دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1400 - 10:02
ریشه‌های عمیق تبعیض نژادی در آمریکای شمالی؛

طی ۴ سال ۳۰۰ مورد حمله خشونت‌آمیز علیه مسلمانان کانادا گزارش‌شده است

ریاکاری اوتاوا در استفاده ابزاری از حقوق بشریک گزارش رسمی نشان می‌دهد بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ (به مدت چهار سال) ۳۰۰ مورد خشونت علیه مسلمانان کانادا گزارش‌شده که در این کشور مدعی حقوق بشر، آمار قابل‌توجهی به شمار می‌رود.
کد خبر : 588251
اسلام هراسی در کانادا

گروه جهان خبرگزاری آنا - احمد محمدی؛ چهار عضو یک خانواده مسلمان کانادایی چندی قبل در آنچه پلیس کانادا از آن به‌عنوان «جنایت نفرت» از پیش طراحی‌شده یاد کرد، تنها به جرم مسلمان بودن کشته شدند.


«جنایت نفرت» به جرمی اطلاق می‌شود که معمولاً خشونت‌آمیز بوده و ناشی از تعصب یا عدم تحمل نسبت به منشأ، ملیت، قومیت، رنگ، مذهب و جنسیت فرد قربانی است.


عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان روز سه‌شنبه هفته پیش در واکنش به این جنایت در یادداشتی توئیتری نوشت: «این اقدام محکوم تروریستی، نشان‌دهنده اسلام‌هراسی فزاینده در کشورهای غربی است.»


پس از تیراندازی ژانویه ۲۰۱۷ که منجر به کشته شدن ۶ و مجروح شدن ۸ نفر دیگر در مسجد شهر کبک شد، اگرچه مجلس عوام کانادا قانونی را در مورد توقف تبعیض دینی تصویب کرد اما جنایت اخیر مذهبی در شهر لندنِ استان انتاریو ثابت کرد که ریشه‌های تبعیض در جامعه کانادا عمیق‌تر از آن است که بتوان با تصویب قوانین آن را از میان برداشت و همچنان در عمق جامعه این کشور در جریان است.




بیشتر بخوانید:


ترودو اقدام شیطانی اخیر در کانادا را محکوم کرد




روزنامه ونکوورسان نوشت که حمله اخیر تنها یک نمونه شدید از خشونتی است که در سراسر کشور کانادا علیه مسلمانان اعمال می‌شود. شورای ملی مسلمانان کانادا در گزارشی که روز سه‌شنبه منتشر کرد، ۳۰۰ حادثه را که طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ علیه مسلمانان این کشور اتفاق افتاده لیست کرده است که ازجمله آن‌ها می‌توان به ۳۰ مورد منجر به ضرب‌وجرح فیزیکی اشاره کرد.


اداره ملی آمار کانادا در ماه مارس اعلام کرد بر اساس گزارش پلیس این کشور، جرائم نفرت علیه مسلمانان «با اندکی افزایش» نسبت به سال قبل از ۱۶۶ مورد در سال ۲۰۱۸ به ۱۸۱ واقعه در سال ۲۰۱۹ (آخرین سال با داده‌های آماری در دسترس) یک سیر صعودی را طی کرده است.


به گزارش الجزیره، در جنایت نفرت دیگری که ماه سپتامبر به وقوع پیوست، جسد محمد سلیم زفیس ۵۸ ساله در حوالی مسجدی در انتهای غربی تورنتو پیدا شد که به‌عنوان سرایدار در همان مسجد خدمت می‌کرد.



ریشه‌های تبعیض در جامعه کانادا عمیق‌تر از آن است که بتوان با تصویب قوانین آن را از میان برداشت و همچنان در عمق جامعه این کشور در جریان است



لئو دان، یکی از محققان مرکز مطالعات کانادایی در دانشگاه مطالعات خارجی استان گوانگدونگ چین، معتقد است که تبعیض نژادی عامل این حمله شدید است. لئو روز چهارشنبه به گلوبال تایمز گفت که تبعیض نژادی یک مشکل ریشه‌دار در کانادا است، که تحت تأثیر عناصر مختلفی قرار دارد، ازجمله روابط دوجانبه خاص و مشارکت سیاسی گروه‌های قومی خاص.


لئو دان، یکی از محققان مرکز مطالعات کانادایی در دانشگاه مطالعات خارجی استان گوانگدونگ چین، معتقد است که تبعیض نژادی عامل این حملات شدید است. او به سایت خبری گلوبال تایمز گفت که تبعیض نژادی یک مشکل ریشه‌دار در کانادا است که تحت تأثیر عناصر مختلفی ازجمله روابط دوجانبه و مشارکت سیاسی گروه‌های قومی خاص قرار دارد.


بر طبق گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه آزادی دینی و اعتقادی که در تاریخ ۳۰ نوامبر سال ۲۰۲۰ منتشر شد، ۵۲ درصد کانادایی‌ها بر این باورند که مسلمانان فقط «کمی» قابل اعتمادند یا «اصلاً» قابل اعتماد نیستند؛ در حالی ۴۲ درصد آن‌ها معتقدند مقصر اصلی تبعیض علیه مسلمانان (در کشور کانادا) «خود مسلمانان» هستند!


دولت کانادا همیشه سعی داشته در سطح بین‌المللی چهره‌ای مدافع حقوق بشر از خود به نمایش بگذارد اما افزایش اسلام‌هراسی و جنایات نفرت و فاجعه‌های حقوق بشری در این کشور، نقاب از چهره این دولت ریاکار برمی‌دارد و مشخص می‌کند که تمرکز دولت کانادا نه بر نفس حقوق بشر بلکه بر استفاده از ابزار حقوق بشر برای خدمت به اهداف سیاسی خود است.


انتهای پیام/۴۱۰۶/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب