دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 خرداد 1400 - 14:11

معرفی شغل سمساری و چالش های آن

تصور اکثر ما از سمساران این است؛ افرادی عبوس و بی‌حوصله‌ که همیشه در مغازه‌های تاریک و در عین حال شلوغ خود می‌نشینند و تلاش می‌کنند اجناس گران‌قیمت و عتیقه ما را با کمترین قیمت از ما بخرند. اگر با وجود این تصور رایج، شما شغل مدیریت سمساری را انتخاب کرده‌اید، برای شکستن این تصور غالب و ایجاد تمایز باید نکات زیادی را رعایت کنید.
کد خبر : 589231
رپرتاژ



به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، مطابق قانون تجارت شغلی که به خرید و فروش لوازم دسته دوم میپردازد به سمساری معروف میباشد. در حالت کلی در تعریف لوازم دسته دوم میتوان اینگونه عنوان داشت که کالایی میباشد که پیشتر یک نفرآن را به صورت نو خریداری نموده است و در یک بازه زمانی آن را مورد استفاده قرار داده و بعد از مدتی به دیگران در ازای پول و یا رایگان واگذار میکند.


شخصی که در این بین نقش رابط را بازی می کند باید دارای مهارت کافی در کار قیمت گذاری باشد تا هم سود خوبی به خودش برسد و هم بتواند مشتری را در سطح رضایت مناسبی نگه دارد. رضایت مشتری در یک کلام به معنای بازگشت آن و معرفی مغازه به سایر دوستانش میباشد. در ادامه مقاله معرفی شغل سمساری و چالش های آن از بهترین سمساری تهران همراه ما باشید.


ولی این شغل با سایر مشاغل یک تفاوت اساسی دارد و آن قیمت کالاهایی است که رد و بدل می‎‌شود. در این گزارش قصد داریم تا همه خوب و بد این شغل را برایتان روی دایره بریزیم.

مدیران بداخلاق


تصور اکثر ما از سمساران این است؛ افرادی عبوس و بی‌حوصله‌ که همیشه در مغازه‌های تاریک و در عین حال شلوغ خود می‌نشینند و تلاش می‌کنند اجناس گران‌قیمت و عتیقه ما را با کمترین قیمت از ما بخرند. اگر با وجود این تصور رایج، شما شغل مدیریت سمساری را انتخاب کرده‌اید، برای شکستن این تصور غالب و ایجاد تمایز باید نکات زیادی را رعایت کنید.


شاید به کار بردن واژه مدیریت برای مشاغلی مانند سمساری کمی عجیب به نظر برسد، اما واقعیت ماجرا این است که این شغل نیازمند ظرافت‌های مدیریتی فراوانی است که اگر رعایت نشود، قطعا کارهای‌مان به شکل مطلوب پیش نخواهد رفت. در نظر داشته باشید که شغلی مانند سمساری نیازمند فعالیت بدنی زیادی است.


چیدمان وسایل در یک مغازه سمساری نظم چندانی ندارد و در نتیجه ممکن است یک مشتری کالایی را بپسندد که در زیر وسایل دیگر قرار داشته باشد و مجبور هستید آن را برای مشتری بیرون بیاورید. سختی این مسئله نباید به هیچ عنوان بر گشاده‌رویی شما و رفتارتان با مشتری تاثیر بگذارد. با این‌حال، یکی از مزیت‌های این شغل این است که فعالیت در این صنف نیازی به انبار ندارد و یک مغازه 15 تا 30 متری کفایت می‌کند.


از آنجایی که اجناس داخل مغازه از وسایل اضافی خانواده‌ها تهیه می‌شود باید بدانید که چه کالاهایی برای عموم مردم جذابیت دارد. اگر یک کالای رنگ و رو رفته را خریداری کنید و به همان شکل داخل مغازه قرار دهید بدانید که صاحب اول و آخر آن خودتان هستید. این مغازه نیازی به ویترین ندارد، اما نوع چیدمان مغازه بسیار اهمیت دارد. سعی کنید از پارتیشن‌های بلند و سقفی برای کالاهای خریداری شده استفاده کنید تا از حداقل فضایی که دارید بهترین بهره را ببرید.


بیشتر : سمساری در سعادت آباد


سود در خرید است
نه فروش


در زمان خرید محصولات دست دوم از مشتریان باید دقت داشته باشید که سود شما در خرید است نه فروش. به این دلیل که قیمت محصولات دست دوم مشخص است و با رعایت یک فاصله معین با قیمت نو آن به فروش می‌رسد. در نتیجه در نظر بگیرید که محصولات را نباید با قیمت بسیار بالایی خریداری کنید ، در این صورت یا صاحب اول و آخر کالا خودتان هستید یا باید آن را با ضرر بفروشید.


سود در این شغل ثابت نیست و ممکن است روی یک محصول 5 هزار تومان و روی کالای دیگر 100‌هزار تومان سود کنید.

سمساری‌های کم‌نور


نور بیشتر سمساری‌ها کم است و اجناس به‌خوبی مشخص نیستند و برخی مشتریان بعد از خرید و انتقال محصول به منزل متوجه می‌شوند که محصول دارای ایراداتی است که در مغازه نمایان نبوده و از خرید خود پشیمان می‌شوند و همین امر باعث نارضایتی و تکدر خاطرشان می‌شود.


سعی کنید نور مغازه به‌گونه‌ای باشد که اجناس به‌خوبی مشاهده شوند و قبل از خرید کالا را از همه زوایا به مشتری نشان دهید. اجناسی که خریداری می‌کنید باید بعد از خرید به‌اصطلاح دستی به سر و روی آن بکشید تا مورد توجه افراد قرار گیرد.

در صنف خود نمونه باشید


یک ضرب‌المثل معروف است که می‌گوید: «آدم خوش‌حساب شریک مال مردم است.» اگر شما هم بتوانید با مردم خوش‌حسابی کنید و اقلامی که آنها قصد فروش دارند را به صورت نقدی خریداری کنید و وعده و وعید بیهوده ندهید، آنها برای فروش به سراغ فرد دیگری نمی‌روند و حتما شما را انتخاب خواهند کرد.


بررسی مزیت های شغل سمساری



  1. سمساری هنر ارزان خریدن و معقول فروختن است ،پس حاشیه سود را شما تعیین میکنید

  2. با سرمایه اولیه کم هم میتوان شروع کرد (بستگی به هدف نهایی شما دارد)

  3. یکی از مزیت‌های این شغل این است که فعالیت در این صنف نیازی به انبار ندارد و یک مغازه 15 تا 30 متری کفایت می‌کند.


سمسارچی


قبل از هر چیز در مورد پیشینه، سابقه و شروع به کار این فروشگاه و صاحبان آن اطلاعاتی را با هم مرور می کنیم. صاحب فروشکاه سمسارچی در حال حاضر آقای مجید جعفری هستند. به نقل از آقای جعفری شغل سمسارچی، شغلی است که از پدر برای ایشان باقی مانده است.


در ابتدای راه آقای جعفری جوان با پس انداز خود و کمک مالی پدر، موفق به خرید یک مغازه همراه با مجوز اتحادیه صنف سمساری و امانت فروشی شدند. آقای جعفری به دلیل علاقه وافری که به شغل سمساری داشتند در همان ابتدا تصمیم گرفتند برای معرفی و تبلیغ حرفه خود به دیگران از روش های تبلیغاتی رایج در آن زمان استفاده کنند.


در اوایل کار آگهی خرید لوازم منزل برای فروشگاه سمسارچی در روزنامه کیهان منتشر شد که با استقبال زیادی از سمت همشهریان تهرانی مواجه شد. در ادامه راه و با افتتاح دفتر روزنامه همشهری در تهران باز هم آگهی های جدیدی در این روزنامه منتشر شد که مشتری های جدید و بیش تری را برای فروشگاه سمسارچی به ارمغان آورد.


مشتری های جدید و بیش تر باعث دلگرمی و ایجاد انگیزه بیش تر در آقای جعفری شد، بسیاری از مشتری های آقای جعفری بعد از گذشت سال ها هنوز هم برای خرید یا فروش لوازم خود به ایشان مراجعه می کنند و این یعنی ایشان در سال های زیادی که در این حرفه فعالیت داشته است، توانسته اعتماد مردم را جلب کند و با تعیین قیمت های مناسب برای خرید و فروش وسایل آنها، جواب اعتماد چند ساله آنها را به بهترین وجه بدهد.


سئو سایت سمساری


سئو سایت سمساری توسط شرکت سئو وب سایت انجام می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.


انتهای پیام/ر



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب