دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1400 - 12:00
تحلیلگر عراقی در گفت‌وگو با آنا:

عراقی‌ها امید زیادی به پیروزی طیف انقلابی در انتخابات دارند

سایه انفعال دولت روحانی بر روابط تجاری تهران - بغدادیک تحلیلگر عراقی با تأکید بر سرد شدن روابط تهران - بغداد در دوره دولت تدبیر و امید، تصریح کرد امیدواری زیادی در میان عراقی‌ها برای از سر گرفتن رابطه گرم و صمیمی گذشته میان دو کشور به وجود آمده است.
کد خبر : 588240
محمدعلی الحکیم

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تا سه روز دیگر برگزار می شود؛ انتخاباتی که بر تحولات و تعاملات منطقه‌ای و روابط با همسایگان تأثیر می‌گذارد. جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان قدرت منطقه‌ای همواره در امور منطقه به‌طور فعال مشارکت دارد و در راستای برقراری صلح و ثبات منطقه از هیچ تلاشی دریغ نکرده است. بی‌تردید انتخابات ریاست جمهوری رویدادی مهم و سرنوشت‌ساز برای چهار سال آینده ایران است و نتیجه آن در روابط آتی ایران با کشورهای منطقه و تعاملات بین‌الملل اثرگذار خواهد بود.


در حال حاضر مذاکرات احیای برجام ادامه دارد و دولت بعدی برای دستیابی به نتیجه مثبت در این زمینه و کاهش تحریم‌های طولانی‌مدت وظایف مهمی پیش رو دارد. این درحالی است که کشورمان همواره روابط خود را با کشورهای همسایه ازجمله عراق بر مبنای حسن همجواری و دوستی، احترام متقابل به منافع یکدیگر توسعه داده و انتظار می‌رود سیاست توسعه روابط با دولت دوست و برادر عراق، که در دوره دولت غربگرای روحانی با انحرافاتی مواجه شد، به ریل اصلی خود بازگردد.



نخستین اقدامی که در دولت جدید ایران باید انجام شود، لغو ویزا میان دو کشور برای توسعه گردشگری است



محمدعلی الحکیم، تحلیلگر عراقی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا دراین‌باره گفت:‌ عراق بیش از یک‌هزار و ۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با ایران دارد و دو ملت پیوندهای تاریخی، فرهنگی و مذهبی دارند؛ اما در مرحله‌ای قرار داریم که قرار است دولت جدیدی در ایران روی کار بیاید که آرمان‌ها و برنامه‌های کلی دیگری خواهد داشت و آماده اجرای آن‌هاست، به‌ویژه هم‌زمان با افزایش تنش در منطقه و دست نیافتن به توافق نهایی در مذاکرات وین. در این راستا توافقاتی در حوزه برق، گاز، مبادلات تجاری و گردشگری میان بغداد و تهران امضا شده و اکنون مهم‌ترین موضوع فعال کردن کانال مالی برای پرداخت بدهی‌های عراق است. روابط دو کشور در دولت کنونی از ریل گذشته خود منحرف شد و امیدواری وجود دارد در دولت بعدی به ریل اصلی خود بازگردد.


عراقی‌ها امید زیادی به پیروزی طیف انقلابی در انتخابات دارند


وی افزود: معتقدم نخستین اقدامی که در دولت جدید ایران باید انجام شود، لغو ویزا میان دو کشور برای توسعه گردشگری است، موضوعی که به‌دلیل شیوع کرونا کاهش یافته و اکنون، با توجه به قرار گرفتن ایران در فهرست چهار کشور تولیدکننده واکسن کرونا، می‌توان در زمینه انعقاد قرارداد خرید واکسن نیز اقدام کرد. گام بعدی، گشودن درهای سرمایه‌گذاری گسترده در عراق و جذب سرمایه‌گذاران و شرکت‌های ایرانی است؛ به‌ویژه اینکه عراق بحران اقتصادی دارد و جز سرمایه‌گذاری راه خروجی برای آن متصور نیست. نباید فراموش کرد شرکت‌های ایرانی تجربه زیادی در زمینه کار در عراق از سال ۲۰۰۳ دارند.


این تحلیلگر عراقی عنوان کرد: در زمینه سیاسی، عراق نیز همچون ایران در آستانه برگزاری انتخابات است و انتخابات پارلمانی می‌تواند موجب خروج کشور از بحران سیاسی شود؛ بحرانی که در پس‌ پرده می‌توان دست‌های آمریکا را مشاهده کرد که بر تصمیمات تصمیم‌سازان در بغداد تأثیر می‌گذارد. این انتخابات همچنین می‌تواند بر تحولات منطقه تأثیر بگذارد.


حکیم گفت: عراقی‌ها منتظر مشخص شدن دولت بعدی ایران هستند، زیرا نتیجه تحریم‌های آمریکا و ناتوانی دولت روحانی را در مواجهه با آن دیدند و معتقدند با روی کار آمدن دولت جدید بر مبنای خواست نیروهای انقلابی، احتمال بیشتری وجود دارد که بتوان مشکلات اقتصادی و مالی را حل کرد. دولت انقلابی و نامزد منتخب این جریان انگیزه زیادی دارد که با رأی اکثریت مردم اشتباهات گذشته را اصلاح کند و گام‌های مثبت و باثباتی بردارد که به تقویت نقش اسلامیت در جامعه ایران و ارتقای جایگاه نظام جمهوری اسلامی در منطقه منجر شود.



عراقی‌ها منتظر مشخص شدن دولت بعدی ایران هستند، زیرا نتیجه تحریم‌های آمریکا و ناتوانی دولت روحانی را در مواجهه با آن دیدند



محمدعلی الحکیم تصریح کرد: با تأیید نشدن صلاحیت جهانگیری و علی لاریجانی از سوی شورای نگهبان و پر رنگ بودن نقش و حضور نامزدهایی از طیف انقلابی امیدواری زیادی در میان مردم عراق به‌وجود آمد که رابطه گرم و صمیمی گذشته که در دوره دولت کنونی به آن چندان توجهی نشد، تقویت شود. اینک در طیف انقلابی سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه از بخت بالایی برای پیروزی در انتخابات ایران برخوردار است؛ فردی که محبوبیت زیادی در میان مردم عراق دارد و چند ماه پیش که برای پیگیری قضایی پرونده ترور شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به بغداد سفر کرد، مورد استقبال کم‌نظیر مردم قرار گرفت.


وی عنوان کرد: اصلاح‌طلبان برای برهم زدن زمین بازی از هر ترفندی استفاده می‌کنند و در تلاش هستند قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به نتیجه مثبتی در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین دست یابند. با وجود این، بسیاری از ناظران امور ایران معتقدند اصلاح‌طلبان برای ریاست جمهوری دوره بعدی شانس چندانی ندارند و مردم از آن‌ها رویگردان شده‌اند. طبعاً هر نتیجه‌ای در مذاکرات وین ممکن است صحنه انتخابات ایران را دچار پیچیدگی‌های خاصی کند که از هم‌اکنون قابل ارزیابی نیست.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب