دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 خرداد 1400 - 12:28
در گزارش آنا بخوانید؛

سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در صدر اخبار جهان

تقریباً همه رسانه‌های بین‌المللی اخبار انتخابات را پوشش می‌دهندهمان‌گونه که انتظار می‌رفت بسیاری از رسانه‌های شناخته‌شده منطقه و جهان از دوست تا دشمن از ساعت اول انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به پوشش اخبار مربوط به این رخداد مهم پرداختند.
کد خبر : 588976
انتخابات ۱۴۰۰ در حسینیه ارشاد

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، با توجه به اینکه ایران در ابتدای قرنی نو در حال برگزاری انتخاباتی مهم برای روی کار آوردن یک دولت جدید است رسانه‌های منطقه و جهان نیز پوشش اخبار مربوط به این رویداد مهم را در اولویت قرار دادند.


خبرگزاری روسی اسپوتنیک تیتر زد: انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ایران آغاز شد و در ادامه نوشت


سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراها و انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان از ساعت هفت صبح امروز به‌وقت‌تهران آغاز شد.


این خبرگزاری نوشت سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در مسجد جامع ارشاد شهرری رأی خود را به صندوق انداخت.


خبر شروع سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در صدر اخبار جهان


نگاه منطقی و منصفانه رهبر معظم انقلاب به مشارکت در انتخابات


این خبرگزاری برجسته افزود: آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران رأس ساعت هفت صبح امروز (جمعه) با حضور در محل صندوق سیار ۱۱۰ در حسینیه امام خمینی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراها و انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان شرکت کرد.


اسپوتنیک ادامه داد آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان به همراه عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان برای انجام اخذ رأی وارد محل استقرار صندوق ۱۵۹۴ شورای نگهبان شدند تا از آمادگی این شورا برای نظارت کامل بر روند انتخابات صحه گذاردند.



بی.بی.سی با رویکرد به حاشیه بردن حضور گسترده مردم نوشت در برخی تصاویری که تاکنون از صندوق‌های رأی منتشرشده، نشانی از رعایت فواصل اجتماعی دیده نمی‌شود



اسپوتنیک از تشکیل صف در برخی از شعبه‌های رأی‌گیری در تهران نوشت.


یورونیوز یک از مهم‌ترین شبکه‌های خبری در اروپا هم نوشت: رأی‌گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز شد.


یورونیوز ادامه داد: انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ایران از هفت صبح امروز (۲۸ خرداد/۱۸‌ژوئن) به‌وقت‌ایران و با شروع به کار ۶۷ هزار شعبه رأی‌گیری آغاز شد. این انتخابات همچنین در ۱۳۳ نمایندگی خارجی ایران به‌جز کانادا، سنگاپور و یمن برگزار می‌شود.


به نوشته یورونیوز: مطابق اعلام وزارت کشور ایران، در این دوره از انتخابات، ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط رأی دادن هستند که درواقع شامل جمعیت ۱۸ سال به بالای ایران می‌شود و از این تعداد یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر رأی اولی هستند.


یورونیوز به ارائه توضیحاتی در خصوص نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و نوشت: محسن رضایی میرقائد، ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و عبدالناصر همتی به رقابت خواهند پرداخت و فرد پیروز باید بیش از ۵۰ درصد آرای اخذ شده را کسب کند.


این شبکه خبری اشاره‌ای هم به درصد احتمالی مشارکت مردم هم داشت و ادعا کرد که آخرین نظرسنجی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که احتمالاً ۳۷ تا ۴۷ درصد از واجدان شرایط در این انتخابات مشارکت خواهند داشت.


یورونیوز هم از رأی دادن رهبر انقلاب در تهران، قاضی‌زاده هاشمی در مشهد، ابراهیم رئیسی در شهرری سخن گفت و ادامه داد که آقای خامنه‌ای ضمن تشویق شهروندان ایرانی به رأی دادن، گفت که حضور مردم باعث می‌شود تا کشور امتیازات بزرگی را در عرصه بین‌المللی به دست آورد و اولین کسی که از آن نفع می‌برد خود مردم هستند.


بنیاد خبری بریتانیایی بی. بی.سی هم این‌گونه تیتر زد: سیزدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز شد.


بی.بی.سی در ادامه نوشت در برخی تصاویری که تاکنون از صندوق‌های رأی منتشرشده، نشانی از رعایت فواصل اجتماعی دیده نمی‌شود.




بیشتر بخوانید:


روحانی در ستاد انتخابات کشور: مشکلات موجود نباید مانع رأی دادن شود/ اکنون می‌توان انتخابات را به‌صورت الکترونیکی پایش کرد


خاتمی با حضور در جماران در انتخابات شرکت کرد




این شبکه خبری بازهم در عناد با جمهوری اسلامی کم نگذاشت و ادامه داد این دوره از انتخابات در حالی برگزار می‌شود که حلقه نظارت استصوابی شورای نگهبان برای تعیین نامزدهای خودی و غیرخودی از هر زمان دیگری تنگ‌تر شده است. نه‌تنها نامزدهای اصلاح‌طلبان، که برخی چهره‌های مطرح محافظه‌کار نیز نتوانسته‌اند تأیید صلاحیت شورای نگهبان را دریافت کنند و همین این دوره از انتخابات را به یکی از غیررقابتی‌ترین‌ها تبدیل کرده است.


بی.بی.سی سعی کرد نتیجه انتخابات را از پیش تعیین‌شده جلوه دهد و اذعان کرد که به نظر می‌آید اصولگرایان به این باور رسیده‌اند که رئیسی بیشترین رأی را خواهد آورد.


بی.بی.سی اصلاح‌طلبان را به دودسته موافق و مخالف شرکت در انتخابات تقسیم کرد و نوشت: حالا تنها عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی در گود رقابت باقی‌مانده که اصلاح‌طلبان حامی شرکت در انتخابات به پیروزی او امید هرچند اندکی دارند و می‌دانند افزایش مشارکت بر سبد آرای او خواهد افزود.


بی.بی.سی از قول معاون وزارت کشور ایران که مسئول برگزاری انتخابات است نوشت: میزان مشارکت بر اساس نظرسنجی‌ها بین ۳۷ تا ۴۷ درصد برآورد شده است.


بی.بی.سی در کنار پوشش اخبار انتخابات سعی کرد که روند مقابله ایران با کرونا را هم ضعیف جلوه دهد و نوشت که این دوره از انتخابات در حالی در ایران برگزار می‌شود که همه‌گیری کرونا در این کشور همچنان قربانی می‌گیرد و روند واکسیناسیون با تأخیر و اختلال شدید روبروست.


رسانه‌های معاند درصدد تضعیف روحیه مشارکت مردم در انتخابات


شبکه خبری آمریکایی سی.ان.ان‌ هم از شروع رأی‌گیری در ایران خبر داد و سعی در القاء این موضوع داشت که ابراهیم رئیس فردی از پیش تعیین‌شده برای تصدی پست ریاست‌جمهوری است.


سی.ان.ان هم اخذ رأی از رهبر معظم انقلاب را پوشش داد و به نقل‌قولی از آیت‌الله خامنه‌ای پرداخت: مشارکت کم در انتخابات باعث افزایش فشار دشمنان خواهد شد.


این شبکه خبری ابراهیم رئیسی را هم‌پیمان نزدیک رهبر معظم انقلاب خواند و نوشت که رئیسی گوی سبقت را از دیگر کاندیداها خواهد ربود.


سی.ان.ان گریزی به رد صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان زد و سعی کرد که نظر رهبر انقلاب را مخالفت رأی شورای نگهبان جلوه دهد.


این شبکه خبری به حضور رأی‌دهندگان زیادی در اطراف شعبات اخذ رأی اشاره کرد اما نوشت که این افراد غالباً حامیان اصولگرایان هستند زیرا بسیاری از آن‌ها عکس سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را در دست دارند.


سی.ان.ان از مصاحبه خود با چندین ایرانی مخالف شرکت در انتخابات خبر داد که از رد صلاحیت‌ها ناراضی هستند.


شبکه خبری قطری الجزیره هم به ارائه گزارش کاملی از انتخابات ریاست جمهوری ایران و معرفی کاندیداها، تعداد واجدین شرایط رأی‌دهی، تعداد زنان و مردان رأی دهنده، تعداد شعبه‌های اخذ رأی و دیگر جزئیات در قالب چندی اینفوگراف پرداخت.


این شبکه خبری هم مانند دیگر رسانه‌ها از نزدیک بودن خط‌مشی تفکراتی ابراهیم رئیسی با رهبر معظم انقلاب سخن گفت و بیشترین شانس پیروزی در انتخابات را به رئیسی داد.


رویترز بنگاه خبری بریتانیایی دست به یک پیش‌بینی زودهنگام زد و نوشت که رأی‌دهندگان ایرانی از قرار معلوم می‌خواهند پست ریاست‌جمهوری را به ابراهیم رئیسی اعطا کنند.



رویترز از حضور رهبر معظم انقلاب در شعبه اخذ رأی خبر داد و تصریح کرد که پیام رهبر ایران مشارکت بیشتر مردم در انتخابات بوده است



رویترز با اشاره به صف‌های طویل رأی‌دهندگان در مقابل شعبه‌های اخذ رأی سعی در تخریب مشارکت مردمی در انتخابات کرد و تصریح کرد که بسیاری از مردم ایران در انتخابات شرکت نخواهند کرد.


رویترز تصمیم‌های سیاسی مردم ایران را غالباً برگرفته از اوضاع اقتصادی دانست و از قول یک مقام دولتی ایران نوشت که بزرگ‌ترین مشکل پیش روی رئیسی غلبه بر مشکلات اقتصادی خواهد بود.


رویترز به معرفی نزدیک‌ترین رقیب رئیسی که عبدالناصر همتی است نیز پرداخت و از سوابق کاری وی درزمینهٔ بانک، بیمه و رسانه پرداخت.


رویترز از حضور رهبر معظم انقلاب در شعبه اخذ رأی هم خبر داد و تصریح کرد که پیام رهبر ایران مشارکت بیشتر مردم در انتخابات بوده است.


شمار زیادی از رسانه‌ها ازجمله دویچه وله آلمان هم به پوشش کامل انتخابات پرداخته‌اند. در منطقه هم منابع رسانه‌ای بسیاری اخبار شروع انتخابات در ایران را پوشش داده‌اند.


المیادین لبنان نوشت: هرچه به ساعات وسط روز نزدیک می شویم، استقبال از رای گیری افزایش می یابد. روند انتخابات به خوبی پیش می رود و مشکلی تا این لحظه بروز نکرده است. ۶ هزار مرکز رای گیری در تهران و حومه آن وجود دارد.


خبر شروع سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در صدر اخبار جهان


العربیه سعودی نوشت: از صبح امروز انتخابات برای انتخاب رئیس جمهور ایران در حالی شروع شده است که به احتمال زیاد ابراهیم رئیسی انتخاب می شود.


شبکه المسیره یمن تاکید کرد: نظرسنجی ها حاکی از پیروزی ابراهیم رئیسی در این انتخابات است.


خبرگزاری سانا سوریه خبر داد: ایرانی‌ها از صبح امروز در انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوق‌های رای رفته‌اند.


شبکه روسیاالیوم نوشت: از صبح امروز ده‌ها هزار نفر در سراسر ایران با شروع رای‌گیری در انتخابات ریاست جمهوری این کشور به پای صندوق‌های رای رفته‌اند. این رای‌گیری از ساعت هفت صبح امروز جمعه تا نیمه شب به وقت محلی در ۶۶ هزار و ۸۰۰ حوزه رای گیری در سراسر استان‌های ایران، ادامه خواهد داشت.


القدس العربی نوشت: مراکز رای‌گیری در ایران گشوده شده‌اند و آیت الله خامنه‌ای خواستار مشارکت قوی در انتخابات شدند.


خبرگزاری فرانسه نوشت: صبح امروز جمعه و با آغاز انتخابات، حضرت آیتالله علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی آرای خودشان را به صندوق انداختند. بنابر اعلام دولت ایران، مراکز رأی گیری ساعت ۱۲ شب بسته می شوند، اما رای‌گیری می تواند دو ساعت تمدید شود.


الاهرام مصر هم نوشت: آیت الله خامنه ای رای خود را با باز شدن مراکز رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران به صندوق انداختند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب