دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1400 - 10:52
دانستنی‌های خانواده/۳

چگونه دعوای کودکان را کنترل کنیم؟

اختلاف و دعوا در کودکان مشکلی است که بسیاری از خانواده‌ها از آن گله می‌کنند، از این رو والدین باید از شیوه‌های تربیتی که در این زمینه اتخاذ می‌شود آگاه باشند.
کد خبر : 588059
کودک افسرده

به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، ناسازگاری کودکان با یکدیگر یکی از مشکلاتی‌ است که خانواده‌ها برای کنترل آن باید آگاهی لازم داشته باشند.


تمامی والدین دوست دارند فرزندانشان با همسالان خود و یا خواهر و برادرهایشان رابطه‌ای به دور از درگیری و نزاع داشته باشند؛ اما بدون راهنمایی و هدایت خانواده این امر امکان پذیر نیست.


کودکان دو ساله تمایل دارند اسباب‌بازی‌های خود را با دوستانشان به اشتراک بگذارند و در این زمان نه تنها خانواده‌ها نباید مانع این تصمیم شوند بلکه باید مشوق کودک باشند.


مشاجره و دعوا بین کودکان


کودکان باید یاد بگیرند در آینده مستقل باشند و با هر موضوعی موافقت نکنند اما در برخی مواقع عدم توافق با اطرافیان پررنگ ظاهر می‌شود. درواقع بعضی کودکان همیشه آماده دعوا و مشاجره با دیگران هستند که این ریشه در فرهنگ و محیط خانواده دارد.


آموزش راه حل اختلاف به کودک


در ابتدا لازم است به کودک خود بیاموزیم آرامش خود را حفظ کند سپس از هردو طرفی که باهم دعوا می‌کنند بخواهیم یک قدم عقب‌تر بروند و نفس عمیق بکشند. از کودک بخواهیم صدای خود را بالا نبرد و برای خطاب طرف مقابل از الفاظ بد استفاده نکند. از هر دو طرف بخواهیم که راه حلی برای مشکل پیش آمده ارائه دهند و خودشان با توافق یکدیگر برای خاتمه دعوا یکی را قبول کنند.


تهیه فهرست از دعواهای کودک


لازم است از دعوا و مشاجره‌های کودک با کمک خودش لیستی تهیه کنیم و به او بگوییم درصورتی‌که تعداد مشاجرات کمتر شود مورد تشویق قرار می‌گیرد.


آگاه‌سازی کودک از نتایج منفی رفتارش


به کودک هشدار دهیم در صورت استمرار دعواها او را از مزایا و امکاناتی که دارد محروم می‌کنیم.


گاز گرفتن و تف کردن


این رفتارها در برخی از کودکان ۲ تا ۳ سال و حتی بالاتر دیده می‌شود. این رفتارها واکنش‌هایی به ناراحتی و هیجان هستند که والدین باید در صورت مشاهده در صد کنترل آن برآیند زیرا در صورت ادامه این ناهنجاری کودک در آینده مقبولیتی در اجتماع نخواهد داشت.


مقابله آنی با رفتار منفی کودک


ما به‌عنوان والدین کودک موظف هستیم سریعاً نسبت به رفتار ناشایست کودک نارضایتی خود را ابراز کنیم زیرا ناسازگاری کودکان باید در ابتدا ریشه کن شود.


آموزش رفتارهای جایگزین به کودک


گاهی کودک هنگام بازی با کودکان دیگر در صورت دست زدن دوستانش به اسباب بازی‌هایش، آنها را گاز می‌گیرد. به کودک آموزش دهیم که بازی با اسباب بازی را نوبتی کند!


تعیین محدودیت‌ها برای کودک


قبل از شروع بازی برای کودک محدودیت تعیین کنیم و به کودک بگوییم که طرف مقابلش را دوست داشته باشد و بازی را با او نوبتی انجام دهد.


رفتار نابهنجار کودکان درصورتی‌که به صورت آگاهانه کنترل نشود می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از واکنش‌های او در روابط اجتماعی آینده‌اش باشد، لذا خانواده‌ها وظیفه دارند برای تربیت صحیح فرزندان و شکل‌گیری شخصیت او نسبت مسائل آموزش و تربیتی آگاهی لازم را کسب کنند.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب