمه شد؟


او در ادامه، به‌صورت کلی درباره وضعیت در قاره اروپا بعد از پایان دوره جنگ سرد و گسترش ناتو، می‌افزاید: بسیاری از کشورها در مقابل این انتخاب ساختگی قرار گرفتند که یا باید طرف غرب جمعی باشند یا با روسیه و درواقع این یک اولتیماتوم بود.


رئیس‌جمهور روسیه در ادامه تأکید می‌کند که تراژدی سال ۲۰۱۴ در اوکراین، مثالی از پیامدهایی است که این سیاست تهاجمی به بار آورده است.


پوتین در ادامه می‌گوید: اروپا فعالانه از کودتای مسلحانه غیرقانونی در اوکراین حمایت کرد. این همان‌جایی بود که همه‌چیز آغاز شد. چه لزومی به این کار بود؟ رئیس‌جمهور وقت [اوکراین] یانوکوویچ قبلاً همه خواسته‌های مخالفان را پذیرفته بود.


نوامبر سال ۲۰۱۳ ویکتور یانوکوویچ رئیس‌جمهور وقت اوکراین گفت‌وگوها برای امضای توافق تجاری و سیاسی با اتحادیه اروپا را تعلیق می‌کند و این بهانه‌ای می‌شود برای آغاز اعتراضات ضد دولتی طرفداران حامی اتحادیه اروپا که اغلب در غرب این کشور ساکن هستند. با بالا گرفتن اعتراضات که ده‌ها کشته برجا می‌گذارد و درخطر قرار گرفتن جان رئیس‌جمهور، یانوکوویچ ۲۲ فوریه سال ۲۰۱۴ مجبور به فرار از کشور می‌شود و با فرار او معترضان دولت را در دست می‌گیرند و پارلمان در همان روز وی را خلع می‌کند.


یانوکوویچ این اقدام را غیرقانونی می‌خواند و از روسیه درخواست کمک می‌کند و مسکو هم این اقدام را درحالی‌که مقامات دولتی و مخالفان در اوکراین به توافق دست‌یافته بودند، کودتایی علیه قانون اساسی می‌خواند و دولت موقت را به رسمیت نمی‌شناسد. در ادامه، این بحران وارد مرحله جدیدی می‌شود و ساکنان مناطق شرقی و جنوبی و شبه‌جزیره کریمه که رئیس‌جمهور منتخب خود را عزل شده می‌بینند و مخالف نفوذ غرب در کشورشان هستند، شروع به اعتراض و مخالفت با دولت موقت مرکزی می‌کنند که درنهایت وضعیت کریمه در جنوب اوکراین به همه‌پرسی گذاشته می‌شود و اکثریت رأی به استقلال از اوکراین و الحاق به روسیه می‌دهند.


از آن تاریخ به بعد، علیرغم آن‌که بیش از ۹۰ درصد ساکنان کریمه به پیوستن به روسیه رأی دادند، آمریکا و غرب به این بهانه و برای عقب راندن مسکو، انواع تحریم‌های اقتصادی را علیه این کشور وضع کرده‌اند.


اوکراینی‌ها اخیراً هم روسیه را به استقرار نیروهای نظامی در اطراف مرزهای مشترک متهم کردند و مدعی شدند استقلال‌طلبان طرفدار روسیه به‌صورت سیستماتیک، آتش‌بس در شرق اوکراین را نقض می‌کنند که این مسئله به افزایش مداخله غرب و همچنین تنش میان روسیه و ناتو منجر شده است.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب