لیست جدید شرکتهایی که آمریکا بهخاطر همکاری با برنامه موشکی ایران درصدد تحریم آنهاست
به گزارش گروه بینالملل آنا به نقل از خبرگزاری صداوسیما، نشریه آمریکایی والاستریت ژورنال در گزارشی به قلم جی سولومون نوشت: «دولت باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا در حال آماده شدن برای اعمال نخستین بسته تحریمهای اقتصادی علیه ایران از زمان دستیابی به توافق مهم هستهای در ماه ژوئیه است. این اقدام آزمونی مهم دراینباره به شمار میرود که آیا تهران به مفاد توافق هستهای پایبند باقی خواهد ماند یا خیر.»
بر اساس این گزارش، مقامات آمریکایی در گفتگو با والاستریت ژورنال اعلام کردند که این اقدام برنامهریزیشده وزارت خزانهداری آمریکا حدوداً دهها شرکت و شخص را در ایران، هنگ کنگ و امارات به سبب نقششان در توسعه برنامه موشکی بالستیک ایران هدف قرار میدهد.
مقامات ایران در ماههای اخیر به کاخ سفید هشدار دادهاند، رهبر معظم ایران اعمال هرگونه مجازات اقتصادی جدید علیه ایران را نقض توافقنامه هستهای میداند.
مقامات بلندپایه آمریکایی اعلام کردهاند وزارت خزانهداری بر اساس توافق، حق قرار دادن آن دسته از شرکتهای ایرانی را در فهرست سیاه دارد که ادعا میشود در توسعه موشکی ایران مشارکت دارند. وزارت خزانهداری آمریکا همچنین حق دارد آنهایی را در فهرست سیاه خود قرار دهد که از تروریسم بینالمللی و نقض حقوق بشر حمایت میکنند. مقامات آمریکایی این اقدامات را جدا از توافق هستهای میدانند.
منتقدان دولت اوباما اذعان کردند:«این اقدامات میتواند بر سیاستها در ایران و برگزاری انتخابات سراسری که قرار است در اواخر ماه فوریه برگزار شود، تأثیر بگذارد.»
دولت ایران روز چهارشنبه فوراً به درخواستها برای اظهارنظر در ارتباط با اعمال تحریمهای احتمالی جدید پاسخ نداد. احتمال میرود خبر اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران رسماً این هفته اعلام شود.
دیپلماتهای ایرانی اخیراً و پسازآن که کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، هر تبعه خارجی که به ایران یا سوریه سفر کند برای ورود به آمریکا باید روادید دریافت کند، آمریکا را به نقض توافق هستهای متهم کردند. تغییرات در قانون معافیت صدور روادید پس از وقوع حادثه تیراندازی در سن برناردینو کالیفرنیا انجام شد. مقامات ایرانی تغییر قانون معافیت صدور روادید در آمریکا را درواقع نوعی تحریم علیه تجار بینالمللی میدانند که در پی سرمایهگذاری در بازار ایران هستند.
مقامات ایرانی تغییر قانون معافیت صدور روادید در آمریکا را درواقع نوعی تحریم علیه تجار بینالمللی میدانند که در پی سرمایهگذاری در بازار ایران هستند.
به گفته مقامات آمریکایی، ایران از زمان دستیابی به توافق هستهای در ماه ژوئیه، دو موشک بالستیک را، یکی در ماه اکتبر و دیگری در ماه نوامبر، آزمایش کرد.
هیئت سازمان ملل متحد این ماه اعلام کرد:«آزمایش موشکی ماه اکتبر ایران نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد محسوب میشود که ایران را از توسعه دستگاههای موشکی بالستیک منع میکند. دولت اوباما به تهران هشدار داد آمریکا ممکن است برای تلافی از تحریمهای یکجانبه استفاده کند.»
یک مقام بلندپایه آمریکایی عصر روز چهارشنبه اعلام کرد: «ما در پی یافتن زمانی مناسب برای انجام اقدامات اضافه در ارتباط با برنامه موشکی بالستیک ایران بر اساس نگرانیهای خود درباره این فعالیتها، ازجمله آزمایش موشکی که در روز دهم ماه اکتبر انجام شد، هستیم.»
او همچنین گفت: «ما در حال بررسی ابعاد مختلف مرتبط با قرار دادن افراد یا شرکتهای اضافه در فهرست تحریمی خود و همچنین اقدامات دیپلماتیک همسو با منافع امنیت ملی خود هستیم.»
ایران به برنامه موشکیاش اذعان میکند اما میگوید این اقدام ناقض قطعنامه سازمان ملل نیست و منحصرا همسو با اهداف دفاعی است.
تنشها بین آمریکا و ایران این هفته و پسازآن تشدید شد که پنتاگون از تهران به سبب آزمایش «راکت غیر هدایتشونده» در نزدیکی ناو هواپیمابر آمریکایی و کشتیهای جنگی فرانسوی در تنگه هرمز در خلیجفارس بهشدت انتقاد کرد.
مقامات آمریکایی اعلام کردند:« قایقهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی راکتهایی را درست در فاصله هزار و پانصد متری ناو یو اس اس هری اس ترومن و همچنین ناوشکن یو اس اس بالکلی و محل عبور کشتیهای جنگی فرانسوی شلیک کردند.»
این حادثه سبب شد کنگره آمریکا از دولت بخواهد اقدامات مناسب را اتخاذ کند. جان مککین سناتور جمهوریخواه از آریزونا و رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد: «دولت همچنان چشمان خود را به روی اقدامات تند ایران میبندد زیرا بیم آن دارد ایران از توافق هستهای کنار بکشد.»
تحریمهایی که وزارت خزانهداری آمریکا در حال آماده کردن آنهاست در ارتباط با دو شبکه مرتبط با ایران است که ادعا میشود در توسعه برنامه موشکی این کشور مشارکت دارند و شامل اعمال تحریمهایی بر افراد زیادی میشود که در این موضوع مشارکت داشتند. این تحریمها اتباع آمریکایی یا خارجی را از انجام مراودات تجاری با شرکتهایی که در این فهرست سیاه قرارگرفتهاند، منع میکند. به بانکهای آمریکایی نیز دستور دادهشده است هرگونه دارایی این شرکتها و افراد را در داخل نظام مالی آمریکا مسدود کنند.
تحریمهایی که وزارت خزانهداری آمریکا در حال آماده کردن آنهاست در ارتباط با دو شبکه مرتبط با ایران است که ادعا میشود در توسعه برنامه موشکی این کشور مشارکت دارند و شامل اعمال تحریمهایی بر افراد زیادی میشود که در این موضوع مشارکت داشتند
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا که در اختیار والاستریت ژورنال قرارگرفته، آمده است این تحریمها شرکت متروکه تریدینگ کو ال ال سی( Mabrooka Trading Co. LLC )که در امارات متحده عربی قرار دارد و بنیانگذار آن «حسین پور نقشبند» را به سبب کمک به شرکتهای دولتی ایران در دستیابی به فیبر کربن برای برنامه موشکی ایران هدف قرار میدهد.
پور نقشبند همچنین از یک شرکت تابعه در هنگکنگ به نام آنهوی لند گروپ( Anhui Land Group) برای به دست آوردن مواد و تأمین مالی بهمنظور خط تولید فیبر کربن استفاده کرده است. فیبر کربن به سبب قابلیت انعطافی که دارد و مقاومت در مقابل دمای بسیار شدید، یک ماده مهم برای توسعه موشکی به شمار میرود.
تلاش برای دسترسی به آقای پور نقشبند و دفتر شرکت متروکه در دبی با موفقیت همراه نشد.
وزارت خزانهداری آمریکا ارتباط بین ایران و کره شمالی را در ارتباط با توسعه موشکی ازجمله دلایل اعمال تحریمهای احتمالی جدید علیه ایران عنوان میکند. این فعالیتهای ایران شامل خرید مواد و قطعات از شرکت دولتی توسعه معدن کره شمالی میشود که هم از سوی آمریکا و هم از سوی اتحادیه اروپا تحریم شده است.
آمریکا همچنین ادعا میکند تهران طی دو سال گذشته، تکنسینهای خود را به کره شمالی اعزام کرده است تا بهصورت مشترک با صنایع دفاعی این کشور در ارتباط با توسعه شتابدهنده راکتی هشتاد تنی همکاری کنند.
بر اساس بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، سید جواد موسوی مدیر تجاری گروه صنعتی شهید همت که شرکت تابعه وزارت دفاع محسوب میشود، ازجمله پنج مقام ایرانی است که قرار است تحریم شوند. گروه صنعتی شهید همت پیشتر و در سال دو هزار و پنج از سوی وزارت خزانهداری آمریکا به سبب حمایت از برنامه موشکی ایران تحریم شده بود.
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین دو عضو بلندپایه وزارت دفاع به نامهای «سید مهدی فرحی» و «سید محمد هاشمی» را در فهرست سیاه خود قرار داده است.
مقامات دولت اوباما اعلام کردند آمریکا میتواند روند کاهش تحریمهای بینالمللی اعمالشده بر ایران را در ارتباط با برنامه هستهایاش از ماه آینده آغاز کند. تهران این هفته بیستوپنج هزار پوند اورانیوم غنیشده را به روسیه منتقل کرد، اقدامی که سبب کاهش قابلتوجه توانایی ایران بهمنظور تولید تسلیحات هستهای میشود.
ایران تلاش برای دستیابی به تسلیحات هستهای را رد میکند. بسیاری از تحلیل گران دفاعی آمریکا بر این باورند که تنها کارکرد موشک بالستیک حمل کلاهکهای هستهای است.
مارک دوبوویتز از بنیاد دفاع از دموکراسیها -یک موسسه مطالعاتی در واشنگتن که منتقد توافق هستهای ایران است- اعلام کرد: «درحالیکه دولت اوباما درنهایت اقدامی علیه آزمایش موشک بالستیک از سوی ایران -که غیرقانونی است- انجام داد، اما شدت این اقدامات بسیار کم است.»
سناتور دموکرات کریس کانزکه از توافق هستهای حمایت کرده است، از حجم مجازات برنامهریزیشده دفاع کرد و گفت این اقدامات نشاندهنده تمایل آمریکا به اجرای تحریمهای غیر مرتبط با توافق هستهای است. او گفت: «اجرای سختگیرانه، تهاجمی و مداوم این تحریمها برای مجازات ایران به سبب نشان دادن رفتارهای بیثبات کننده و کارآمد کردن توافق هستهای، امری حیاتی است.»
گفتنی است پیشازاین سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام کرده بود در حال بررسی گزینه اعمال تحریمهای جدید بر برنامه موشکی ایران هستیم.
تحریمهایی که وزارت خزانهداری آمریکا در حال آماده کردن آنهاست در ارتباط با دو شبکه مرتبط با ایران است که ادعا میشود در توسعه برنامه موشکی این کشور مشارکت دارند و شامل اعمال تحریمهایی بر افراد زیادی میشود که در این موضوع مشارکت داشتند.
تحریمهای جدید آمریکا در حالی اعلامشده است که دو روز قبل ایران بیش از یازده تن اورانیوم غنیشده را به روسیه منتقل کرد.
آمریکاییها پیشازاین هم قانونی را مصوب کردند که افرادی که به ایران سفرکردهاند برای سفر به آمریکا باید حتماً روادید دریافت کنند که به عقیده بسیاری از کارشناسان ، این قانون نقض برجام است.
انتهای پیام/