برای احقاق عدالت در جامعه، باید از خود شروع کنیم
به گزارش خبرنگار قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا غلامحسین محسنی اژهای در نشست تقدیر از اعضای هیئت تعیین صلاحیت ضمن تبریک دهه کرامت گفت: همه انسانها در طول تاریخ با هر ایده و جهانبینی تشنه عدالت بوده و هستند. انسان به صورت فطری عدالتخواه است البته برخی زیاده خواه میشوند و ممکن است تعدی کنند، اما آنها هم ذاتا عدالت را دوست دارند. تحقق عدالت آسان نیست چراکه برای تحقق آن همه باید از خود شروع کنند، اگر از خود شروع نکنیم نمیتوانیم عدالت را اجرا کنیم. در حقیقت اگر پایبند به عدالت نباشیم امکان برقراری عدالت به دست ما سخت و یا غیرقابل امکان است.
معاون اول رئیس قوه قضائیه افزود: اگر معتقد هستیم که یکی از اهداف قوه قضائیه تحقق عدالت است ابتدا باید از خود شروع میکنم اگر این قوه نتوانست عدالت را در خود محقق و اجرا کند، نمیتواند آن را در جامعه محقق کند. برای برپایی عدالت باید یک ارتباط صحیح و هدفمند میان ارکان برپایی برقرار باشد. بنابراین اگر قاضی قائل به تحقق عدالت است باید روابط او با سایر افراد و نهادهای دیگر مشخص شود اگر غیر از این باشد ممکن است عدالت با هزینه بالا برقرار شود و یا کاریکاتوری باشد.
محسنی اژهای با اشاره به نقش قاضی و وکیل در گسترش و احقاق عدالت تصریح کرد: قاضی و وکیل از جمله کسانی هستند که در تحقق عدالت سهیم لذا باید نقش، رابطه آنها و مرز وظایف و رابطه اجرایی هم تعریف شود، لذا برای احقاق عدالت باید همدل و همراه باشیم.
وی با تأکید بر حفظ اخلاق و عدالت توسط وکلا اظهار کرد: ما معتقد نیستیم که وکیل به هر طریقی بر رقیب فائق شود. وکیل در مقام دفاع و قاضی در مقام قضاوت، هر دو باید مستقل باشند، قاضی نیاز به آموزش و نظارت دارد و هیچ کدام از آنها مانع از استقلال او نیست. در حقیقت قاضی و وکیل در احقاق حق نقش بسیار سنگینی دارند، وکیل در راه تحقق عدالت میتواند بسیار به قاضی کمک کند و به عنوان پایه اصلی تحقق عدالت نقشآفرینی کند.
محسنی اژهای در پایان خطاب به وکلا گفت که نباید دانش دانشگاه اکتفا کرد چراکه بسیار از مسائل متناسب با شرایط روز مطرح میشود.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/