المپیک توکیو به گسترش COVID-۱۹ کمک میکند/ افزایش موج نگرانی در توکیو
گروه ورزش خبرگزاری آنا؛ احمد محمدی - به گزارش هفتهنامه علمی «ساینس» گروهی از دانشمندان ژاپنی از جمله برخی از مشاوران ارشد این کشور هشدار میدهند که اجازه حضور تماشاگران در بازیهای المپیک و پارالمپیک توکیو به شیوع ویروس کووید-۱۹ در داخل و خارج از کشور ژاپن منجر خواهد شد.
این هشدارها یک چالش فزاینده صریح از سوی دانشمندان در مقابل دولت ژاپن و کمیته بینالمللی المپیک (IOC) قرار میدهد که همچنان قاطعانه تصمیم به برگزاری افتتاحیه این بازیها در روز ۲۳ جولای دارند.
البته دولت ژاپن و کمیته ملی المپیک پیش از این اعلام کردهاند که مانع ورود گردشگران خارجی برای تماشای بازیهای المپیک توکیو میشوند اما در عین حال میلیونها نفر از ژاپنیها این امکان را دارند که برای دیدن بازیها در بیش از ۴۰ ورزشگاه برگزاری این مسابقات حضور پیدا کنند.
گروهی از متخصصان بهداشت عمومی ژاپن که از سال گذشته جلسات مجازی هفتگی بحث و بررسی درباره شیوع بیماری کرونا در این کشور را برگزار کردهاند معتقدند اساساً برگزاری المپیک در این شرایط ایده جالبی نیست اما میگویند مقامات گوش شنوایی برای شنیدن هشدارهای آنها ندارند.
یکی از دانشمندان این گروه غیررسمی که از ذکر نامش خودداری کرده با اشاره به اینکه بیشتر اعضای گروه آنها خواستار لغو بازیها هستند، میگوید: با توجه به تصمیم دولت ژاپن و کمیته بینالمللی المپیک به برگزاری المپیک، اکنون سؤال اساسی این است که آیا اجازه حضور به تماشاگران داخلی تصمیمی عاقلانه است؟
هیروشی نیشی ئورا دیگر دانشمند این گروه و متخصص اپیدمیولوژیست در دانشگاه کیوتو با اذعان به این نکته که شاید اکنون از نظر زمانی بررسی هرگونه تغییر اساسی در مورد نحوه برگزاری بازیهای المپیک توکیو بسیار دیرهنگام و تقریباً غیرممکن باشد، تأکید کرد: ستاد کنترل ویروس کرونا که زیر نظر دفتر هیئت دولت انجام وظیفه میکند، تا به حال هرگز به طور علنی در مورد خطرات برگزاری بازیهای المپیک به بحث و گفتوگو نپرداخته است.
شیگرو اومی رهبر این گروه غیررسمی دانشمندان که در عین حال ریاست هیئت مشاوران عالی دولت در زمینه بیماری کرونا را نیز عهدهدار است و گزارشهای خود را مستقیماً به ستاد کنترل ویروس کرونای ژاپن ارائه میدهد، گفته است که قبل از بیستم ژوئن بهطور رسمی توصیههای خودشان را ارائه خواهند کرد. البته هنوز مشخص نیست که اومی این کار را به عنوان رهبر این گروه غیررسمی دانشمندان یا در مقام رئیس هیئت مشاوران عالی دولت انجام خواهد داد.
المپیک که در ابتدا برای تابستان ۲۰۲۰ برنامهریزی شده بود، به دلیل بیماری کرونا یک سال به تعویق افتاد اما توکیو و سایر شهرهای بزرگ همچنان تحت شرایط اضطراری کرونایی قرار دارند و روند آهسته واکسیناسیون منجر به درخواست تعویق بیشتر یا حتی لغو کامل بازیهای المپیک شده است.
نظرسنجیهای اخیر افکار عمومی حکایت از این دارد که ۶۰ تا ۸۰ درصد کشورها خواستار لغو المپیک هستند اما مقامات کمیته بینالمللی المپیک و سیاستمداران ژاپنی با نگرانی از خطر عدم بازگشت میلیاردها دلاری که برای المپیک توکیو هزینه شده است، همچنان اصرار بر برگزاری آن دارند. هنگامی که در تاریخ ۲۱ ماه می طی یک کنفرانس خبری مجازی از جان کوتس معاون رئیس کمیته بینالمللی المپیک سؤال شد که آیا حتی اگر توکیو تحت شرایط اضطراری کرونایی باشد، بازیها برگزار خواهد شد؛ او با قاطعیت گفت: پاسخ کاملاً مثبت است!
انتهای پیام/
انتهای پیام/