دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1400 - 16:48
آسایش در نشست کرسی آزاداندیشی:

دیپلماسی زبان ملایمت و تعامل است

سفیر وقت ایران در یوگسلاوی گفت: زبان دیپلماسی زبان ملایمت و تعامل است و با زبان معمولی و سیاسی فرق می‌کند و وزارت امور خارجه‌ای مقتدر است که ۱۰۰ درصد مورد تأیید و حمایت شخص اول هر کشور باشد.
کد خبر : 588422
محمدجواد آسایش سفیر وقت ایران در یوگسلاوی



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از یزد با همکاری انجمن اسلامی اساتید و حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد کرسی آزاداندیشی با عنوان «سیاست خارجی - تعامل یا تقابل - تجارب و دستاوردها» با حضور محمدجواد آسایش سفیر وقت ایران در یوگسلاوی و دکتری جامعه‌شناسی از دانشگاه بخارست و مرتضی رحیمی زارچی سفیر وقت ایران و رئیس اداره دیپلماسی عمومی وقت ایران برگزار شد.


سفیر وقت ایران در یوگسلاوی در ابتدای این کرسی که به‌صورت برخط و مجازی برگزار شد، بیان کرد: سیاست خارجی نیمی از سیاست کشور بوده و در قانون اساسی قوانینی براساس فضای ابتدای انقلاب برای آن تدوین شده که روح کلی آن تمامیت ارضی، علوم سلطه‌پذیری و استقلال و عزت ملی است.


محمدجواد آسایش افزود: مبانی قدرت ازجمله وسعت جمعیت در جایگاه سیاست خارجی مؤثر است و دیپلمات، سفیر و طرف‌های مذاکره با خارجی‌ها باید از مبانی کشورها دفاع کنند و شاید به کشورها انتقاد و یا تشکیکی داشته باشند.


وی بیان کرد: زبان دیپلماسی زبان ملایمت و تعامل است و با زبان معمولی و سیاسی فرق می‌کند و وزارت امور خارجه‌ای مقتدر است که ۱۰۰ درصد مورد تأیید و حمایت شخص اول هر کشور باشد.


آسایش اضافه کرد: در دوره‌ای، کشور با طرح گفتمان جهانی و ارتباط خوب با کشورهای غربی در خارج عزتمند بود و در دوره‌ای به‌دلیل ناآشنایی با زبان دنیا موجب شد چند قطعنامه و همه علیه اسرائیل توسط سازمان ملل لغو شود و خسارات جبران‌ناپذیری به سیاست خارجی کشور وارد شد.


سفیر وقت ایران در یوگسلاوی اضافه کرد: کارکنان وزارت خارجه از مظلوم‌ترین کارکنان دولت هستند و تاکنون هیچ مقامی در وزارت خارجه از سال ۶۱ تاکنون پناهنده نشده است، جز یک معاون مدیرکل حراست که نیمی تعلق به این وزارتخانه دارد.


سفیر وقت ایران در ۶ کشور با دریافت چهار نشان خارجی اظهار کرد: در دعواهای سیاسی این وزارتخانه کتک‌خور است و از نمونه‌های آن در نوارهای لورفته «دکتر ظریف» و سریال گاندو قابل مشاهده است.


آسایش یادآور شد: هرکاری زیرساخت می‌خواهد، اگرچه اکنون مشکل اصلی مسئله اقتصاد است.


سفیر وقت ایران و رئیس اداره دیپلماسی عمومی وقت ایران هم توضیح داد: اقتصاد بدون توسعه سرمایه‌گذاری خارجی ممکن نیست و یک سیاست خارجی براساس جایگاه ژئوپلیتیک و مبانی قدرت آن شکل می‌گیرد.


۵ اصل از اصول قانون اساسی اشاره به سیاست خارجی دارد


دیپلماسی زبان ملایمت و تعامل است


مرتضی رحیمی زارچی اضافه کرد: پنج اصل از اصول قانون اساسی اشاره به سیاست خارجی دارد که عدم سلطه‌پذیری و سلطه‌گری، حفظ استقلال همه‌جانبه، حفظ تمامیت ارضی و دفاع از حقوق همه مسلمانان، عدم تسلیم در برابر هر قدرت خارجی و روابط صلح‌آمیز با همه کشورها به جز کشورهای محارب از اصول سیاست خارجی کشور است.


وی یادآور شد: شرایط میدان بسیار بر سیاست خارجی و نوع برخورد سایر کشورها با سفرای ایرانی تأثیرگذار است.


سفیر وقت ایران و رئیس اداره دیپلماسی عمومی وقت ایران گفت: پیشنهاد مذاکره آمریکا به سال‌های ۸۵ تا ۸۸ در زمان سفر سلطان قابوس به ایران بازمی‌گردد.


رحیمی زارچی بیان کرد: نوار لورفته خسارتی به وزارت خارجه بود و شاید بهتر بود در چنین مصاحبه‌ای بیان نمی‌شد و به مقام معظم رهبری منتقل می‌شد.


سفیر غیرمستقیم ایران در گینه استوایی و سفیر وقت ایران در چهار کشور یمن و عمان و نیجریه عنوان کرد: احتمالاً رقبای سیاسی «دکتر ظریف» در حوزه پیرامونی دولت مسبب درز اطلاعات بودند.


وی تبیین کرد: نباید چیزی در هنگام مذاکرات خارجی کشور در راستای تضعیف مذاکره در داخل مطرح شود و دیپلماسی هم یک مبارزه و نبرد گفتمانی محسوب می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب