دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 تير 1400 - 14:09
خجسته در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

طرح تحقیقاتی نخستین گام در انجام پژوهش علمی

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی گفت: طرح تحقیقاتی یا پیشنهاد تحقیق نخستین گام در انجام یک پژوهش علمی است.
کد خبر : 589966
آزمایشگاه واحد اهر



فرشید خجسته در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با بیان اینکه وبینار ملی با عنوان پروپوزال‌نویسی طرح‌های پژوهشی توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با همکاری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برگزار شد، اظهار کرد: آماده‌کردن طرح تحقیقاتی یا پیشنهاد تحقیق (Research proposal) نخستین گام در انجام یک پژوهش علمی است.


وی افزود: پیش از آن که فرایند پژوهش آغاز شود، محقق باید طرح پیشنهادی خود را به مؤسسه مورد نظر و یا اگر دانشجو است به آموزش دانشگاه ارائه دهد و در صورتی که طرح پیشنهادی وی مورد تائید قرار گرفت، می‌تواند پژوهش خود را آغاز کند.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و اراک مطرح کرد: یک طرح تحقیقی فقط در صورتی باارزش است که طرح پیشنهادی اولیه آن به‌خوبی و نظام‌دار طرح‌ریزی شده باشد، رعایت نکردن اصول علمی و معیارهای معمول در تهیه و تدوین طرح پیشنهادی ممکن است منجر به رد طرح شده و عملا زمینه برای آغاز فرایند پژوهش فراهم نشود؛ بنابراین آشنایی با چارچوب طرح پیشنهادی و ساختار و ارکان آن و چگونگی آماده‌کردن آن، یکی از نخستین ضرورت‌های ورود به عرصه پژوهش برای پژوهشگران و به‌ویژه دانشجویان دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی افزود: با توجه به اهمیت تدوین طرح پژوهش و نیاز دانشجویان و محققان به تمرین عملی نگارش و ارائه یک طرح پیشنهادی تحقیق و اهمیت نوشتن طرح تحقیق در انجام پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکتری در این نوشتار بر آن شدیم تا با برگزاری کارگاه مربوط الگوی مناسب در این زمینه را در اختیار پژوهشگران قرار دهیم، این بخش به محققان به‌ویژه دانشجویان کمک می‌کند تا با کیفیت بهتری در تدوین طرح‌های پژوهشی خود عمل کنند.


خجسته تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با وجود مراکز رشد متعدد در طرح‌های تحقیقاتی برون‌دانشگاهی بسیار پیشرو بوده و ارتباط بسیار خوبی با صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان دارد.


به گزارش آنا؛ سخنران وبینار ملی حضوری و آنلاین پروپوزال‌نویسی طرح‌های پژوهشی، علی منتظری استاد پژوهش و رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی با رتبه علمی (h-index) ۵۰ در اسکوپوس و تعداد حدود ۳۰۰ مقاله علمی بود که مطالبی را در مورد انواع پروپوزال‌های تحقیقاتی و نحوه نگرش صحیح هر کدام با محورهای - تعریف طرح تحقیق- اهمیت و ضرورت تهیه طرح تحقیق- جایگاه طرح تحقیق در پژوهش-انواع طرح تحقیق- ساختار طرح تحقیق بیان کرد.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب