فعالان حقوق بشر دیدار جانسون با ولیعهد بحرین را محکوم کردند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از گاردین، فعالان حقوق بشر انگلیس به دیدار بیسروصدای بوریس جانسون نخستوزیر این کشور با مقامات رژیم آل خلیفه بحرین اعتراض کردند.
وزارت امور خارجه و دفتر نخستوزیری انگلیس، به بهانه مسائل امنیتی پیش از انجام دیدار جانسون و سلمان بن حمد آل خلیفه ولیعهد بحرین خبری درباره آن منتشر نکردند.
بااینحال پسازاین دیدارها، دولت انگلیس در بیانیهای اعلام کرد دو طرف در خصوص تقویت همکاریهای اقتصادی، امنیتی و دیپلماتیک به توافق رسیدند.
انگلیس در تلاش است معامله تجاری جدیدی با کشورهای عضو شورای همکاریهای خلیجفارس ازجمله بحرین، عربستان سعودی، عمان و امارات متحده عربی منعقد کند. بااینحال به نظر میرسد به دلیل سوابق حقوق بشری برخی از این کشورها، چنین توافقات تجاری با مخالفت اعضای پارلمان انگلیس مواجه شود.
پل اسکریوِن از نمایندگان حزب لیبرال دموکرات مجلس اعیان پارلمان انگلیس در واکنش دیدار مقامات رژیم آل خلیفه با مقامات دولت انگلیس گفت: اینکه نخستوزیر فرش قرمزی پهن کرد و در دیدار با ولیعهد تجارت را به شکنجه ارجح دانست، مرا مبهوت کرد اما متأسفانه غافلگیر نشدم. حتی در بیانیه رسمی نیز اشارهای به نقض حقوق بشر [در بحرین] نشد.
از سوی دیگر مدیر موسسه حقوق و دموکراسی بحرین دراینباره گفت: اگر بریتانیا واقعاً به دنبال توافق تجاری با رژیمی است که زندانیان سیاسی را بهعنوان گروگان نگه میدارد، کودکان و حتی منتقدان میانهرو را شکنجه میکند، ضروری است که مسائل حقوق بشری را در هرگونه روابط تجاری در آینده بهعنوان یک اصل قرار دهد.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، یکی از اعضای سازمان حقوق بشری پرایو نیز گفت: دولت انگلیس اغلب باافتخار درباره روابط با بحرین صحبت میکند. پس چرا ولیعهد بحرین را از درب پشتی میبرند و این دیدار را اعلام نمیکنند؟
این فعال بحرینی افزود: حقیقت این است که مقامات دولت بریتانیا میدانند که مقامات بحرینی بهطور سیستماتیک از حکم مرگ و شکنجه برای سرکوب مخالفان استفاده میکنند و بااینوجود، بریتانیا از نهادهای مجری این آزارها حمایت سخاوتمندانهای میکند. این حمایتها باارزشهای بریتانیایی مغایر هستند و [دولت بریتانیا] باید تا زمانی که دولت بحرین استفاده از شکنجه برای اعتراف گرفتن و محکوم کردن مخالفان به مرگ را متوقف نکرده است، از حمایت از آنان دست بردارد.
گروه انگلیسی کمپین علیه فروش تسلیحات اخیراً اعلام کرد دولت این کشور از سال ۲۰۰۱ مجوز فروش ۱۲۰ میلیون دلار تسلیحات به رژیم بحرین را صادر کرده است که ۴۰ میلیون دلار آن به تسلیحات سبک اختصاص داشته است.
اندرو اسمیت سخنگوی این گروه حقوق بشری گفت: رژیم بحرین تاریخچه طولانی و شرمآوری از آزار و قساوت دارد. تصویر خوشامدگویی بوریس جانسون به یکی از بالاترین مقامات این رژیم در دفتر نخستوزیری تهوعآور است. این کار نشانهای واضح و بدون ابهام از حمایت از دیکتاتوری و تحتالشعاع قرار دادن فعالیتهای مدافعان حقوق بشر است.
اسمیت در ادامه گفت، به نظر میرسد دیدگاه بوریس جانسون درباره بریتانیای جهانی، حرف زدن درباره اهمیت دموکراسی را به یدک میکشد اما به سرکوبها دامن زده و ناقضان [حقوق بشر] را تقویت میکند.
چندی پیش، معترضان بحرینی دو روز متوالی در برابر سفارت بحرین در انگلیس تجمع کردند و خواستار آزادی بیقیدوشرط همه زندانیان سیاسی شدند.
همچنین ۲۰ سازمان حقوقی اخیراً از مسئولان بحرینی خواستند که فعالان معارض و مدافعان حقوق بشر را آزاد کنند. این سازمانها تأکید کردند که جان این افراد در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارد و باید هر چه سریعتر آزاد شوند.
رژیم آل خلیفه بحرین ازجمله حکومتهایی است که با وساطت دونالد ترامپ رئیسجمهور پیشین آمریکا بهطور رسمی در کاخ سفید توافق عادیسازی روابط امضاء کردند و به دنبال این اقدام، در زمینههای مختلفی توافق همکاری امضاء کردند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/